Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pusina1 píše:
Můj tatínek, skvělý člověk,,,celoý život pracoval jako řidič a jednou mu motorista prnul na křižovatce zezadu do avie(kluk zemřel) můj táta je z toho špatnej celej život
tohle je ale neúmyslné zabití, to je něco jiného, tam je trest už to pro toho, že už se to bohužel stalo, jako když se rodičům nepodaří uhlídat dítě a třeba se nedopatřením zabije, tím už jsou potrestaní na celý život bohužel…,
@radúna píše:
Smurfka, ale v tom případě klesáš na jeho úroveň.
Jasný, že v největším šoku a rozezlení by člověk zabil sám - oko za oko. Ale je důležité vychladnout. Ve finále by mstitel stejně trpěl, ne-li víc.
Proto si myslím, že trest smrti nic neřeší.
Má jen chvilkový pocit zadostiučinění. Nic víc. Co pak? Co to dá společnosti?
v životě bych nevychladla kdyby se to týkalo rodiny, ty jo??? ![]()
@radúna píše:
Jasný, že v největším šoku a rozezlení by člověk zabil sám - oko za oko. Ale je důležité vychladnout. Ve finále by mstitel stejně trpěl, ne-li víc.
Co to dá společnosti?,méně strachu, že zaútočí znovu…
@mary.27 píše:
tohle je ale neúmyslné zabití, to je něco jiného, tam je trest už to pro toho, že už se to bohužel stalo, jako když se rodičům nepodaří uhlídat dítě a třeba se nedopatřením zabije, tím už jsou potrestaní na celý život bohužel…,
ne ne tohle nebylo ani neúmyslné zabití, táta nebyl souzen, on jel velice rychle a táta jen stál na křižovatce. Byl to mladý 18letý kluk. předváděl se a zabil se,,,a tátovi svým způsobem zničil život.
@radúna píše:
nemyslím si že klesám na jeho uroven.. ![]()
@pusina1 píše:
ne ne tohle nebylo ani neúmyslné zabití, táta nebyl souzen, on jel velice rychle a táta jen stál na křižovatce. Byl to mladý 18letý kluk. předváděl se a zabil se,,,a tátovi svým způsobem zničil život.
to je jasné…tohle jsou prostě tragédie, na to je potřeba pohlížet jinak…
Na jedné straně si říkám, že společnost trestem smrti klesá na úroveň vraha, pak si ale někde přečtu zvěrstva, které dovede člověk napáchat a v hlouby duše přeju tomu zvířeti zažít peklo stejné, jako on připravil své oběti a trest smrti v podobě injekce se mi zdá v tu chvíli jako procházka růžovým sadem.
@M-i-ch-e-l-l-e
no to si zase nemyslím..jako je jasné že neprožije stejné peklo jako jeho oběti, ale zase na druhou stranu ten pocit že víš že máš umřít, dneska, za hodinu, za minutu, ted, tak to musí být pro něho taky celkem mazec..jasné netrpí fyzicky, ale myslím že psychicky celkem dost..a někdy i to stačí..
@mary.27 píše:
Co to dá společnosti?,méně strachu, že zaútočí znovu…
Když bude pykat za svůj čin adekvátně, tak ne.
@smurfka píše:
nemyslím si že klesám na jeho uroven..
Přeješ-li někomu smrt, tak v podstatě ano.
Byla bys stejný vrah jako dotyčný. Vzít násilně někomu jeho život je vražda. A můžeš si to omlouvat i termínem jako „spravedlivý trest“.
@radúna píše:
Byla bys stejný vrah jako dotyčný. Vzít násilně někomu jeho život je vražda. A můžeš si to omlouvat i termínem jako „spravedlivý trest“.
když to tak bereš..tak jsem vrah a nevadí mi to ![]()
@radúna píše:
Chtela bych slyset tvuj nazor az by se nedej buh stalo neco v tve blizkosti.(samozrejne nic zleho nepreju)
@Litta píše:Hrozné. Já si i z jiných důvodů stále zdráhám dělat řidičák a právě tyhle představy mi vůbec nepomáhají. Nevím, jak to jednou budu dělat, když budu bez auta. Moje máma tak žila a žije, ale ta závislost vždy na někom není příjemná.
Ale mám pocit, že bych opravdu nebyla dobrý řidič, tak se neženu k tomu, kde mohu nadělat víc škody než užitku. Připadá mi to tak pořád víc fér…
To nemuzes tak brat, ridicak si udelej. Nemit epilepsii mam ho taky!
@smurfka píše:
když to tak bereš..tak jsem vrah a nevadí mi to
Ani mně to nevadí
.
@pusina1 Třeba k tomu dozraju, nebo až budou děti, bude to nutnost. Ale spíš si myslím, že leda až budeme trávit hodně času třeba na chalupě sami, tak kdyby se něco stalo, abych chlapa odvezla. Jinak v Praze je to stejně k ničemu, takže času dost. Teď se na to fakt necítím a asi bych ho musela dělat za podpory psychoterapeuta. ![]()
@pusina1 píše:
Chtela bych slyset tvuj nazor az by se nedej buh stalo neco v tve blizkosti.(samozrejne nic zleho nepreju)
Samozřejmě, že nic zlého nepřeješ. Ale chtěla bys mě slyšet můj názor, až se něco v mé blízkosti stane…