Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@tamata píše:
@PetulkaVar no tak bych ho nechala za dveřma a domluvila se s personálem, že chce být táta u prvního ošetření. Bude u vážení, měření… nechají ho si vnouče vyfotit. To pro něj bude skvělej zážitekAle u toho předchozího být nemusí
Můj názor…
to je skvělý nápad
tatík by si užil vnoučátka a ty ho neměla u toho nejhoršího ![]()
@PetulkaVar píše:
Budu rodit poprvé-a měl by to být kluk-což táta vždycky chtěl, ale má 2 dcery
Takže tuplem bude poprděnej. No a já si to představovala, že by byl až uuuplně u toho hlavního, až budu fakt otevřená, uvidí jak malej vylezl, první ošetření a tot vse? Nebo ne? Možná, že mi to taj vymluvíte, tím možná pro mě lépe. Jen jsem chtěla vědět, jestli to jde- mit 2osoby u porodu?
mslím že z toho děláš estrádu, tvůj táta bude z vnuka poprděnej i bez toho aby tam byl na sále a viděl to všechno. ono se může stát i nějaká komplikace i když ti jí nepřeju ale může, jdeš do toho poprvé okej ale věř mi porod v telce vypadá jinak než ve skutečnosti!! a co na to říká otec dítěte?
@PetulkaVar Táta ale, asi mluvil o tom, že by chtěl být u porodu, ale asi nemyslel, když bude rodit vlastní dcera ne?
Příde mi to tedy ujetý,promin.My se jako rodina před sebou nestydíme, ale k porodu by manžel dceři určitě nešel.
Já teda většinu času strávila nahá na balonu ve sprse, takze si moc neumim predstavit, ze by na me pritom koukal tata.
Nebo aby koukal na to jak mi zavadeji cipky do zadku a podobne.. ![]()
@tamata..Jojojo, to zní asi už lepší- domluvit se a bude až u toho ošetření ![]()
Domluv se s personálem, hned jak vyleze, než přestřihnou pupečník, ať ho zavolají
Já teda pochybuju, ze někdo půjde pak tatínka shánět
Ono se ani to ošetření zbytecne neprotahuje ![]()
Zakladatelko ja bych tatu u porodu klidne mela, kdyby chtel, vzdy byl oporou, dokazal me uklidnit, takze si ho predstavit dokazu
ac je to netradicni a jako „darek k Vanocum“ me to pobavilo
uvidis sama, vsak se muze on i ty svobodne rozhodnout i na posledni chvili.
jinak 2 osoby u porodu jdou, ale zalezi kde. Nekde jsou jen porodni boxy oddelene plentou a tam se sotva vejde manzel natoz dalsi osoba, jinde jsou porodni saly velke, komfortni a dve osoby nevadi. Sama jsem loni chtela u porodu manzela a dulu a slo to
nejlepsi je optat se primo v konkretni porodnici
@PetulkaVar Tak to bych nedala. Tátu mám moc ráda, ale k porodu bych si ho nevzala. Bude mi tam stačit manžel ![]()
@lyrica jasně celá porodnice je tam jen proto aby uspořádala tohle představení o 4 dějstvích
můžeme být v dnešní době rády že můžeme mít u sebe chlapa, dulu atd. ale jako ještě tam řešit dědečka nechápu!! já byla tento týden na velký utz a přijela tam ženská s manželem a další 3 lidi doprovod, pochopila jsem že je to matka, tchýně a sestra jako to tam fakt na té genetice určitě ještě nezažili:-))) už to mi přišlo divný natož porod, můj otec nezvládá ani bavení o ženských problémech v těhotenství, vždycky hned zmizí ![]()
A co na to říká otec dítěte, tvůj partner? ten je s tím taky v pohodě? to je docela intimní chvíle pro oba rodiče, tak to byste si měli asi ujasnit, zda tam chce i on tvého otce?
Teoreticky tam být může a může vidět až fakt jak jde malý, ale osobně bych to tedy nedala, přeci jenom s mužem při sexu děláš cokoliv, zná to dole, ale táta
No to nééé ![]()
Jinak nevím, jak by jsi to chtěla časovat, při prvním to stihl chlap akorát a to byl se mnou čtyři hodiny před porodem a nic, pak najednou šup. U druhého mě tam tedy vezl, nicméně než by se dopravil tatík, tak by bylo po ![]()
Joooo, dobře holky- děkuji za diskusi ![]()
Přítelovi jsem to naznačila jako: já te do toho nenutim, k porodu chces jit dobrovolne, ale bojim se abys to zvladnul-kdyz nemusis krev atd. a proto, kdyz to s tebou jeste pred tim sekne, nastoupí tam tata
a smály jsme se ![]()
Takže o tom ví, ale že to tam chci 100% jsem mu neříkala.