Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Článek k okolnostem trestu smrti najdete tady.
Nemyslím si, že bychom to takhle chtěli zavést u nás…
A když si k tomu domyslím, že v minulosti (za doby vlády jedné strany) se u nás popravovalo i z politických důvodů, že si popravovali i vlastní přívržence, kteří se ničím neprovinili… V takovém státě bych opravdu žít nechtěl.
@Jura007, u přívrženců trestu smrti se toto mine stejně účinkem. Ti jsou pro, aby se takový člověk (krom usmrcení) navíc i mučil.
Leč mě k tomu akorát napadá - Vrána k vráně…
@Jura007 píše:
@mary.27 Každý vazebně stíhaný a každý odsouzený má právo mluvit s návštěvou (pokud je mu povolena) a se svým obhájcem. Co je na tom tak složitého…
To nikdo nezpochybňuje, (hlavně mobilem, že)jak je možné, že mají u sebe soukromé mobily, jak je možné, že stát uvažoval o rušičkách, kdyby vězni neměli u sebe mobily proč by stát uvažoval o rušičkách, nakonec od toho upustili…
Bohužel, koukáš na to pouze z právního hlediska, na co mají nárok, ale jak je to ve skutečnosti už bohužel nemáš páru…
@Jura007 píše: Článek k okolnostem trestu smrti najdete tady.
Nemyslím si, že bychom to takhle chtěli zavést u nás…
A když si k tomu domyslím, že v minulosti (za doby vlády jedné strany) se u nás popravovalo i z politických důvodů, že si popravovali i vlastní přívržence, kteří se ničím neprovinili… V takovém státě bych opravdu žít nechtěl.
Chudák vrah, viď, věřím, že on svou oběť zabíjel humánním způsobem, určitě byl citlivý, aby netrpěla…
@mary.27 píše:
to je pravda, ale prodělal tam závážný zápal plic a z důvodu nedostatešné zdravotní péče se mu z toho vyklabala rakovina plic, na kterou také zemřel…už v čechách
No po 7 letech se ani nedivím, ta hygiena je tam na nulové úrovni…i tak, tam vydržel dost dlouho
.
Souhlasíte s touto tezí? Lidé jsou pro trest smrti, protože se nedomnívají že by se jich či jejich blízkých mohl kdy týkat. Ale jakmile jednou zavedeme trest srmti do zákoniku, jakmile se snížíme (a smíříme s tím) k tomu že stát může být „legální vrah“ a má možnost páchat „legální vraždy“ stačí jen upravit zákoníky (a to se stalo mnohokráte) a - rázem se na nezáviděníhodné setkání s katem může dostavit každý.
Stačí se podívat k čemu vedlo zavedení gilotiny - ač šlo o ryze humánní pohnutky.
@IdealMan tak samozřejmě záleží na kvalitě a serioznosti té které justice. Křivé či zmanipulované odsouzení už v tomto případě nemůžeš vzít zpět ![]()
Já bych byla spíš pro doživotí, které nelze zvrátit, ale s hodně tvrdým režimem včetně řádného pracovního nasazení vězňů. Současný systém plný práv a humánních ohledů a možností krácení trestů se mi vůbec nelíbí. A to už vůbec nemluvím o tom, že dnes je kdejaký vrahoun shledán nepříčetným a místo vězení ho léčí v psych. léčebnách ![]()
@IdealMan to je složitá otázka, ale dá se s touto tezí souhlasit. Proto a i z jiných pohnutek pro trest smrti nejsem, i když by se dalo říci, že by si jej někteří zasloužili.
@IdealMan Já souhlasím, trest smrti je snadno zneužitelný, navíc takový trest nelze vzít zpět. A ještě je tu jeden důvod a to, že nějaký člověk (soudce), by byl nucen o tom rozhodnout a to mi přijde nepřijatelné.
Trest smrti pouze a jedině tehdy, pokud bude 100% prokázané, že daný člověk opravdu zabil, bez emocí, usmrtil člověka. Třebaže trest smrti bych zavedla i u nedávno provedených mačetových útoků v ČR. Takoví lidé, kteří se neštítí bodat, napadat lidi, nemají mezi námi co dělat. Čili je humánně umsrtit, vyndat srdce, játra, ledviny - co se hodí a rozkuchat člověka - aspoň nějak by byli užiteční.
Jinak jsem i pro tvrdé vězení, žádné vyvařování a 3× denně teplé jídlo, opravdu jen suchý chléb, čistou vodu, a udělat vězení takové, že se do něj člověk těšit nebude a né knihovny, televizky a pinpngové stoly, aby se vězni nenudili.
A kdyby chtěl pán vězeň paštiku na chleba, makat 8 hodin, v dolech, v lomech pod ozbrojenou ostrahou.
@IdealMan píše:
Souhlasíte s touto tezí? Lidé jsou pro trest smrti, protože se nedomnívají že by se jich či jejich blízkých mohl kdy týkat. Ale jakmile jednou zavedeme trest srmti do zákoniku, jakmile se snížíme (a smíříme s tím) k tomu že stát může být „legální vrah“ a má možnost páchat „legální vraždy“ stačí jen upravit zákoníky (a to se stalo mnohokráte) a - rázem se na nezáviděníhodné setkání s katem může dostavit každý.Stačí se podívat k čemu vedlo zavedení gilotiny - ač šlo o ryze humánní pohnutky.
nesouhlasím s trestem smrti, protože nikdo nemá právo vzít někomu jinému život, tudíž trest smrti považuji za vraždu
Jednoznacne PRO.
Oko za oko, zub za zub.
A vsemi deseti jsem pro snize i hranice trestni odpovednosti na 12let, a zruseni institutu „mladistveho“
@Daavis píše:
Jednoznacne PRO.
Oko za oko, zub za zub.
A vsemi deseti jsem pro snize i hranice trestni odpovednosti na 12let, a zruseni institutu „mladistveho“
Takže by de facto dítě něco provedlo a šlo na tvrdo sedět třeba na 10 let? Hm…
S tím asi nemohu souhlasit.
Trest smrti je vražda. Pro mne z morálního hlediska absolutně nepřípustné.