Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak fakt nevím.Malá měla dva dny horečky.Přes den tak 39 a v noci to vyskočilo až na 40.Od včera bez teplot.Ještě k tomu měla trochu řidší stolici,ale ne vysloveně průjem.Měla jsem podezření na 6 dětskou nemoc.Ale neosypala se.
Nic jiného na ní nebylo vidět,jen si víc sahala do pusinky?Tak, že by zuby?Ale zaráží mě ty vysoké horečky ![]()
Neli mě mudra tvrdí,že takové horečky prostě ze zubů být nemůžou.ALe mám spoustů kamarádek,co to „ze zoubků“ měli.Takže těžko říct.Syn měl asi dvakrát horečky 40,za dva dny to přešlo a zuby mu už nerostly.
ahoj, nam takhle malej taky horeckoval. Lezly mu stolicky, pres den mel 38.6 a v noci 39.6. Srazela jsem mu to nurofenem. Za 3 dny o.k. On takhle reaguje vzdy na zoubky, o ockovani radsi ani nemluvim
My meli takovehle horecky u prvnich 2 zoubku, pak uz ne,ale taky takhle vysoke. Doktor mi take tvrdil, ze to neni mozne,ale ja jsme presvedcena, ze to od zubu bylo ![]()
Holky díky,uklidnily jste mě.Taky si myslím,že to byly ty zuby.Teď je úplně v pohodě,nic jí není.Ani do tý pusinky už si moc nesahá. ![]()
Naše malá měla teď na jaře takhle vysoký horečky už 3× a 100pro to bylo k zubům… Sice ne přes 40, ale 39,6, 39,8.. A poprvé jsem si taky myslela, že je to šestá nemoc… ![]()
Hm, tak my to měli přesně před týdnem, malej měl v noci přes 40st. a přes den se to pohybovalo mezi 39 - 39,5st. Měl i dva dny docela silnej průjem, taky jsem tipovala šestou nemoc, protože mi doktorka v nemocnici řekla, že to nemůže být k zubům. A já si myslím, že neměla pravdu, protože se neosypal, jak rychle teploty vyskočily, tak se rychle ztratily a malému se vyklubalo min. týden 6 zubů najednou (4 stoličky a 2 dvojky dole). Tak ať jste rychle v pořádku.
Kluk takovéto horečky měl, po třech dnech vylezl zub a osypal se. Tak si můžu vybrat, co to bylo. ![]()
Zrovna tím procházíme
Linda má v noci 38,6st a přes den o stupínek míň 37,6st.
Nic jí není. Je teda mrzutá, když spí naříká. Tipuji to na zoubky. Stolice je trošku řidší a v pravo trojka je nateklá. Tak snad jsou to vážně ty zuby ![]()