Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No tak to je darda,to je teda dost.ach jo.No já to manželovi říkala včera a říkal že prý s tím budeme muset počítat,no bych se z něj picla ![]()
Holky, prosím vás, asi se budu ptát jak „blb“, ale taky bychom v červnu chtěli letět k moři. Rádi bychom all inclusiv. Máme dvě děti…mladší dcera(v tu dobu bude mít 1,5r) už nebude kojená, ale bude na UM. Jak se to řeší? Kde ho tam budu moci ohřívat, vyvářet lahvičky?Chceme s dětmi k moři poprvé, tak opravdu nemám ponětí. Díky ![]()
Ahoj
vetsinou maji vsude mikrovlnky na ohrev jidla atd.Toho bych se vubec nebala.
Taminka, děkuju. Zatím jsme s dětmi jezdili jen tady po Čechách. Tak je pro mě výběr dovolené u moře velkou neznámou.
No tak pokud si vybereš nějaký hotel, zaměřený na děti, tak to zázemí bude určitě větší. Jinak já každopádně jsem vozila s sebou malou rychlovarnou konvici, ta jsem neriskovala. I když tam byla psaná přímo na pokoji. Hlavně jsem taky trochu štítivá. Láhve jsem tedy nesterilizovala, doma tedy ještě asi ve dvou letech, ale na té dovolené jsem to neřešila, maximálně jsem tam nalila vroucí vodu a nechala a vyštětkovala. No mikrovlnky bývají v těch restauracích, ale byli jsme i v hotelech, kde né (spíše v těch luxusních nebývají). Na to jídlo jsem vozila ohřívačku, stejně jedli v jinou dobu, kvůli spaní.
No já myslím, že to Řecko není příliš vhodné pro tak malé dítě
. Doporučila bych také ten Tunis, neříkám i .. .to je taková jiná „civilizace“ ale mají to tam čistější, mají tam super hotely pro klientelu rodiny s dětmi … optimální ceny, ne předražené!! Já osobně tam mám v plánu odletět už příští prázdiny ale už skoro s dvouletým capartíkem
Takže pokud přímo netrváš na Řecku tak Tunis je dobrá volba ![]()
Kacko25, děkuju, to je přesně to, co potřebuju vědět.
Určitě vezmu konvici a ohřívačku.
Vanessska, já mám Řecko ráda, ale nechám si poradit, která země bude pro nás vhodnější…s dětmi jedem k moři poprvé, tak sbírám co nejvíce informací a rad. Tak uvítám vaše rady, postřehy, zkušenosti. Díky.:kytka:
No Tunis, Egypt bych tedy s malými dětmi neabsolvovala. Určitě tady bude x reakcí, že tam byli, super atd. Já tam taky byla, zvládli jsme to, ale určitě jsou vhodnější země. Já byla na podzim v Dubaji a absolvovala jsem tam s nejmladším (4 roky) návštěvu takové jejich nemocnice, byli jsme tam jenom asi 5 hodin, hodně zvracel, pak dostal nějaké čípky a dobrý, ale rozhodně bych to nechtěla řešit v Egyptě či Tunisu. V Řecku jsem byla na na Rhodosu ( na dvou místech) a na Krétě. Musí se vybírat, bývají kamenité pláže, krásná voda, ale pro prcky né tak super. Ale jsou tam i písečné nebo jemné kamínky, to jsme měli my ne Rhodu a úžasný!! Jnak hodně lidí chválí Turecko, tam jsme byli a zas tak unešená jsem nebyla a dobré může být i Španělsko a ostrovy k němu patřící. My jezdíme na Kanárské ostrovy, ale to bych nebrala jako letní dovolenou, voda není nikdy tak teplá (Atlantik), to v tom Řecku bude teplejší, bývají i vlny a zbytečně 5 hodin letu. My tam jezdíme říjen, březen, kdy se v jiných evropských destinacích nedá. Kdyby tě zajímalo něco konkrétního tak se ptej. V tomto mám docela hodně za sebou.
Myslím, že je dobré se poradit. určitě. Já sama mám s Tunisem dobré zkušenosti, byla jsem tam už mockrát, je to tam krásné a super, a taky jsem to tam obhlídla ..:) pro případnou budoucnost …
A vážně super
Holky, Egypt určitě ně(taky jste to psaly)…no a manža nemá důvěru ani v Tunis. Proto jsem přemýšlela o Řecku. Španělsko a přilehlé ostrovy mě také napadly.
Zkusím napsat, co hledáme, třeba budete mít nápad na konkrétní místo ![]()
Hotel pro rodiny s dětmi(dcera v té době 1,5r. a syn v té době 6,5r.),bazén, písčitá pláž v blízkosti a žádné daleké cestování busem z letiště,nejspíše all inclusiv a chceme letět konec května-začátek června. Jiné požadavky zatím nemám. ![]()
No tak tak podle mě ten termín, nic moc
. Prostě musíš vzít na vědomí, že voda v moři bude studenější. Já byla na Rhodsu, konec června a to měla ta voda tak 23 stupnů, no nic moc. V půlce září tak 29 a to bylo skvělý!
No tak to je blbý
…v září nastupuje syn do školy, tak proto nechceme letět na podzim. Tak teď teda nevím ![]()
Ono bohatě bude stačit ten červenec, ačkoli je to ta sezóna … :/ … Ale zase ten zážitek a teploučko jak ovzduší tak i voda…
Vanessska, prosím tě, neměla by jsi odkaz na nějaké Tunisko, kde jste byli spokojení? Alespoň bych koukla, abych byla v obraze.
Jasně, termín můžem posunout ![]()
tak ja byla s malou pred druhym rokem v Tunisu a za sebe muzu jen doporucit.
NA 10dni jsem tam s ni byla sama,bylo super,zadne problemy,vsude cisto…