Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
A když to nezabere? nerýpu, jen prostě někteří pracovat nebudou nikdy a není moci je donutit -) jíst, pít jim dát musíš a nechat je někde vyspat taktéž…
Pak by šli za trest na samotku, to prý nesnesou.
@Keyllah píše:
Ok, tak ti řekne „nazdar“ a makat nebude, i takový lidi jsou. Jde o to, že ten kdo nechce, toho nedonutíš…
No tak ho nedonutíš, no - však ho přece nutit nepotřebuješ ![]()
Tak prostě dostane 3× denně misku základního jídla a ať si zbytek života prosedí zavřený v nějaké miniaturní cele s umyvadlem a záchodem společným pro X dalších takových.
@Emimin7 píše:
Pak by šli za trest na samotku, to prý nesnesou.
nápad dobrý, ale neproveditelný, těch samotek tam zase tolik není ![]()
Jsem proti trestu smrti. Především kvůli našim justičním podmínkám. A taky kvůli minulosti, kdy tresty smrti frčely na udání. Prostě na to nemáme.
Ale kdyby to klaplo, přihlásím se za státního kata. Moc práce to nebude, určitě budou nějaké výsluhy, 13. a 14. plat… ![]()
@BohunkaP píše:
No tak ho nedonutíš, no - však ho přece nutit nepotřebuješTak prostě dostane 3× denně misku základního jídla a ať si zbytek života prosedí zavřený v nějaké miniaturní cele s umyvadlem a záchodem společným pro X dalších takových.
Já ho nepotřebuji nutit, jenom jsem chtěla uvést že „všichni ať jdou makat“ je neproveditelné
za a) je nemůžeš donutit, pokud nebudou chtít b) u některých typů, bych zas nechtěla, aby se dostali, kamkoli, odkud by mohli prchnout a za c) možnosti, aby tolik lidí pracovalo z „domova“ prostě zatím nejsou.
@Keyllah píše:
nápad dobrý, ale neproveditelný, těch samotek tam zase tolik není
No tak je prostě uděláme. Jednu celu rozdělit na 5 to nebude problém. Nehledala bych problémy tam, kde by nebyly:) Jsou jinde, pro tohle tu není prostě vůle.
@Tinuvien píše:že jo, nebo by třeba nerozvážností zavinil smrt jiného člověka a dostal by provaz?
Takže by de facto dítě něco provedlo a šlo na tvrdo sedět třeba na 10 let? Hm…S tím asi nemohu souhlasit.
@Mar__tanka1983 píše: že jo, nebo by třeba nerozvážností zavinil smrt jiného člověka a dostal by provaz?
Proto taky nejsou děti trestně právně odpovědné.
@jenny.fields píše:
No tak je prostě uděláme. Jednu celu rozdělit na 5 to nebude problém. Nehledala bych problémy tam, kde by nebyly:) Jsou jinde, pro tohle tu není prostě vůle.
ok
tak to prostě uděláme
ty samotky by šli do tisíců, náklady na totální přebudování věznic do miliónů, ale jistě že by to šlo, jen by tam musela být ta vůle a zákonné možnosti, protože toto by znamenalo mimojiné překopat ústavu a listinu základních práv a svobod.
@Keyllah píše:
nápad dobrý, ale neproveditelný, těch samotek tam zase tolik není
Tak přiděláme ![]()
@Mar__tanka1983 píše: že jo, nebo by třeba nerozvážností zavinil smrt jiného člověka a dostal by provaz?
Z čeho je tohle vydedukované?
Pořád by tu byla škála možností.
A to dítě taky nechápu. Kdo je dítě? Podle právního řádu ten, komu je pod 15, takže ten by deset let nedostal, ale každý nad 15 let by měl dostat minimálně 2/3 trestu. Je směšné, že v dospělosti za něco někdo dostane 15 let a za to samé 16 tiletý jen 5 let.
@Keyllah píše:
oktak to prostě uděláme
ty samotky by šli do tisíců, náklady na totální přebudování věznic do miliónů, ale jistě že by to šlo, jen by tam musela být ta vůle a zákonné možnosti, protože toto by znamenalo mimojiné překopat ústavu a listinu základních práv a svobod.
No jenže ta tam není. To víme. Ale to se může změnit. ne za deset let, ale třeba za 30-50 let ano. Ono by tady tomu nějaký osvícený tyran možná pomohl ![]()
@jenny.fields navíc, buďme realisti -) jakou práci by mohli dělat?
pustila by jsi vrahy/znásilňovače atd ven, zametat třeba chodník? nebo do nějaké klasické továrny? Mezi ostatní dělníky? práce možných dělat z vězení tolik není, navíc oni nepatří zrovna mezi vysoce kvalifikované či lidi s dlouholetou prací v oboru. O lepení obálek, komplementace propisek atd. se ti zase poperou lidi z venku -) s nějakým handicapem, maminky na RD atd. Jsem pro, aby makali. jen to mám v reálu za skoro neproveditelné, za současné situace ![]()
@jenny.fields píše:
No jenže ta tam není. To víme. Ale to se může změnit. ne za deset let, ale třeba za 30-50 let ano. Ono by tady tomu nějaký osvícený tyran možná pomohl
Musela by jsi to vzít z gruntu -) potřebovala by jsi změnu Ústavy, Listiny, zákona a k tomu by jsi potřebovala záštitu politickou. A protože by to v prvotní fázi znamenalo zainvestovat obrovské peníze (úprava věznic, navýšení personálu, přizpůsobení pracovních míst atd.), žádná politická strana ti do toho jen tak nepůjde
co nějaká menší pražská defenestrace? ![]()
@Keyllah píše:
@jenny.fields navíc, buďme realisti -) jakou práci by mohli dělat?pustila by jsi vrahy/znásilňovače atd ven, zametat třeba chodník? nebo do nějaké klasické továrny? Mezi ostatní dělníky? práce možných dělat z vězení tolik není, navíc oni nepatří zrovna mezi vysoce kvalifikované či lidi s dlouholetou prací v oboru. O lepení obálek, komplementace propisek atd. se ti zase poperou lidi z venku -) s nějakým handicapem, maminky na RD atd. Jsem pro, aby makali. jen to mám v reálu za skoro neproveditelné, za současné situace
Já bych to prostě řešila postupně. Nejdřív podmínky pro tohle a pak tohle. Třeba továrnu jen pro ně. Přijde mi, že tohle prostě řešitelné je, jen musí být vůle. A ta není ani náhodou. Takže mi si tady můžeme prsty ucvakat a k hounu ![]()