Jste pro trest smrti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5277
20.1.14 22:15
@harpyje píše:
@Libza - zrůda je zrůda a trestem smrti nezamezíš jediné vraždě. jen, že budeme mít „lepší pocit“ že je zrůda mrtvá? pochybuju, že bych lepší pocit měla a možná je to pro zrůdy i horší, zůstat žít za mřížemi.

Já vím, máš pravdu. Ale když něco takového vidím v televizi nebo čtu v novinách, nic jiného si pro ty hnusný zrůdy nepřeju. Je to tak, já bych ji žít asi nenechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
20.1.14 22:17

Já ti pocitově taky rozumím, leckdo by měl asi podobnou touhu, ale racionálně by bylo lepší jí nechat žít, ideálně bez toh odruhého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
20.1.14 22:19

NE.
Myslím, že trest smrti nic neřeší. Nechtěla bych o něčem takovém rozhodovat. Jsou i jiné možnosti, jak krimoše potrestat a jak chránit společnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
20.1.14 22:27
@Litta píše:
@Lenny0 Tak pak ale nemůžeš být ani pro vězení. Víš jak to člověku zničí život? Takový 10 let souzený mladistvý už se mezi ostatní lidi nedostane, nebo velmi obtížně a asi jich moc nebude.
Ty si nebudeš 100% jistá, ale omylem mu zničíš život? Takže bude trpět déle než kdybys ho popravila?
(jen uvažuji, to nejsou X let promyšlené názory :mrgreen: )

Nevím jestli ti správně rozumím, ale pokud ho zavřeš a je nevinný tak tu chybu napravíš tím, že ho pustíš na svobodu (samozřejmě vím, že ty léta mu ničím nenahradíš), ale jak ho popravíš tak život už mu nikdy nevrátíš a z popravy se stane vražda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
20.1.14 22:28

Podle mě je trest smrti problematický hlavně z pohledu vykonavatele. Byli by všichni, kdo jsou pro, ochotní tu injekci také píchnout? A co by se z nich potom stalo? Co udělá s člověkem, když úmyslně, promyšleně a za peníze (je to práce, že…) usmrtí jiného člověka?
Navíc souhlasím s tím, že doživotí může být podstatně horší trest než smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.1.14 22:28

@Lenny0 Jj, to beru, psala to i mag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
20.1.14 22:34

Mag: vypovedi, priznani, otisky prstu, telefoni vypis, atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
20.1.14 22:48
@1.zizi píše:
jste pro trest smrti?
Holky podobne tema jsem tu nenasla, tak zakladam nove…
v souvislosti s pripadem matky, ktera se pokusila otravit fridexem sve dite a dalsich pripadu jsem cim dal tim vice presvedcena, ze by se mel zavest trest smrti… nedavne dobe jsem videla nekolik dokumentu na toto tema a mam rozporuplne pocity…cloveku je tech veznu sice lito, ale zase je spravedlive, ze zaplati za sve zlociny…a co rodiny tech obeti..myslite, ze vubec dosahnou nejake ulevy, kdyz se trestanec popravi?…a vubec myslite, ze by bylo mene vrazd a celkove brutalnich zlocinu, kdyby tu trest smrti byl?:think:

NE. NE. NE. Myslím, že by nám všem bylo lépe, kdyby člověk člověka nesoudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3564
20.1.14 23:04

@1.zizi nečetla jsem celou diskusi a tak za mě:
Jsem pro trest smrti a to bez vyjímky… a za krádeže sekat ruce, pedofily kastrovat. Myslím, že ve vězení se mají moooc dobře :cert: a Hlavně oni okradou stát, zabijí, znásilní, spronevěří atd… a nemusí chodit do práce, stát za ně platí socku a zdravku a kdo platí vězení a je aby se tam měli jak maji? no MY z naších daní :cert: :cert: takže za mě TREST smrti je na místě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
20.1.14 23:22

Otázka zni jasne, nejsme a nikdy to u nas nebude treba jako v Malajsii, aby se vězňům nedavalo najíst, mlatili je a mučili (ještě lepší oko za oko) takze jednoznacne ANO, jsem pro trest smrti.
Kecy jako:kdo jsem ja, abych rozhodovala o necim zivote, neprislusi mi nekoho soudit :roll:…no to je neco, svetice tvl. A kdo je zac ten na opacne straně, který znasilnuje, vrazdi, tryzni ze takove zverstva dokáže udělat? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
20.1.14 23:26
@Tiger-lily píše:
NE.
Myslím, že trest smrti nic neřeší. Nechtěla bych o něčem takovém rozhodovat. Jsou i jiné možnosti, jak krimoše potrestat a jak chránit společnost.

tak škoda že na to ještě nikdo nepřišel jak, když máme tolik recidivistů :think:

Já bych byla pro, lidi by se víc báli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
21.1.14 00:30

Na tohle téma je těžké odpovědět. Když někdo někomu schválně vezme život, tak si nic jiného nezaslouží. Akorát mu daňoví poplatnící platí hotýlek s posilovnou.
Kdyby se vrahové dávali někam do klece na Sibiř a k jídlu se jim dalo až to, co zbyte po prasatech, pak bych pro trest smrti nebyla.
Na druhou stranu je vždycky možné, že by byl popraven nevinný člověk, i důkazy může někdo šikovně nastčit. :nevim:
Někteří můžou mít výčitky svědomí a to je taky strašný trest, ale někteří nelitují a udělali by to klidně znova.
Ale jednou jsem (nevím kde a už si nepamatuju podrobnosti) četla příběh, kdy maminka porodila tak nemocné dítě a ještě to doktoři totálně podělali, že to dítě jenom leželo, dýchalo, ale vůbec se neumělo hýbat, najíst muselo dostávat hadičkou, bylo němé slepé a hluché, snad ani moc nerostlo a tohle byl trvalý stav, bez šance na jakékoli zlepšení… no maminka se poctivě strala.
A pak jsem přemýšlela, že kdyby tahle máma svoje dítě za x let péče nějak šetrně zabila, že jako soudce bych to snad i chápala. :nevim: Tohle prostě nebyl žádný život, jen dýchající „hrouda masa“ (když to řeknu fakt hnusně).
A co vraždy v sebeobraně? Prostě je to vážně těžký a já nedokážu na tohle odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka3deti
21.1.14 06:12

@mila.dka1 ti verim mne trapi i,,hloupa" opruzenina a tohle co pises je vrchol.

• Citovat
  • Upravit
191
21.1.14 06:14
@Martina8888 píše:
Jsem pro tam kde to bude na 99.9% jisté. Jinak mi přijde směšné, že za vraždu se automaticky nedává u nás doživotí (myslím ne vraždu při rvačce v hospodě, manželské..ani nevím zda je to jako vražda kvalifikovaný), ale vědomé, plánované zabití jiného, kam řadím i to, že někdo opilý sedne za volant a autem zabije jiného. Pro někoho moc, pro mě pokud piju a sedám za volant mám v ruce zbraň, kterou mohu zabít, takže bez omluvy…Není to tak dlouho, manžel zabil manželku, matku jejich dvou dětí do dvou let věku, hodil někam do žumpy a několik dní pomáhal policii ji hledat, pak se zjistilo, že to udělal on. Dostal cca 10-12 let, to je výsměch!! Zabil mladou ženu, „zničil“ život její rodině, dvěma dětem a za pár let bude venku.. to mě vždycky rozčílí do běla…Navíc bych totálně změnila věznice, žádný hotýlek jak mají ted. Prostě tvrdý podmínky dle závažnosti činu a jelikož vím, že s prací to je problém, není pro ně, tak by prostě každý den museli na dvoře hrabat díru, až by ji do určitý hloubky vyhrabali tak zahrabat a znova…Smysl tohoto je TREST za to co spáchali!! Co budu dodržovat jejich lidská práva, když oni jiným ty jejich odepřeli, vzali a učinili několik dalších nešťastných (u vražd, znásilnění, týrání..).

Naprosto souhlasím. Nevím, proč by se tam měli válet a nemáknout. Oni by si to třeba potom rozmysleli i ti zlodějíčkové, kteří se tam vrací jak do lázní. Kdyby tam neměli takový veget, tak by se jim tam podruhý nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.1.14 09:21
@Vetinari píše:
Podle mě je trest smrti problematický hlavně z pohledu vykonavatele. Byli by všichni, kdo jsou pro, ochotní tu injekci také píchnout? A co by se z nich potom stalo? Co udělá s člověkem, když úmyslně, promyšleně a za peníze (je to práce, že…) usmrtí jiného člověka?
Navíc souhlasím s tím, že doživotí může být podstatně horší trest než smrt.

Souhlasím, taky jsem o tom takto psal. Životy československých katů končily jak přes kopírák… Možná i proto jsme si v prvních osmi letech samostatné existence státu „půjčovali“ kata ze Švýcarska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová