Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
my jsme taky byli na Zakynthosu,když bylo kubíkovi 8 měsíců - tento ostrov je pro malé děti snad jak stvořený - tak mělko nemá snad žádný jiný ostrov
![]()
Je úplně jedno jak daleko od letiště jedeš - ono je to tam totiž ze severu na jih asi 40 min autem… ![]()
Letos jedeme k moři s oběma - v září - asi určitě zas někam do Řecka…hlavně at je tam klid,pohoda,slunko a MOŘE!!! To nám atopikům svědčí!!! ![]()
Enny, za lehátka na pláži se platí skoro všude, ale 8 euro je fakt dost, to přiznávám. Můžeš si ale vzít deku
My jsme teda taky nechtěli platit, tak jsem byli zpravidla dopoledne u bazénu (tam lehátka zdarma) a u moře odpoledne. Na oběd jsme chodili až třeba ve 13.30, pak šla malá spát, a než jsme se vyhrabali, byly už 4 hodiny, a to už na pláži za lehátka nevybírali
Jinak Kačenka má pravdu, Zakynthos je maličký a zpravidla je mělko, takže se ti snad podaří najít i hotel, kde lehátka nestojí tolik…
Ne,tak jsem to nemyslela,jako,že bych tam kvůli těm lehátkům nejela-to vůbec ne- spíš jak říkáš ty- bude tam strašný vedro,ale manželovi se líbí taky,tak ještě zvážíme další možnosti-ale mě se líbí asi nejvíc(lehátka jsem jen uvedla jako příklad-to je pravda,že je to všude,no na něčem vidělat asi musej ![]()
Všichni tu vesměs píšou, že k moři ano - no proč ne, když fakt chceš.
Já jsem třeba z těch, co moře nemusí, takže já se rozhodně s Vojtou k moři nepohrnu.
My máme raději hory.
Já právě moře miluju,jsem alergik,tak ho i potřebuju,loni jsem nebyla a je to znát
Ale hory jsou taky krásný ![]()
No právě, když máš moře ráda, těšíš se tam a zvládneš to s prckem, tak proč by ne ![]()
Zjisti si akorát, kde je nejbližší doktor plus nějaké ty léky pro něj vem s sebou, Nurofen, teploměr a Kulíška se Smectou… a frčte ![]()
Já k moři jezdím tak 1× za 3-4 roky a je to pro mě tak akorát. Na mě je moc slaný
ale pravda, že na Kanárech se mi líbilo moc, oceán a moře je docela rozdíl, dělá obrovský vlny, v těch se dá super blbnout
ovšem asi ne s ročákem ![]()
Na horách jsem vyrostla, bez nich bejt nemůžu, v létě v zimě - nejraději bych se někam do hor odstěhovala ![]()
já na těma Kanárama uvažuju- hodně lidí mi to doporučuje- čisto,ne tak horko,oceán krásnej- myslíš,že s batoleltem ne!?
![]()
Hele podnebí je tam super, mě tam bylo líp jak na Rhodosu. Ale to možná byla náhoda… Na Rhodosu červen bylo šílený sucho a vedro, na Gran Canarii konec srpna začátek září bylo bezva.
Takže bych spíš letěla s dítětem na ty Kanáry, ovšem kdyby to nebylo skoro 5 hodin letu, já totiž nemám ráda letadlo a tenkrát to bylo pro mě utrpení. já bych nemohla letět do USA nedejbože do Austrálie ![]()
Ale jinak pokud si najdeš vhodnou destinaci, kde počítají s prckama, a mají dobrý vstup do moře (oceánu) - proč ne.
Jen my jsme třeba byli ubytováni u pláže, kde bych teda být s dětma nechtěla - od hotelů a promenády bylo k oceánu ze skály všude nejméně „2 patra“ schodů. bez výtahů.
takže na to pozor, oni ti napíšou moře 200m, ale nenapíšou ti, že k němu musíš zdolat skálu ![]()
na Gr. Canarii je krásně okolo Puerto Mogán, my byli na Playa del Inglés - tam to není pro děti, spíš pro pařmeny ![]()
ale určitě tam nejezdi červenec srpen, kdy tam umí být i snad 60 stupnů, my tam byli 4 týdny a z toho ten první v půlce srpna byly fakt snad 60tky, se nedalo ani dýchat… aklimatizovali jsme se fakt týden…
a můžu doporučit výlety do vnitrozemí, autem, i když je šíleně hornatý a samá propast (do zatáček se troubilo), tak je opravdu nádherné. krásná flóra, nejkrásnější, co jsem kdy viděla…
je to jediný místo, kam bych se ráda na dovolenou vrátila.
Vídíš,to já jsem právě slyšela,že červenec srpen jenom tam,že všude jinde 50- 60 stupňů
![]()
Jenomže kam v červenci srpnu????????
![]()
Už jsem to psala- studuju VŠ- tj. v pondělí jsem zkončila a úderem září zase začínám- takže já fakt můžu jenom ten červenec srpen(pak možná ještě únor,když dám všechno v předtermínech
)
Já bych jela hned.
Jenže to by manžel nepřežil.
Je to necestovní typ-nikam se mu nechce.
Teď má výmluvu,že je Míša moc malej.
Do letadla ho nedostanu no a cestovat do Itálie či Chorvatska autobusem či autem tolik hodin se mi s ročním prckem taky moc nezamlouvá.
Ahojky neboj se a jeďte
![]()
my jsme sice byli jenom s manželem v loni v srpnu v Chorvatsku
![]()
taky se mi táta smál v srpnu v tom největším vedru
ale pravdu neměl bylo tam parádně, horko mi ani takový nepřišlo, jak to táhne od toho moře
![]()
no tak třeba to tehdy byla nějaká výjimka ![]()
asi se tedy radši poraď s internetem, jaký je počasí na Kanárech o prázdninách ![]()
jinak možná by bylo šikovný kontaktovat cestovku Canaria travel, od nich jsme tam byli my, jsou šikovný, poradí ti snad, který ostrov a která destinace bude nejvhodnější pro pobyt s prckem ![]()
každý z těch 7 ostrovů je totiž v něčem jiná - namátkou co si pamatuju Tenerife a Gr. Canaria jsou si hodně podobný, klimaticky příjemný, a víc turistický, vnitrozemí hornatější. Lanzarote jsou sopky, Fuerteventura dlooouhé písčité pláže. La Palma extrémně bohatá na flóru, takovej malej prales. El Hierro je skalnatý, tam je to blbý. A ten 7 si nemůžu vzpomenout
![]()
ENNY - Já jsem byla loni s dcerkou (16 měs.) a s kámoškou v Řecku na Rhodosu a nic moc. Letos jsem to chtěla taky stihnout, aby to měla ještě zdarma - do 2 let, tak jsme vyrazily samy na začátku května do Tuniska : http://www.eximtours.cz/info.jsp?…
Přikoupila jsem si All incl. a byla jsem max. spokojená!!!! Od letiště jen 9 km!!! Hned bych jela znova (uvažuji o tom)
Kamarádky se před pár týdny od tamtud vrátily a byly nadšené. Pro děti je to tam jak dělané. Jukni k nám na fotky na MMB ![]()
Klidně bychom vyrazily ještě někam s váma, ale myslela jsem někdy v září..... teď je všude strašný horko na děti ![]()
Ty Kanáry jsou fajn - byla jsem tam před lety, ale pozor - je to skoro 5 hodin letu
A Oceán strašně šplouchá - velký vlny nejsou nic pro prcky
Dcerka je neposedná a pro ni je maximum v letadle 3 hodiny !!!!!!!!!!
Jestli nemůžeš v září, tak v unoru bysme mohly s váma třeba do Egypta - jsou to sice 4 h. letu, ale dalo by se ![]()
Díky- bych s tebou taky s tebou jela,ale já můžu jen o prázdninách
Ještě jsme nevybrali- teď je to na manželovi,jestli bude mít dovolenou,pak se rozhodne- díky!
Dcera je strašně hodná- jestli Kanáry tak někdy v době kdy spí,ona vydrží,to nebude problém
![]()