Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Caricia1 píše:
@vin Proč chudáci???Běžně takové děti jezdí. A zrovna moje spí hned jak se pohnou kola
Já sama bych takové dítě do busu nevzala - myslím, že to není ohleduplné vůči ostatním cestujícím. Ale to je jedno, já stejně busem nikam takto nejezdím, tak se mě to netýká. Ale znám např. takové to neustálé křičení a kopání do sedačky z letadla…
Taky si myslím, že autem je to něco jiného, než autobusem. Můj syn byl klidné a hodné dítě, ale netroufla bych si s ním na cestu autobusem do zahraničí, když by mu byly dva roky (vlastně ani 3,4, radši bych jela někam do tuzemska, pokud bych neměla na letadlo). Ale to odbočujeme od dotazu - bez tatínka bych s dítětem jela klidně.
@Caricia1 jistě,že bude mít vlastní sedadlo, ale tvoje dvouleté dítě dokáže tolik hodin sedět ve vzpřímené poloze, na svém sedadle aniž by se pohlo? Nesnažilo se lehnout apod? Jela jsi s ní už vůbec někdy déle než třeba tři hodiny v autobuse?
Já vám děkuji mnohokrát za názory zda jet/nejet…Ale mě to nezajímá, ptala jsem se na zkušenosti s nějakou cestovkou za rozumný peníz..Neptám se zda je/není vhodné takto jet. Čtěte základní přízpěvky než začnete psát zda to je či není zodpovědné. Děkuji.
Téda, máš odvahu.
Já bych taky autobusem s tak malým dítětem nejela. Zrovna dneska jsem byla na odběrech na cukrovku, kde jsem musela jít i s malým, protože nebylo hlídání a stačilo mi s ním čekat 30 minut v čekárně.
Když si představím několikahodinovou cestu autobusem, tak mě berou mdloby. ![]()
CO když tě třeba chytne na dovči slepák?
Já bych sama nejela ani za mák, protože mi je jasné, že by se „něco“ přihodilo a co pak s děckem? ![]()
Určitě bych někoho přibrala, pro sichr, kdyby se něco stalo, tak tam bude někdo, kdo se ti o dítě postará.
A s dvouleťákem bych autobusem nejela ani za mák, radši bych byla doma. Může být sebe hodnější v autě, ale autobus je úplně jiné kafe.
Jezdím dost často bez tatínka - pracovně zaneprázdněn
Ale buď letím nebo jedu autem. autobusem si to neumím představit - ne kvůli dítěti, ale kvůli sobě. Pokud se na to cítíš tak jeď a užijte si to ![]()
A jak se vůbec s takovými dětmi jezdí? Mám na mysli, že třeba v autě musí být v autosedačce…
Jezdí se na noc, takže chvíli to trvá, než se všichni usadí, ale jakmile se najede na dálnici, děti to obvykle rychle zapíchnou. Dítě MUSÍ mít svoje sadadlo, to jsme museli i zaplatit. Měli jsme s sebou 2 malé děti a nikoho nerušily. V buse s náma jelo i pár dalších dětí, to jedno mělo večer krizi a chvíli poplakávalo, ale nic dramatického, bus hučí, byli od nás 2 sedadla. Pro děti je to dobrodružství a noc v buse snáší líp jak někteří dospělí. Samozřejmostí je vzít s sebou deku a pár úplatků (malou novou hračku, sladkost, knížku atd.) pro případ, že by nastala krize. Ale opravdu se tak jezdí běžně, naopak je to pro děti pohodlnější, jak noční cestování letadlem, kdy člověk musí na letiště, tam čekat na odbavení, let, pak kufry a zase čekání na odvoz do hotelu… To se mu teprv nabourá režim.
Mám čerstvou zkušenost 3 letákem. Jeli jsme vlastním autem do Chorvatska nějakých 12 hodin, každou hodinu se muselo stavět, aby se syn protáhl a nezničil nám ineteriér v auťe i vlastním autem to byla dost namáhavá cesta. Autobus ti nikdy takhle stavět nebude když budeš potřebovat. Dále co budeš dělat až bude chtít díťe na záchod? K samotnému pobytu, nebudeš si ani moc třeba zaplavat nebo v klidu poležet. Vždycky je dobré, když jste dva. Jinak já jela jednou do Francie autobusem a už nikdy víc, samotnou mě to velice zmohlo a to jsem dospělá. Takže když to shrnu, já bych nejela, ne autobusem a už vůbec ne sama s 2 letým dítětem. Ale ty znáš svoje dítě nejlíp, takže pokuď myslíš, že to zvládne a tobě nevadí dovolená bez odpočinku, tak si to užijte.
@Caricia1 píše:
Já vám děkuji mnohokrát za názory zda jet/nejet…Ale mě to nezajímá, ptala jsem se na zkušenosti s nějakou cestovkou za rozumný peníz..Neptám se zda je/není vhodné takto jet. Čtěte základní přízpěvky než začnete psát zda to je či není zodpovědné. Děkuji.
ne ne ptala jsi se na zkušenost bez tatínka u moře
spíš ty jsi přečti co jsi psala ![]()
@Melody 4 Mě hlavně zajímá, kdo takto jel, s jakou cestovkou…
Kdysi jsem byla v Chorvatsku s CK Vítkovice a spokojenost. Teď už zájezdy nakupejeme většinou přes Invii a ačkoliv o těch cestovkách většinou slyším prvně, tak nikdy nebyl žádný problém.
A k tomu cestování busem. Proč by neměla jezdit, dřív to bylo běžný i do vzdálenějších destinací a děti to zvládali v pohodě. Jenom teď se to moc hrotí. spíš by mi chyběl další dospělý, abych z ty dovolený taky něco měla.
Příspěvek upraven 11.07.14 v 14:24