Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve státě, který funguje jako tento pro trest smrti nejsem (vysoka politika je pohnila, soudci zkorumpovani,..) ale rozhodně jsem pro to, aby se podmínky ve věznicích změnili, místo kabelovky knihovnu, a hezky si odpracovat pobyt behem trestu… a at jdou zasstánci lidských práv a jejich názory na nucené práce vycpat. každý rok je v televizi kolik prípadů krádeží jen proto, že se chtejí ukrýt na zimu do tepla a pohodlí, strava 5× denne, postel oblečení…
k matce co trávila dceru mám jedno: zákaz styku, platit holce alimenty do 26let, zaplatit všechno léčení a škodu a bolestné a to do konce života, a ještě nucené práce za mřížema na min. 15 let
Jsem. Přestože jsem viděla film http://www.csfd.cz/…avida-galea/ a hodně to na mne zapůsobilo.
ALe myslím, že jsou činy, které jsou na 100% prokázané a nechápu, proč bych měla ze svých daních živit někoho, kdo život vzal.
A udělat vězení jako v nějakém Thajsku a ne ty rekreační zařízení, co jsou to teď.
U násilných a plánovaných trestných činů jsem pro trest smrti všemi deseti. A muselo by to být nezvratně prokázané (jinak doživotí), v dnešní době různých DNA testů apod. by to nemuselo být tak problematické. A taky jsem pro trest smrti i u těchto zločinů ve stádiu pokusu, když „náhodou“ oběť přežije, to přece není zásluha toho vraha, že blbě bodnul nebo tak. A pokud takový zm*d dokope nějakou babičku, protože ji chtěl servat řetízky, tak veřejné bičování na náměstí a kamenolom. Ale protože dokud se EU nerozpadne, tak trest smrti obnoven nebude, tak by alespoň chtělo zavést sčítání trestů jako v Británii, prostě odsouzen na 20 let za znásilnění, 15 let za loupežné přepadení a 20 let za pokus o vraždu, to hned máme 55 let a předem i dát, zda je možné mu krátit trest či nikoiv. K tomu bych zavedla nucené práce: oplocený důr, kde se bude navžet komunální odpad a v tom se budou brodit vězni po kolena a třídit a třídit. Každý den musí odevzdat normu, páč kdo nepracuje nepotřebuje tolik kalorií, takže by byli opravdu jen o chlebu a o vodě. Kdo pracuje, dostane najíst normálně. Tohle je nekvalifikovaná práce a ještě by pomohli planetě. Nebo gumové kladívko a do kamenolomu. Ale to by EU zase kvičela, jak si dovolujem uprostřed „humanistické“ Evropy zavádět nucené práce a omezovat kriminálníkům lidská práva. Už jen to, že můžou volit je hnusný výsměch… ![]()
@Apaji píše:
U násilných a plánovaných trestných činů jsem pro trest smrti všemi deseti. A muselo by to být nezvratně prokázané (jinak doživotí), v dnešní době různých DNA testů apod. by to nemuselo být tak problematické. A taky jsem pro trest smrti i u těchto zločinů ve stádiu pokusu, když „náhodou“ oběť přežije, to přece není zásluha toho vraha, že blbě bodnul nebo tak. A pokud takový zm*d dokope nějakou babičku, protože ji chtěl servat řetízky, tak veřejné bičování na náměstí a kamenolom. Ale protože dokud se EU nerozpadne, tak trest smrti obnoven nebude, tak by alespoň chtělo zavést sčítání trestů jako v Británii, prostě odsouzen na 20 let za znásilnění, 15 let za loupežné přepadení a 20 let za pokus o vraždu, to hned máme 55 let a předem i dát, zda je možné mu krátit trest či nikoiv. K tomu bych zavedla nucené práce: oplocený důr, kde se bude navžet komunální odpad a v tom se budou brodit vězni po kolena a třídit a třídit. Každý den musí odevzdat normu, páč kdo nepracuje nepotřebuje tolik kalorií, takže by byli opravdu jen o chlebu a o vodě. Kdo pracuje, dostane najíst normálně. Tohle je nekvalifikovaná práce a ještě by pomohli planetě. Nebo gumové kladívko a do kamenolomu. Ale to by EU zase kvičela, jak si dovolujem uprostřed „humanistické“ Evropy zavádět nucené práce a omezovat kriminálníkům lidská práva. Už jen to, že můžou volit je hnusný výsměch…
@1.zizi píše:![]()
Souhlasim se vsim, co pises.
A chci dodat, ze treba by si to nektere vyvrhelove rozmysleli, kdyby vedeli, ze je ceka trest smrti, ci takoveto tresty a dozivoti.
Meho brachy velmi dobry kamarad, ubodal 20 ranama nozem svoji expritelkyni.Ale opravdu hnusna vrazda.Tu holcinu jsem samozrejme znala a bylo ji teprve 22let.
A ten hajzl dostal jen 15 let a nikdo uz ji zivot nevrati.Tak co to je???
Nikdo jsme nedokazali pobrat to, ze to dokazal udelat a co je vubec zac.
Ted sedi v kriminale a vsichni se tu desime, az ho pusti, zda se vrati k nam do mesta. Vsuchni se ho tu boji. Logicky.
@zoui08 Přesně! Kvůli tomu bych je ven už prostě nepustila. Jsou narušení a neschopní žít ve společnosti. Vysadit na pustý ostrov (pokud mají právo žít, ale nezvládají to mezi námi), nebo zabít.
@Litta píše:
@zoui08 Přesně! Kvůli tomu bych je ven už prostě nepustila. Jsou narušení a neschopní žít ve společnosti. Vysadit na pustý ostrov (pokud mají právo žít, ale nezvládají to mezi námi), nebo zabít.
Jednoznacne ![]()
Aby se pak slusny clovek bal, chodit vubec po svete.
A co teprve chudacci bezbranne deti.Na to ani nechci myslet, nebo se mi chce ![]()
@zoui08
Ano, a nejhorší je, že ta holka měla nějaké rodiče. Takže když to otočím, nějaký zmd zprzní, uškrtí a někde pohodí mou dceru (nedej Bože. Ať všechny děti vyrůstají ve zdraví a bezpečí) a my s manželem toho zkuven…ehm,..ce budeme živit v base z našich daní, zatímco naše dítě hnije v hrobě
Pamatuju si na své dětství, svobodné a volné. Lítala jsem venku od rána do večera, po lesích, k řece, po dvorcích…Je mi líto mé dcery. Je jí skoro 9 let a žije jen doma, na zahradě, u babičky, kontrolovaně ke kamarádce nebo její kamarádka tady, nemůžu jí jen tak vypustit do světa. V době mého dětství pedofilové a vrazi viseli, nebo je v pár případech zavřeli do blázince a už neviděli světlo světa. Dneska ji někdo nacpe do auta a už jí není, navíc je Schengen (který je sice fajn, ale v kombinaci s psychopatama a vrahama, co nám tu volně pobíhají mezi námi, je to výbušná směs). Nelíbí se mi tahle doba a nelíbí se mi tenhle systém. Jak to, že vrah je okamžitě poučen o svých právech, je mu přidělen právník atd…a co práva oběti nebo pozůstalých, kteří jsou ve větším šoku než ten haj*l? Jak to, že jim nikdo neřekne jaké mají možnosti, proč hlavně oni nemají zdarma přiděleného právníka? Pokud se prokáže nevina odsouzeného, je to v pořádku, že měl právníka, ale stejné právo by měla mít i oběť či pozůstalí.
@Apaji píše:
@zoui08
Ano, a nejhorší je, že ta holka měla nějaké rodiče. Takže když to otočím, nějaký zmd zprzní, uškrtí a někde pohodí mou dceru (nedej Bože. Ať všechny děti vyrůstají ve zdraví a bezpečí) a my s manželem toho zkuven…ehm,..ce budeme živit v base z našich daní, zatímco naše dítě hnije v hrobě![]()
![]()
Pamatuju si na své dětství, svobodné a volné. Lítala jsem venku od rána do večera, po lesích, k řece, po dvorcích…Je mi líto mé dcery. Je jí skoro 9 let a žije jen doma, na zahradě, u babičky, kontrolovaně ke kamarádce nebo její kamarádka tady, nemůžu jí jen tak vypustit do světa. V době mého dětství pedofilové a vrazi viseli, nebo je v pár případech zavřeli do blázince a už neviděli světlo světa. Dneska ji někdo nacpe do auta a už jí není, navíc je Schengen (který je sice fajn, ale v kombinaci s psychopatama a vrahama, co nám tu volně pobíhají mezi námi, je to výbušná směs). Nelíbí se mi tahle doba a nelíbí se mi tenhle systém. Jak to, že vrah je okamžitě poučen o svých právech, je mu přidělen právník atd…a co práva oběti nebo pozůstalých, kteří jsou ve větším šoku než ten haj*l? Jak to, že jim nikdo neřekne jaké mají možnosti, proč hlavně oni nemají zdarma přiděleného právníka? Pokud se prokáže nevina odsouzeného, je to v pořádku, že měl právníka, ale stejné právo by měla mít i oběť či pozůstalí.
Presne tak. Tahle doba je fakt hnusna. A o nasi vlade se ani rozepisovat nebudu, proto to do me okamzite vjizdi vztek
ale to uz je na jine tema.
Ja taky behala bezstarostne vse mozne a o sve deti se hrozne bojim.
Je to proste smutny a lidi uz se nechovaji jako lidi ale jako zvěř.
@Apaji Naprosto přesně. Já prostě nechápu, jak se nějaký vrah, který svůj čin spáchal plánovaně, vůbec může ohánět nějakými lidskými právy. A co ten mrtvý? Ten jako žádná práva neměl? Z tohohle mi je vážně špatně. A o tom rekreačním zařízení, které se nazývá vězení, si taky myslím svoje. Nechápu, proč by se tam měli mít tak dobře. Snad jsou tam za trest a ne za odměnu.
@Apaji Ale ono drive bezpecneji nebylo, to byla jen umele vytvorena predstava.
@1.zizi píše:
Holky podobne tema jsem tu nenasla, tak zakladam nove…
v souvislosti s pripadem matky, ktera se pokusila otravit fridexem sve dite a dalsich pripadu jsem cim dal tim vice presvedcena, ze by se mel zavest trest smrti… nedavne dobe jsem videla nekolik dokumentu na toto tema a mam rozporuplne pocity…cloveku je tech veznu sice lito, ale zase je spravedlive, ze zaplati za sve zlociny…a co rodiny tech obeti..myslite, ze vubec dosahnou nejake ulevy, kdyz se trestanec popravi?…a vubec myslite, ze by bylo mene vrazd a celkove brutalnich zlocinu, kdyby tu trest smrti byl?…
Ano, jsem pro trest smrti v případě stoprocentního prokázání viny a úmyslu.
Ano, jsem pro tvrdou práci vězňů a ne jejich rekreaci na účet daňových poplatníků ![]()
Ne, nevěřím, že by bylo méně zločinu. Pokud chce někdo zabít a něco ho k tomu pudí, tak to nějaké „případné“ dopadení nikdy nezastaví ![]()
Viz pedofilové - kolik se jich doopravdy léčí dobrovolně, ačkoliv o své úchylce ví ![]()
Jsem pro trest smrti. Kdyby tady byl, tak by tahle paní ještě žila.
http://tn.nova.cz/…-garazi.html
Zabil jí chlap, kterej už seděl za vraždu, tuším 12letýho dítěte. ![]()
A včera jsem koukala na zprávy, tam dostal mladej kluk za vraždu holky snad 12 let. Oba byli zfetovaný. Na tom by nebylo nic divnýho, kdyby se třeba tahle sv. ně, která zfetovaná zabila svojí malou dceru, trestu nevyhnula.
http://ceskolipsky.denik.cz/…0131025.html
@MaDoRaBe
Já tento názor nesdílím. Dneska jen vyjít na procházku k řece je za trest, páč tam bývakujou bezdomovci, vylezu z tramvaje a samá žebrota, tlupy nepřízpusobivých - bojím se ve svém rodném městě. Neříkám, že kriminalita nebyla, byla. Ale ne, co se děje teď. Dneska vraždí i děti. Z mého pohledu to bylo o 100% lepší. Dneska k nám v klidu přicestuje pedofil ze Slovenska, který už byl na Slovensku podchycen, zavřen a „léčen“ a uškrtí nám tu malého kluka. A zase se o něj budeme starat a jednou se zřejmě zase dostane ven, a takových je hafo. Jde mi o to, že se pořád těmhle dává šance opět a opět páchat tyhle činy.
Velmi složitá otázka - rozum velí ne, nicméně při určitých případech (umučená patnáctiletá Petra z Jihlavy a podobně), se ve mně probouzejí primitivní emoce a z fleku bych je nechala odprásknout, pro takové svině není ve společnosti místo. Velmi zajímavé tresty jsou na východ od nás, tam se asi inspirovala Blacková, přidala bych pár podnětných návrhů také
.