Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím, můžete mi hodit konkrétní tipy na střediska v Evropě, autem/letecky, písečná/oblázková pláž, bazén s atrakcemi pro děti, dětský koutek, all inclusive, ideálně postýlka na pokoji pro dva dospělé a 18ti měsíční? Klimatizované pokoje a dostatek stínu na pláži a u bazénů beru jako samozřejmost. Ty vyhledávače jsou pitomé, každý hotel musím proklikat celou fotografii, abych se dozvěděla, zda mají dost atkrakcí pro špunty.
Cenově tak do 18, max 20 tisíc, nejlépe na 12 dnů.
Před časem jsem tady měla podobnou diskuzi, řešila jsem to samé. Vzhledem k mnoha věcem letíme nakonec na Mallorcu, všude jinde bylo vždycky něco, co nám vadilo. Jedeme na severní pobřeží (nejlepší pláže), 4* hotel (španělé jsou holt španělé
), all inklusive (vařím téměř 2× denně, chci fakt dovolenou), 7 dní, hotel u moře, klimatizace na pokoji, postýlka, hotel po rekonstrukci, 46 tisíc komplet.
Tak na to si taky pockam
, kde se da jet na 12 dnu s all incl a klimatizaci na pokoji v cene za 20tisic. Letecky sotva, to snad leda autem…
Mne napada snad leda Bulharsko, to byla nejlevnejsi dovolena, kde jsme byli, ale uplne aktualni cenovy prehled ted nemam.
@Tina007 Tak před dvěma lety byly běžně last minuty all inclusive do Řecka kol 15tis, tak mi těch 20 nepřišlo nereálných.
Ale taky nemám přehled, loni byla holka malá, jeli jsme raději autem jen do HR, letos bych chtěla „dovolenou“ jak píše @Pinkie . Jdu teda pohledat Mallorcu. Nějaká konkrétní cestovka?
@Kapaz Ja bych rekla, ze ta cena je trochu nerealna, ikdyz ma ditko pobyt zdarma /vetsinou/ tak 10tis na jednoho pro dospoleho nevim nevim, jak letadlem tak autem…jedine fakt mrknout na to Bulharsko…nebo pak nejaky last minute…
to co popisujes, jsme meli loni my leteli jsme a dovolena stala 3× tolik nez udavas cenu ty… ![]()
Jinak zkus mrknout i na Fishera nevim kdy chcete letet, ale v cervnu tam je treba Mallorca za 16tis za dva dospely ![]()
Cena je myšlená za jednoho, samozřejmě! To mě ani nenapadlo toto zdůrazňovat… ![]()
@Kapaz píše:
Cena je myšlená za jednoho, samozřejmě! To mě ani nenapadlo toto zdůrazňovat…
Ano, ja to chapu, i tak mi to prijde letecky moc nerealne.
@Kapaz když si pockas na last minute tak cena reálná je, jinak pochybuju…my chceme letět příští záři s 15ti mesicni taky tak do 20.tis..all ale jedins last, stejne bych neriskovala, ze mi dítko onemocní a nepojede se nikam..koukej se na řecko, mallorku, Bulharsko a jediné last minutě…jinak asi bez šance.. ![]()
@Kapaz píše:
To jsi ale mela napsat
tady musis vsechno zduraznovat…no ja tedka koukam na toho Fishera a last minute a da se usetrit az 17tis…:-O tak jsem rikala manzelovi, ze priste na dovcu jedine cerven nebo zari…a ne v cervenci jak jsme byli, to je skoda penez ![]()
A jeste jestli chces slunecniky na plazi zdarma (coz jsem pochopila z toho, kde pises ze dostatek stinu na plazi je samozrejmosti), tak se na Recko ani nedivej.
Tak mi jezdíme sem:
http://www.fischer.cz/…-resort-aspa
Pro děti a nakonec i pro nás super, ale cenově asi mimo. Jedině třeba po sezoně nebo mít štěstí na last.
I slunečníky na pláži zdarma.
Jinak kdybyste se rozhodli pro to Bulharsko tak ja bych doporucila spis polopenzi nebo jen snidani, cena jidla je tam srovnatelna s nasimi cenami a kvalita jidla v hotelich stredni tridy je casto nic moc. Byli jsme v hotelu se 3,5* s polopenzi, nevarili spatne, ale v restauraci jsme se najedli vzdycky lepe a pomerne levne. Navic mimo sezonu nepotrebujes obvykle klimatizaci na pokoji a dost cestovek tam nabizi slunecniky a lehatka na plazi pro sve klienty zdarma.
@Kapaz píše:
pokud chcete mimo sezonu, tak určitě vyberete
Kamarádky si chválí Turecko - tam jsou vyloženě hotely pro děti - dětské bazény se skluzavkami, hřiště… Nebo Mallorca, ale ta bude asi dražší. I když právě jedna kamarádka byla první rok s prckem na Mallorce, druhý rok v Turecku a už jinam s dětma nechce. Prý to vyžití pro děti se nedá srovnat. Jen mě děsí ty hotelové komplexy…
Jinak se vybrat i v Řecku, většina větších hotelů má dětský bazén, dětské hřiště…
Naši měli vybrané tohle: http://hotel.invia.cz/…tour-833368/?… Ale na těch 11 dní je to už dražší. Nakonec musí jet v sezoně, tak jsem zvědavá, co se sežene.
Jinak bych doporučila pokud máš konkrétní požadavky - oběhat přímo cestovky. Nám přímo označila hotely, které jsou pěkné pro děti.
Bulharsko taky není špatné, ale hodně bych zvážila to jídlo a pročetla si recenze. Dá se tam pořád najíst levně a většinou lidi na hotelové jídlo nadávali…
@Tina007 píše:
A jeste jestli chces slunecniky na plazi zdarma (coz jsem pochopila z toho, kde pises ze dostatek stinu na plazi je samozrejmosti), tak se na Recko ani nedivej.
stín není na pláži prakticky nikde - za sebe doporučuji vlastní slunečník a i ten je k prdu, neznám dítě, co by si pod ním vydrželo hrát. Ty nabízené jsou na naše potřeby daleko od vody, protože Simonka si 90 % času na pláži hrála u břehu, kde je vlhký písek, jinak by jí nešly stavět bábovky
Takže u nás jedině, že by měla takový ten deštník na hlavě ![]()