Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když nad tím přemýšlím hlouběji, tak bych k tomu přidala oko za oko, zub za zub.
@Fíííjááá píše:
Když nad tím přemýšlím hlouběji, tak bych k tomu přidala oko za oko, zub za zub.
Něco jako Chammurabiho zákoník?
.
@zzuza píše:
Nejsem pro trest smrti, nemyslim, ze by se spolecnost mela stavet do pozice vraha. Jak rikal Gandhi - oko za oko a svet bude slepy…
Jsem pro castejsi uplatneni dozivoti a zprisneni pobytu ve vezeni - jak uz tu nekdo psal - fyzicka prace a ne takovy veget jako ted.
Naprostý souhlas
@zzuza píše:
Nejsem pro trest smrti, nemyslim, ze by se spolecnost mela stavet do pozice vraha. Jak rikal Gandhi - oko za oko a svet bude slepy…
Jsem pro castejsi uplatneni dozivoti a zprisneni pobytu ve vezeni - jak uz tu nekdo psal - fyzicka prace a ne takovy veget jako ted.
Naprostý souhlas. Jestliže někdo svým zločinem způsobí nějakou škodu, ať si tu škodu odpracuje. Bez možnosti omilostnění.
Příklad: vrah-cholerik zabije v afektu matku dětí. Tak ať teda týpek zaplatí pohřeb své oběti, nějakou částku za psychickou újmu manželovi a dětem oběti - a ať ze svého nedobrovolného výdělku živí ty děti do doby, než budou schopné si samy vydělávat. A pokud by se chlapeček šprajcoval a nechtěl makat, tak bych klidně nechal dozorcům volnou ruku v tom, aby mu záda sešvihali karabáčem.
Toť můj pohled na spravedlnost. Žádný člověk není oprávněn zničit život druhému člověku. Pokud to udělá, je spravedlivé domáhat se na něm náhrady.
@terinka4444 píše:
@Litta nevím, nechtěla bych o tom rozhodovat. Samozřejmě, že takový póvl nemá být vpuštěn zpět mezi lidi. Samozřejmě mě k nepříčetnosti drtí vrahové, a je mi nesmírně líto obětí a jejich pozůstalých. Jsou to hnusný bestie. Udělat tohle mým dětí, byly bych snad schopná ho bez milosti ubodat, jenže to zž člověk ztrácí soudnost a smysl pro reálné uvažování…nechtěla bych rozhodovat o trestech smrti. Klidně bych rozhodla o tom, že je zavřu do kamenolomu a nechám makat 12hodin denně, klidně bych je nechala spát na holé zemi, něco jako pěkná strašidelná Thajská vězenička. Sebrala bych jim teplou vodu, televizky, společenské místnůstky…tak, aby vězení bylo peklo, pro to bych zvedla obě ruce hned.
Dovolím si poznamenat, že Malá pevnost v Terezíně pořád zeje prázdnotou… Tak a teď do mě.
Jsem proti trestu smrti, ale vězení by mělo být fakt vězení a ne internát, jako je to teď.
Trest smrti
asi ano, ale zcela vyjimecnym pripadum..ikdyz si myslim, ze celozivotni pobyt v kamenolonu by ho/ji vytrestal vice.Ale to uz by fakt musel byl lagr hruzy, aby si ti vrazi prozili presne to, co jejich obeti…
Na druhou stranu- i to cekani na vykonani trestu smrti musi byti velmi vyzivne, ale ja jsem v tomto asi sadista a volila bych tu krutejsi cestu tvrde prace, silenych dozorcu a jinych lahudek.
@Jura007 píše:
Dovolím si poznamenat, že Malá pevnost v Terezíně pořád zeje prázdnotou… Tak a teď do mě.
Dovolím si poznamenat, že tato místa s pohnutou historií by měla zůstat otevřená pro návštěvníky, aby si mohli ty zrůdnosti, které se tam odehrávaly, připomínat a třeba si z nich vzít poučení pro budoucnost.
Jinak souhlasím s tím, že podmínky ve vězení by měly být přísné. Na druhou stranu nikdo z nás tady ve vězení nebyl, takže jak to tam vypadá a funguje, je pouze názor odněkud přebraný.
Nesnáším násilí, ale můj muž pracuje ve věznici a po tom co slýchávám jak to tam chodí, jsem musela bohužel změnit názor…ano jsem pro trest smrti, a kdyby jste to slyšeli, tak všichni budete pro…
@Meha píše:
@LLin Můžeš uvést něco konkrétního?
nerada bych tady na internetu veřejně zveřejnovala poměry v našich věznicích, jediné co řeknu, že naše věznice jsou luxusní hotely s plnou penzí, kde jsou vrazi za odměnu a ne za trest
Nejsem pro trest smrti, pokud existuje možnost manipulace nebo omylu, tak nevím kdo by si byť je jediného nevinně usmrceného vzal na svědomí. Nemusíme chodit tak daleko do historie, kdy trest smrti byl u nás zneužívaný.
Jsem pro přísné vězení, doživotí bez možnosti propuštění atd.
@LLin Já si to nemyslím, rozhodně ne všichni vězni a všechny věznice.
Pokud nechceš uvést nic konkrétního, tak na to těžko změním názor.
@LLin píše:
nerada bych tady na internetu veřejně zveřejnovala poměry v našich věznicích, jediné co řeknu, že naše věznice jsou luxusní hotely s plnou penzí, kde jsou vrazi za odměnu a ne za trest
Chápu, že nechceš uvádět nic konkrétního s ohledem na manžela, ale tak jak jsi to napsala, tak to můj názor na trest smrti nezmění.