Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem pro, ale ve většině případech je horší trest doživotí.
Souhlasím, že tohle zrovna není typický a největší adept na trest smrti, ale když to ještě takhle řekne?
Ta představa je fakt hrozná. Je jednoduché někomu ublížit, tím spíš když je někdo taková povaha a netají se tím. ![]()
Jsem pro trest smrti, hlavně u vícenásobných a opakovaných vražd.
@Litta nevím, nechtěla bych o tom rozhodovat. Samozřejmě, že takový póvl nemá být vpuštěn zpět mezi lidi. Samozřejmě mě k nepříčetnosti drtí vrahové, a je mi nesmírně líto obětí a jejich pozůstalých. Jsou to hnusný bestie. Udělat tohle mým dětí, byly bych snad schopná ho bez milosti ubodat, jenže to zž člověk ztrácí soudnost a smysl pro reálné uvažování…nechtěla bych rozhodovat o trestech smrti. Klidně bych rozhodla o tom, že je zavřu do kamenolomu a nechám makat 12hodin denně, klidně bych je nechala spát na holé zemi, něco jako pěkná strašidelná Thajská vězenička. Sebrala bych jim teplou vodu, televizky, společenské místnůstky…tak, aby vězení bylo peklo, pro to bych zvedla obě ruce hned.
Trest smrti se mi nelíbí, ale jsem pro to, aby grázlové, co jdou sedět na delší dobu (co já vím, třeba nad 1…2 roky) museli povinně makat bez nároku na mzdu, případně dělali jen za malé kapesné. Ať si pěkně na polepšovnu vydělají.
ZAStávám názor, že trest smrti není trest…naděláš si do gatí z toho, co tě čeká a pak…kdo ví, jestli je nějaký pak.
@Litta píše:
Souhlasím, že tohle zrovna není typický a největší adept na trest smrti, ale když to ještě takhle řekne?Ta představa je fakt hrozná. Je jednoduché někomu ublížit, tím spíš když je někdo taková povaha a netají se tím.
tak třeba je psychicky nemocný ![]()
jinak dřív jsem taky byla pro trest smrti, ale už kolikrát se v USA stalo, že byl k trestui smrti odsouzený nevinný člověk. Navíc trest smrti je pro viníka až moc lehký trest… zemře dřív než ho dostihnout výčitky. Spíš bych brutálním vrahům udělala „krásné“ vězení (hodně tvrdý režim, žádné super jídlo, teplá voda na umytí jednou za čas, žádný počítače, minimální návštevy, apod.)
@terinka4444 Tak. To říkám pořád. Vězení by mělo plnit účel, jako to bylo vždy. Tma, samotka, půsty. Jen tak o sobě člověk může začít přemýšlet. Dneska si za tohle kdekdo platí, říká se tomu pobyt ve tmě a stojí to několik stovek na den. ![]()
@terinka4444 píše:
@Litta nevím, nechtěla bych o tom rozhodovat. Samozřejmě, že takový póvl nemá být vpuštěn zpět mezi lidi. Samozřejmě mě k nepříčetnosti drtí vrahové, a je mi nesmírně líto obětí a jejich pozůstalých. Jsou to hnusný bestie. Udělat tohle mým dětí, byly bych snad schopná ho bez milosti ubodat, jenže to zž člověk ztrácí soudnost a smysl pro reálné uvažování…nechtěla bych rozhodovat o trestech smrti. Klidně bych rozhodla o tom, že je zavřu do kamenolomu a nechám makat 12hodin denně, klidně bych je nechala spát na holé zemi, něco jako pěkná strašidelná Thajská vězenička.Sebrala bych jim teplou vodu, televizky, společenské místnůstky…tak, aby vězení bylo peklo, pro to bych zvedla obě ruce hned.
ano, přesně tak…
@lucenka píše:
tak třeba je psychicky nemocnýjinak dřív jsem taky byla pro trest smrti, ale už kolikrát se v USA stalo, že byl k trestui smrti odsouzený nevinný člověk. Navíc trest smrti je pro viníka až moc lehký trest… zemře dřív než ho dostihnout výčitky. Spíš bych brutálním vrahům udělala „krásné“ vězení (hodně tvrdý režim, žádné super jídlo, teplá voda na umytí jednou za čas, žádný počítače, minimální návštevy, apod.)
jj, absolutnost trestu smrti se mi právě taky nelíbí.
no…psychicky nemocný…a pak to dopadne jako nedávno, kdy nějakého takové pustili s tím, že je zdravý a netrvalo dlouho a začal zase řádit. tohle je hrozně těžký ![]()
@terinka4444 Naprostý souhlas. Vězení má být za trest a ne si tam chodit na dovolenou a ještě mít právo se rozhodnout jestli náhodou budu pracovat.
Před pár lety, ve vesnici, kde jsem vyrostla, se chlap opil, ukradl auto, jel přes vesnici 80kou, srazil našeho souseda na chodníku, ten na místě umřel, chlap se pokoušel z místa odjet, ale narazil do schodů hospody (jak ironické) a tam omdlel. Tolik trestů najednou a co myslíte? Je ve vězení? Tipujte ![]()
Já jsem pro, aby lidé s alkoholem za volantem byli souzeni pro pokus o zabití (i bez nehody) a ne jen za přestupek s následkem případné smrti. U nás je to všechno dost divně nastavené…
Jsem pro trest smrti a jsem pro to aby vězení bylo věžení a ne jen lepší plná penze..ale bohužel jsme společnost kde každý má své lidské a důstojné práva, takže se to nikdy nestane. ![]()
@marrlinka píše:
jj, absolutnost trestu smrti se mi právě taky nelíbí.
no…psychicky nemocný…a pak to dopadne jako nedávno, kdy nějakého takové pustili s tím, že je zdravý a netrvalo dlouho a začal zase řádit. tohle je hrozně těžký
tak samozřejmě by to chtělo konečně vybudovat i „vězení“ pro psychicky nemocné jedince a pečlivěji posuzovat jejich „vyléčení“.