Jste pro trest smrti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
22.7.14 17:13

@smurfka Dokud je recividistů větší procento než justičních omylů, což si myslím, že rozhodně ano, tak jsem taky pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.7.14 17:42

Přesně tak..kdysi se ohledně recidivistů mluvilo i pravidlu třikrát a dost..a stejně nic z toho..jako já být cajt ( kriminalista ) tak jsem fakt v depce..protože dělám práci celkem zbytečně..chytnu, dukazy, obviním, odsedí, pustí, chytnu, dukazy, obviním, odsedí, pustí..to už se jim i ty zločinci musí smát.. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1169
22.7.14 17:56

@Litta tak mu napaříme trest smrti, zabijeme, přijdou na justiční omyl.. no co, už se stalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.7.14 18:05

@simonka07 Tak ho po pěti letech, nebo třeba hned, pro nedostatek důkazů, pustíme, zabije ti dítě… no co, už se stalo. :mavam:
Je to prostě jedno, vždycky budou chyby a vždycky se budou stávat neštěstí. Ale kdyby se problémoví lidé po prohřešku odpravili, vyfiltruje se to dřív. A ty nudící se to odradí - klasické kriminálníky ne, to je snad i dokázané, že po zvýšení trestů se nic nezlepší, ale aspoň někdo by si to třeba rozmyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.7.14 18:13

Pro trest smrti moc nehlasuji. V afektu občas vykřikuji, že jsem pro to, aby byl.
Ale asi by se to jako trest minulo účinkem.
Osobně bych překopala justici komplet, včetně rozsudků a následné „péče“ o trestané. Humanizace vězeňství dnes akorát demotivuje a „krká“ slušné lidi. Čím hroznější a nelidštější čin, o to krutější výkon trestu.
V případě spáchání trestného činu s rasovým podtextem - stejně přísné rozsudky. Nelíbí se mi krajně, že některým se napaří exemplární tresty a někteří odejdou od soudu se směšným trestem nebo rovnou osvobození.

Odsouzení by se měli vězení bát a ne se tam těšit.
A když řeknu, že se tam mají líp než klienti na LDN, tak nepřeháním a ani necucám „z druhé ruky“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.7.14 18:15

@radúna no jenže to se bohužel právě nikdy nestane, protože vězni bohužel mají taky své práva, právo na dustojnost a lidskost a podobné kecy, takže to by se asi musela změnit i ustava..jinak nevím..

• Citovat
  • Upravit
14637
22.7.14 18:15

@radúna Měla by se udělat reforma úplně všeho. :| Ta LDNka je výstižná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.7.14 18:26
@smurfka píše:
@radúna no jenže to se bohužel právě nikdy nestane, protože vězni bohužel mají taky své práva, právo na dustojnost a lidskost a podobné kecy, takže to by se asi musela změnit i ustava..jinak nevím..

Právo na důstojnost by měli mít především klienti starobních ústavů víc než trestanci.
Opak je však pravdou, mnohdy.
A moc bych chtěla říct/napsat, že bych si VELICE přála, aby si na vlastní kůži vyzkoušeli všichni zákonodárci a jejich rodinní příslušní kvalitní péči v takovýchto zařízeních.
A čím chudší nemocnice, tím líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
22.7.14 18:26

@Litta Člověk je nahraditelný? Jeden sem, druhý tam..? Oko za oko? Opravdu? Vražda je vražda, nic se na tom nezmění.. trest smrti = plánovaný, většina vražd ne - studie nedokazují, že trest smrti má odstrašující účinky. Nevrátíme se snad o XY let zpět, že ne? Vražda je jen pro toho, kdo brutálně zabil/znásilnil XY dětí apod. jen únik!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.7.14 18:28

@radúna Napsala si to hezky a ja dekuji. Osobne se me dotkl pripad Simony Monyove.Obet domaciho nasili.Jeji manzel dostal dvanact let vezeni.Byla to brutalni vrazda, ktere predchazelo nasili
Pan Jonak v rozhovoru na F1 a Xaverem, vypovidal o tom, ze pan.
je chudak, protoze si na nic nepamatuje. Kdyby byly zakony tam, kde maji byt, tak by ta zruda dostala dozivoti.Po Simone zustaly deti a nestastni kamaradi.Je to jak pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.7.14 18:28

@Litta, to ano. Škoda, že se naše politika nezabývá opravdovými problémy. Jenže oni radši řeší, jestli Kalouskův kabinet rozdal sobě si spravedlivě odměny, odpovídající jejich vykonané práci… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.7.14 18:29

@simonka07
no zato žít si v blahobytu ve věžení je pro něho trest co..?
i kdyby to unik byl..raději ho uvidim mrtvého, než ho platit se svých daní, někoho kdo mi zabije dítě, rodinu, zmrzačí nebo něco..

• Citovat
  • Upravit
12154
22.7.14 18:34
@smurfka píše:i kdyby to unik byl..raději ho uvidim mrtvého, než ho platit se svých daní, někoho kdo mi zabije dítě, rodinu, zmrzačí nebo něco..

Víš, ono je takový tok myšlenek pochopitelný, když si takovou zrůdnost představí člověk u sebe a své rodiny.
 Ale…:

1. smrt viníka stejně nic moc neřeší - akorát se tedy ušetří peněženky daňových poplatníků, to je fakt teda :lol:
  2. když člověk bude takové zrůdě přát smrt (která se vykoná), sám svým způsobem klesne na jeho úroveň
  3. ani smrt viníka nenapraví čin, který on spáchá
  4. bolest rodinných příslušníků oběti smrt viníka nezmírní
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.7.14 18:35

@simonka07 Kdyby se te nejak dotkla nespravedlnost psala by si jinak.Neni to mysleno ve zlem. Obhajujes myslenky, ktere mas naucene z knih. Realita zivota je jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
22.7.14 18:36

@Lady4 neznáš mě, takže nepovídej..

Příspěvek upraven 22.07.14 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...