Kam dát dceru na vysokou školu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Na tu chemickou šla dobrovolně nebo taky na doporučeni?
dobrý je ten veletrh
měla by mít alespoň představu co chce dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendava píše:
Jednou prisla na pohovor, kam jsem se tez dostavila, beruska se dvema rodici. Bylo mi za ni strasne trapne. Kupodivu vzali me.
To fakt? Ja mela taky ochranitelsky rodice, ale tohle fakt ne..to bych se musela propadnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sexykocka píše:Šmajra, vždyť je téměř dospělá. Nech to na no
Zdravím všechny maminy tady, moje ptáče se chystá brzy vylítnout z hnízdaa jako správná matka ji chci ukázat správný směr její cesty dále, bohužel už beze mě (pláču
). Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte tipy na vysokou školu. Moje beruška je ve třetím ročníku na chemické škole (jsem na ni moc hrdá) a neví kam dále. Nemusí nutně zůstávat v oboru. Byla bych ráda za Vaše cenné rady a zkušenosti
![]()
Příspěvek upraven 08.07.23 v 02:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne keby rodičia kecali do výberu vysokej školy tak to by som asi už len z trucu išla študovať niečo úplne iné ako chceli oni. Dcéra je takmer dospelá, nech sa rozhodne sama kam sa bude uberať jej kariérny život a nie že jej ho vyberieš ty, ešte aj podľa rád na emimine ![]()
- Citovat
- Upravit
Mně rodiče do výběru VŠ kecali a já jsem jim za to vděčná. Celé první tři roky na gymnáziu mi rodiče tvrdili, že holka vysokou školu nepotřebuje. Tak jsem to vzala jako fakt a neřešila jsem to. Máma má základní vzdělání a táta je vyučený. Ve čtvrťáku šli naši podepsat nějaký posudek, nebo co to bylo (už jsem to zapomněla) a třídní je naočkovala, že bych měla zkusit aspoň jednu vysokou školu. Já jsem chtěla na dopravní Žilině, ale nakonec jsem skončila na VŠ v Praze. Naši mě tenkrát velmi překvapili. Zpětně můžu říct, že jsem ráda, že změnili názor, protože školu jsem dokončila a vysoká škola mi pomáhá v lepším platovém ohodnocením. Živím se účetnictvím a hodně mě to baví, i když na škole jsem si říkala, že tohle já nikdy dělat nebudu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše:
To fakt? Ja mela taky ochranitelsky rodice, ale tohle fakt ne..to bych se musela propadnout.
Ano, jeste na asistentku vedeni…to fakt samostatnost uplne nepredvedla 😅.
Fakt to bylo extremne trapne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sexykocka píše:
Zdravím všechny maminy tady, moje ptáče se chystá brzy vylítnout z hnízdaa jako správná matka ji chci ukázat správný směr její cesty dále, bohužel už beze mě (pláču
). Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte tipy na vysokou školu. Moje beruška je ve třetím ročníku na chemické škole (jsem na ni moc hrdá) a neví kam dále. Nemusí nutně zůstávat v oboru. Byla bych ráda za Vaše cenné rady a zkušenosti
![]()
Příspěvek upraven 08.07.23 v 02:17
Ona si neumí vybrat sama?
Věčně ji za ruku vodit nebudeš. Nech to na ní. Dovez ji maximálně na den otevřených dveří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lorre píše:
Já bych se na to díval dost prakticky. Humanitární školy, co si budem, nenabízí zrovna perspektivní obory do života. Když už by to chtěla tak rapidně změnit, popřemýšlel bych o oborech jako psychologie, jazyky. Pak třeba ekonomie, no a nebo může být zubařka nebo veterinářka. To sou teprv prachy
Humanitární snad ne. ![]()
Psychologie z chemičárny bude hodně těžká, dle VŠ berou každého 10.-20.
To ostatní s velkou snahou snad ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele ze svých zkušeností jí radím, Ať jde na VŠ farmacie. Je to těžká škola, ale v praxi se pak bude mít dobře, hodně dobře. Já mám SŠ farmacie a vím, jak na tom jsou spolužačky, co šly na VŠ a taky jak jsou na tom ti, co měnili obor, třeba já
. Majitelky lékáren, vedoucí nemocniční lékárny, vedoucí výzkumné laboratoře atd. Prachy se ve farmacii jen točí, absolventů humanitních oborů je tolik, že jestli nevybere něco specifického skončí na pracáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina píše:
Hele ze svých zkušeností jí radím, Ať jde na VŠ farmacie. Je to těžká škola, ale v praxi se pak bude mít dobře, hodně dobře. Já mám SŠ farmacie a vím, jak na tom jsou spolužačky, co šly na VŠ a taky jak jsou na tom ti, co měnili obor, třeba já. Majitelky lékáren, vedoucí nemocniční lékárny, vedoucí výzkumné laboratoře atd. Prachy se ve farmacii jen točí, absolventů humanitních oborů je tolik, že jestli nevybere něco specifického skončí na pracáku.
A nebo taky jen farmaceut v lékárně, u nás má za pultem většina holek titul. Ale i tak, o práci nouze není a je to relativně klidné zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K2 8611 píše:Říkat dceři, že žádnou VŠ nepotřebuje (a speciálně když studuje gympl, je tedy inteligentní a přitom gympl není ucelené vzdělání) je podstatně horší než jí vybírat školu.
Mně rodiče do výběru VŠ kecali a já jsem jim za to vděčná. Celé první tři roky na gymnáziu mi rodiče tvrdili, že holka vysokou školu nepotřebuje. Tak jsem to vzala jako fakt a neřešila jsem to. Máma má základní vzdělání a táta je vyučený. Ve čtvrťáku šli naši podepsat nějaký posudek, nebo co to bylo (už jsem to zapomněla) a třídní je naočkovala, že bych měla zkusit aspoň jednu vysokou školu. Já jsem chtěla na dopravní Žilině, ale nakonec jsem skončila na VŠ v Praze. Naši mě tenkrát velmi překvapili. Zpětně můžu říct, že jsem ráda, že změnili názor, protože školu jsem dokončila a vysoká škola mi pomáhá v lepším platovém ohodnocením. Živím se účetnictvím a hodně mě to baví, i když na škole jsem si říkala, že tohle já nikdy dělat nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
A nebo taky jen farmaceut v lékárně, u nás má za pultem většina holek titul. Ale i tak, o práci nouze není a je to relativně klidné zaměstnání.
Jasne, záleží na ambicích. Na srazu byly i ty co jsou za tárou a na plat sii rozhodně nestěžovaly, je jich nedostatek, takže zaměstnavatel si je předchází a lékárny se o ně přetahují, včetně vysokých náborových příspěvků. Na výdej na recept VŠ mít musí i když to tak nevypadá, je to vysoce kvalifikovaná činnost i se značnou zodpovědností.
Příspěvek upraven 08.07.23 v 09:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina píše:
Jasne, záleží na ambicích. Na srazu byly i ty co jsou za tárou a na plat sii rozhodně nestěžovaly, jejich nedostatek takže zaměstnavatel si je předchází a lékárny se o ně přetahují, včetně vysokých náborových příspěvků. Na výdej na recept VŠ mít musí i když to tak nevypadá je to vysoce kvalifikovaná činnost i se značnou zodpovědností.
Já to vím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sexykocka píše:
@Amalthea svoji dceru miluju a říkám jí beruška nevidím na tom nic špatného!! samozřejmě, že se rozhodne samapouze se jí jako správná matka snažím pomoct
No to určitě. Na koupáku dneska nuda?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit