Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 Souhlasím. vězení by mělo být místo, strašák, kam se nikdo nechce dostat. Měl by to být ten zákaz počítače a večerníčků, kterým motivujeme naše děti, aby ve školce nekousaly spolužačky, nelhaly doma o tom, kdo snědl celou studentskou pečeť a vůbec prostě aby se naučily, že pro ně samotné je lepší žít podle pravidel…
@Menora Takže bys mu vrazila prášek a poslala ho zas pod most? Příště může probodnout dítě a bude pozdě na nějaké psychiatrické posudky.
Mě prostě jen jímá hrůza, že se někdo osvobodí kvůli psychice. Vždyť právě psychopati pak vystřílejí školu! Ti by se přednostně měli posílat někam na ostrov.
@Litta
Já jsem nikde neřekla, že bych takovou osobu nechala běhat mezi lidmi. To v žádném případě. Ale pouze to, že se nedá říct, zda to byl z jeho strany „zkrat“ nebo je skutečně nebezpečný společnosti trvale.
Já jsem taky pro trest smrti - pokud to je několikanásobný vrah, deviant. Ti se ve vězení stejně nezlepší. A my jim to z daní máme platit? Pak leda takový vězení, který je opravdu trestem. Jídlo max. 2× denně - chleba, voda. Postel? Ani náhodou. A makat! Třeba jen nosit kameny zprava doleva. A nebo tyhle smrady použít místo laboratorních myší. Chudáci zvířata nic neudělala a dělají se na nich testy. Tak testovat na vrahovi.
@terinka4444 píše:
Klidně bych rozhodla o tom, že je zavřu do kamenolomu a nechám makat 12hodin denně, klidně bych je nechala spát na holé zemi, něco jako pěkná strašidelná Thajská vězenička. Sebrala bych jim teplou vodu, televizky, společenské místnůstky…tak, aby vězení bylo peklo, pro to bych zvedla obě ruce hned.
Asi tak. Dokud budou veznice rovne rekreacnimu zarizeni s posilovnama, studovanim, teplou stravou apod, tak moc strachu nenazenou.
A pak se ti hajzli na studené podlaze v cele bude hájit tím, že on má taky svá práva
vtipálku, tak jsi neměl vzít tomu pánovi právo na život…jestli se někdo dívá na Orange is the new black, tak tam se právy pořád ohánějí, ale mají tam telku, semtam promítání v kině, rozdělené sprchy podle ras
jestli to je tak i u nás, tak to potěš koště
@BellinkaX byl akorát na protialkoholovém léčení v Opavě, ale co vím od mamky, zase si pajdá na kole každý večer do hospody ![]()
@Halibar se ani nedivím, u nás je alkohol polehčující okolnost, vždyť on chudák nevěděl, co v opilosti dělá ![]()
@Halibar píše:
Před pár lety, ve vesnici, kde jsem vyrostla, se chlap opil, ukradl auto, jel přes vesnici 80kou, srazil našeho souseda na chodníku, ten na místě umřel, chlap se pokoušel z místa odjet, ale narazil do schodů hospody (jak ironické) a tam omdlel. Tolik trestů najednou a co myslíte? Je ve vězení? Tipujte
Nebudu ho hájit, ale asi by sis měla uvědomit rozdíl mezi úmyslným činem a neúmyslným. Tohle je sice hnus a měl by sedět, ale určitě nešel krást auto s vidinou zabití souseda.
@Natálka26 píše:
Nebudu ho hájit, ale asi by sis měla uvědomit rozdíl mezi úmyslným činem a neúmyslným. Tohle je sice hnus a měl by sedět, ale určitě nešel krást auto s vidinou zabití souseda.
Neúmyslný čin bych kvalifikovala jinak, tenhle byl opilý, takže si musel být vědom své nebezpečnosti. ![]()
@Natálka26 ano auto neukradl s tím že někoho zabije..ale utéct od místa činu ( sražení ) je umysl který si člověk uvědomuje, takže je to umyslný tč.
Opilý člověk si uvědomuje vlastní nebezpečnost? Aha.
Byl v šoku, kolikrát od nehody zdrhnou i naprosto střízliví lidé. Ale samozřejmě mohl utýct kvůli tomu aby ho nechytili a uvědomoval si, ale to nevím ani já ani ty.
@BellinkaX píše:
@Halibar
Nestras, to za toto nic nevyfasoval?
mám osobní zkušenost kdy opilý řidič který způsobil nehodu při které 1 člověk zemřel 2 zůstal trvale invalidní byl potrestán odebráním řidičáku na 6 měsíců
![]()
Nejsem pro trest smrti žádným způsobem. A speciálně u tohoto případu si říkám, zda by to vůbec byl „vhodný adept“ na takový trest. Třeba je schizofrenik, v depresivních stavech, psychopat…těžko se dá z takových informací říct, do jaké míry je opravdu nebezpečný společnosti. To posoudí odborníci
.