Jste pro trest smrti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kyarra
20.1.14 21:31

Nečetla jsem celou diskuzi, já pro trest smrti nejsem. Nedokážu si nějak představit, že by někdo měl někoho odsoudit na smrt - rozhodnout o tom. Myslím, že pro to existuje nějaká „vyšší spravedlnost“, a navíc by si ten člověk měl trest odpykat - za mřížemi, pracovat a třeba i mít šanci se „napravit“, litovat činů. Také bych se bála, že by mohl být odsouzený nevinný. A už vůbec bych nechtěla být v kůži soudců, kteří by o tom rozhodovali a nebo lidí, kteří tu popravu vykonávají (ono, někdo to pomyslné tlačítko musí zmáčknout - brrrr :nevim: ). Těžko ale říct, co bych říkala, kdyby se např. nějaká ohavná vražda týkala někoho z mých blízkých…nikdy neříkej nikdy

• Citovat
  • Upravit
617

Jsem pro tam kde to bude na 99.9% jisté. Jinak mi přijde směšné, že za vraždu se automaticky nedává u nás doživotí (myslím ne vraždu při rvačce v hospodě, manželské..ani nevím zda je to jako vražda kvalifikovaný), ale vědomé, plánované zabití jiného, kam řadím i to, že někdo opilý sedne za volant a autem zabije jiného. Pro někoho moc, pro mě pokud piju a sedám za volant mám v ruce zbraň, kterou mohu zabít, takže bez omluvy…Není to tak dlouho, manžel zabil manželku, matku jejich dvou dětí do dvou let věku, hodil někam do žumpy a několik dní pomáhal policii ji hledat, pak se zjistilo, že to udělal on. Dostal cca 10-12 let, to je výsměch!! Zabil mladou ženu, „zničil“ život její rodině, dvěma dětem a za pár let bude venku.. to mě vždycky rozčílí do běla…Navíc bych totálně změnila věznice, žádný hotýlek jak mají ted. Prostě tvrdý podmínky dle závažnosti činu a jelikož vím, že s prací to je problém, není pro ně, tak by prostě každý den museli na dvoře hrabat díru, až by ji do určitý hloubky vyhrabali tak zahrabat a znova…Smysl tohoto je TREST za to co spáchali!! Co budu dodržovat jejich lidská práva, když oni jiným ty jejich odepřeli, vzali a učinili několik dalších nešťastných (u vražd, znásilnění, týrání..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
@1.zizi píše:
Delala jsem na skole brigadne ve skladu s ovocem a druhojakostni jablka, ktera byla urcena do veznic jeserkari vzdycky pomocili :mrgreen:

A to ti jako přijde vtipné? :roll:

• Citovat
  • Upravit
1010
@K-Black píše:
není jisté na 100% že to udělal, takže ne, nepopravila bych ho.

100% jistota existuje pouze v jediném případě - a to že všichni bez rozdílu dříve nebo později umřeme.

100% jistota u čehokoliv jiného je mýtus :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
20.1.14 21:32

Podle me zrovna on je vinen. Sledovala jsem, kdyz mluvil v televizi a to me utvrdilo. Presne vedel, kde a jak lezela dcerka, jakou rukou sahal na zenu atd. atd. Nezlobte se na me, me si vcera rozrazil syn hlavu a v tom soku jsem nevedela, jestli zakopl levou ci pravou nohou, a to " jen" upadl. Uz vidim, jak si v takovem stresu, jako byl on, pamatuji takove detaily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
20.1.14 21:33

Jinak jeho bych nepopravila, protoze neni 100% jistota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
20.1.14 21:35
@Korčulka86 píše:
@1.zizi Jsem pro trest smrti á nébó „co jsi ty udělal mě, udělám já tobě“ Dala bych té krávě fridex taky!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :cert: :cert: :cert: :poblion: :poblion:

ona ji to pry dala nejdriv do caje a kdyz ho holcicka nechtela pit, tak pak do jogurtu :zed:

• Citovat
  • Upravit
Medžika
20.1.14 21:36

Ne… dle mého by umírali i neviní…ale u jednoznačný svině jako je tahle bych mučení povolila :lol:

• Citovat
  • Upravit
Medžika
20.1.14 21:37

@Ve-ru :mavam: žije

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
20.1.14 21:38
@Ve-ru píše:
A to ti jako přijde vtipné? :roll:

jo, protoze jsem nevyzrala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
20.1.14 21:41
@Pizlam píše:
Podle me zrovna on je vinen. Sledovala jsem, kdyz mluvil v televizi a to me utvrdilo. Presne vedel, kde a jak lezela dcerka, jakou rukou sahal na zenu atd. atd. Nezlobte se na me, me si vcera rozrazil syn hlavu a v tom soku jsem nevedela, jestli zakopl levou ci pravou nohou, a to " jen" upadl. Uz vidim, jak si v takovem stresu, jako byl on, pamatuji takove detaily…

ted se v nejakem jinem letovisku stal podobny pripad, kdy se nasla tela dvou obeti(matka s dcerou) a taky byly otravene :think:…ale Kramny a ty jeho krokodyli slzy me osobne nepresvedcily…

• Citovat
  • Upravit
14637
20.1.14 21:45

@Lenny0 Tak pak ale nemůžeš být ani pro vězení. Víš jak to člověku zničí život? Takový 10 let souzený mladistvý už se mezi ostatní lidi nedostane, nebo velmi obtížně a asi jich moc nebude.
Ty si nebudeš 100% jistá, ale omylem mu zničíš život? Takže bude trpět déle než kdybys ho popravila?
(jen uvažuji, to nejsou X let promyšlené názory :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
20.1.14 21:45
@Pizlam píše:
Jinak jeho bych nepopravila, protoze neni 100% jistota

A kde je stoprocentní jistota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.1.14 21:46

No nedá mi to, abych takhle pozdě večer nenapsal jeden skutečný, ale dávný příběh. Po roce 1945 žil ve Vizovicích katolický farář a ten viděl, jak se do veřejných funkcí derou lidi, kteří ještě tři měsíce před koncem války udávali na gestapu… Tak těmto lidem napsal dopisy, ať se dobrovolně přiznají na četnické stanici a doufají, že mimořádný lidový soud bude milostivý. Jinak že sám osobně dá všechny důkazy k dispozici vyšetřovatelům. Protože se nic nedělo, tak jel do Prahy za svým známým, kriminalistou. Jenže „rychlokvašení soudruzi“ za ním poslali dva „za pět minut dvanáct partyzány“, kteří ho vyhodili z jedoucího rychlíku. Vzhledem k tehdejší situaci na Zlínsku dostali oba vykonavatelé smybolický trest ve fešáckém kriminále a bylo to…
Tak si říkám - kdyby dneska u nás existoval trest smrti a kdyby dnes někdo napsal podobné dopisy některým politikům (nejmenuju), jak by to asi dopadlo…
I to je pro mě argument, proč trest smrti ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
20.1.14 21:46
@Litta píše:
@Lenny0 Tak pak ale nemůžeš být ani pro vězení. Víš jak to člověku zničí život? Takový 10 let souzený mladistvý už se mezi ostatní lidi nedostane, nebo velmi obtížně a asi jich moc nebude.
Ty si nebudeš 100% jistá, ale omylem mu zničíš život? Takže bude trpět déle než kdybys ho popravila?
(jen uvažuji, to nejsou X let promyšlené názory :mrgreen: )

Jenže život jaksi vrátit nejde, z vězení je pořád naděje na návrat na svobodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová