Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lecijasek píše:
stín není na pláži prakticky nikde - za sebe doporučuji vlastní slunečník a i ten je k prdu, neznám dítě, co by si pod ním vydrželo hrát. Ty nabízené jsou na naše potřeby daleko od vody, protože Simonka si 90 % času na pláži hrála u břehu, kde je vlhký písek, jinak by jí nešly stavět bábovkyTakže u nás jedině, že by měla takový ten deštník na hlavě
No, ja bych to tak taky videla
. Jeste nejsou spatne takove ty plazove polostany pro deti, to jsem taky hodne videla na plazich, aspon na chvili se schovat, je mi jasne, ze dite pod tim neposedi hodinu
. Ale zase treba z moji zkusenosti v Bulharsku z plaze vyhazovali lidi, kteri si prinesli svoje slunecniky, museli si bud zaplatit ty plazove nebo odejit. Tam je lepsi najit cestovku, ktera v cene zajezdu ma pronajate sve slunecniky na plazi (my jsme takhle jeli).
@Tina007 píše:
No, ja bych to tak taky videla. Jeste nejsou spatne takove ty plazove polostany pro deti, to jsem taky hodne videla na plazich, aspon na chvili se schovat, je mi jasne, ze dite pod tim neposedi hodinu
. Ale zase treba z moji zkusenosti v Bulharsku z plaze vyhazovali lidi, kteri si prinesli svoje slunecniky, museli si bud zaplatit ty plazove nebo odejit. Tam je lepsi najit cestovku, ktera v cene zajezdu ma pronajate sve slunecniky na plazi (my jsme takhle jeli).
opravdu? to za nás nebylo. Ale já už nebyla v Bulharsku přes 5 let… To už je jako v Itálii. Ale tam jsou aspoň kousky na začátku a na konci volné pláže a jinak se musí taky platit ![]()
Stan je super, když fouká. Když se pořádně zakolíkuje, tak vydrží a chrání před větrem. Ale jako stínění nám nevyhovoval. Je v něm horko a dusno.
Jinak naši chtějí právě hotel co nejblíž u pláže, ideálně na pláži. Počítám, že budou většinu času ležet u bazénu a k moři chodit jen na koupání. No ležet bude teda asi jen jeden, druhý bude lítat za Simonkou ![]()
@Tina007 píše:
A jeste jestli chces slunecniky na plazi zdarma (coz jsem pochopila z toho, kde pises ze dostatek stinu na plazi je samozrejmosti), tak se na Recko ani nedivej.
Slunecniky a lehatka zdarma jdou sehnat i v Řecku. Mame je vzdy
![]()
@Kapaz Jen pozor na Mallorcu, dole na jihu jsou děsně mrňavý pláže, kde je pro jedno městečko nebo komplex hotelů fakt pár metrů písku. Na severu jsou ty pláže několikakilometrový a taky proto to tam je dražší než na jihu.
Nechci se s nikým hádat - proto předem upozorňuju, že PRO NÁS jsem zavrhla: Bulharsko, nechci mít srágoru, známí tam byli v „super“ hotelu a vrátili se zelení jako sedma. Zkrátka TOTO nechci s malým dítětem zbytečně riskovat. Turecko to samý, tam jsem zase chytla srajdu kdysi já a drželo se mě to ještě několik dnů po příjezdu domu.
Chorvatsko je super kvůli moři ale vstupy nejsou pro malý dítě. Ano, kromě oblasti typů Omiš, kde jsem byla a díky, už nikdy. To můžu jet rovnou k Mácháči. Abych celej den poslouchala „Mamko, pojď do vody“ (prostě češtinu
), na to nemusím jet tak daleko. Nesnáším davy a pohled na čechy, co si zavařili jídlo s sebou
. Řecko jsem vyloučila buď kvůli špíně (a to jsem hledala hodně pracně), vstupu do vody, hnusný pláži, vosám, nebo větru. Vždycky se našlo NĚCO. Jo a podmínka byla max. kolem 2 hodin letu.
Letos jedeme s mrňousem poprvé a tak moje kritéria byla hodně přísná, až uvidím, že to zvládne, povolím a můžeme jet někam, co jsem teď vyloučila. Ale nejspíš, pokud bude vše OK, se na Evropu vyprdnu úplně, protože za těch 50 tisíc je Karibik jako v ráji a tady v Evropě je to děsně předražený. Za to, co jsme dali za 7 dní dovolený na Mallorce, bychom se měli suprově na nějakým Karibským ostrůvku (byli jsme už takto). Blbý je ta dlouhá cesta (let) a na to je mrňous malej. Ale až povyroste, tradááááá za oceán ![]()
Tady je odkaz na jednu z nej oblastí na Mallorce, vyhlášený místo. Teda čumím jak blázen, je t hrozně přebraný. Náš hotel má volno nejdříve až v říjnu.
Ale jsou tam i jiný pěkný, kde je ještě volno. My to máme přes Invia, ale je to s Fischerem.
Roční dítě už je šikovné, osobně jsem od nikoho neslyšela, že by to bylo divné, naopak, kolem nás jezdí s miminky všichni… my volíme Bulharsko asi, mají tam hromadu hotelů a tobogány a vlastními aquaparky zdarma..nám se líbí hotel Flamingo ![]()