Kam investovat?

259
28.1.11 23:12

Kam investovat

Všem přeji krásný večer.
Zajímalo by mě kam by jste investovali kdyby jste měli víc peněz?

Mám tři děti a ráda bych jim někde alespon trochu spořila nebo investovala do něčeho s čeho budou mít užitek.
Nemám chlapa a moc se v tom nevyznám. :cert:
Koupila sem dětem stavební pozemky,jeden byt co pronajímám + rodiný dum kde brzy budeme žít.
Také jim společně s bývalim partnerem spoříme a mají založené sluníčko.Nic ale není nějaká investice která by za cca 15-20 let byla znát jako výdělečná.
Nenapadá vás kam peníze vložit?Co akcie?V těch se ale nevyznám :nevim:
Fondy a nebo je něco kde se peníze násobí?Banky bohužel nesplnují mé představy o množení peněz,spíš naopak.
V čr se pohybuju poslední 3-4 roky a už sem zjistila že ani nemovitosti nejsou zárukou nějakého dobrého uložení proto že cena bytu co sem koupila pro kluky už teď klesla o 20% :-? .
Nerada bych naletěla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
28.1.11 23:18

Tak já mám od minulýho roku ( co jsem se dozvěděla, že se bude danit stavební spoření 50%)peníze uložený na účtě (sakra ted nevim jak t to napsat popsat a kde ten účet je :-( ) jeto garantovaný fond, úroky jsou tam dobré a nemusí se to danit)zítra se kouknu do papírů a napsala bych ti přesně o co se jedná :-)

jinak můj děda hodně investuje do pozemků v dobrých lokalitách např. špindlerův mlýn, nebo okolí prahy a vlastní i nějaké akcie ČEZu, ale tomu už moc nerozumím… já bych byůla pro ten garantovaný fond, proncip je takový, že ty tam vložíš dejme tomu 500000 a o to nepřijdeš kdyby se stalo cokoliv(garantují ti, že ti částku v případě krachu všech bank vyplatí :mrgreen: ) a je tam docela vysoký úrok :-) takže penízky nabývají:-)

• Citovat
  • Upravit
259
28.1.11 23:27

Michaelakk moc děkuji.Já koupila právě dva stavební pozemky.Již dnes je jejich cena 3násobná,ale bojim se aby třeba za pár let bydlení v domě nebylo už pasé a pak sem pozemky neprodávala jako zahradu.V zahraničí sem právě strávila několik let a vim že spousta lidí už o baráky nemá ani zájem a radějí koupí domky které spravuje správce a vlastní je velké firmy.Nevím zda v čr něco podbného existuje :nevim: .Vim že na těch co mám už neprodělám ale další by byla investice alespon 2 000 000 na jednu parcelu ve městě i více.
K investování mám cca 2000 000 + mám stále vysoké příjmy ale proto že sem na děti sama musim mít otevřené i zadní porta takže investice by mohla být kolem těch 2milionu + něco kam bych mohla přihazovat cca 10 000 ale nebyla bych na té vložené částce nějak vázaná teda kdybych neměl a tak abych o nějaké nepřišla.Prostě něco co vydělá přitom se stím dá slušně manipulovat a upravovat podmínky.
Chtěla bych pak dát dětem do začátku něco v čem by mohli pokračovat popřípadě dobře prodat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
28.1.11 23:29

Napadlo mě i otevřít si nějaký obchod s modou nebo nabízet nějaké služby,ale zase se bojim abych neskrachovala.Nemám nějak přehled v tom co v čr frčí a je to nedostatkové takže ráda uvítám i rady na nějaký obchody,služby atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
28.1.11 23:38

V tvým případě si myslím, že by byl ten garantovaný fond asi to nejlepší :-) můžeš tam vkládat kolik chceš a kdy chceš a vybrat to můžeš kdy chceš a úroky jsou stále stejné :-) Ale nejsem finanční poradce, takže ti neporadím jestli je toto nejvýhodnější, jen tohle bylo řečeno mě jako nejlepší investice větší sumy peněz :-)
zítra ti do SZ napíšu o co se jedná :-)

A ohledně toho obchodování :think: my budeme s dědou rozjíždět obchod se sportovním zbožím (značky swix,madhus........) co se týče běžeckého a lyžařského oblečení a příslušenství a v létě na kola a běhání… děda se pohybuje ve sportovním prostředí, takže ví, že se to prodávat bude, obchůdek si chce otevřít ve špindlerově mlýně příští zimu… Tak uvidíme jak to bude fungovat, dodavatele už máme…

Ale nic jinýho mě nijak nenapadá :think:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
28.1.11 23:40

A ještě jedna věc!§ děda sbírá veterány .-) máme starou airovku, fiata, ameriku abuhví co ještě :roll: jako koníček dobrej a investice taky dobrá, jelikož cena veteránů roste a roste, ale zase pro ženskou nevím nevím, jestli je to dobrej koníček :mrgreen: Děda to rezebírá upravuje v létě jezdí nějaký stupidní závody praha bratislava praha bratislava praha :mrgreen: Ale tvejm klukům by se to jistě líbilo :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
28.1.11 23:44

A co obrazy, do těch se ti investovat nechce? Taková investice se taky neztratí :-)

• Citovat
  • Upravit
259
28.1.11 23:47

Já autum nerozumim.Sotva poznám kde je motor :oops:
Modě rozumim dost,ale nevim zda i české ženy ocení zahraniční modu a jak to vše funguje.

Napadla mě investice do školky,kosmetického salonu,kadeřnického salonu,kurzy tance.
Pokud je zde nějaká žena která něco umí a nemá finance to zrealizovat tak at se ozve do sz.

Cestovat mohu.Mám dvě chuvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
29.1.11 00:14

Já sice nemám co innvestovat :-D , ale kdybych měla, investovala bych do umění (např. obrazy)
Veteráni jsou výborná investice, ovšem nevím, jak pro ženu, pokud se v tom nepohybuje.
Někde jsem teď četla, že dnes se vyplatí investovat do levných pozemků (zemědělské a podobně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65402
29.1.11 08:19

Charlot.....asi by to chtělo finančního poradce,přece jen,je to dost peněz a to by chtělo radu odbornou.
Jinak mě by se líbila nějaká denní školka+krámek s věcičkama pro děti+i třeba večerní hlídání dětí dle potřeby a dohody s rodiči.
ale to asi není to,co hledáš…
Jinak veteráni–to je super,Matyášek náš už jednoho má v garáži :lol:
a dostane ho až bude dospělej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
29.1.11 08:44
Charlot píše:
Já autum nerozumim.Sotva poznám kde je motor :oops:
Modě rozumim dost,ale nevim zda i české ženy ocení zahraniční modu a jak to vše funguje.

Napadla mě investice do školky,kosmetického salonu,kadeřnického salonu,kurzy tance.
Pokud je zde nějaká žena která něco umí a nemá finance to zrealizovat tak at se ozve do sz.

Cestovat mohu.Mám dvě chuvy

Školku jsme se známou chtěli zakládat před pár lety zpět, ale teď se bojím, že už to nemá takový význam. Sice v tenhle čas ještě stále uplatnění může mít, za prár let ty děti odrostou a školka by mohla zůstat stát a v tom množství které tu je (i když stále nedostatkové) to bude boj…
Co se aut týče, myslím si, že člověk musí byt do takové věci zapálený.
Charlot já se i obávám tý mody :) tady v CR je to trochu jiný, je hrozně malá skupina lidí, která si za kvalitní modu připlatí a hrozně velká skupina lidí, který stačí to co se prodává u nás v obchodech. Ve vetsine sveta jsou to odpadky, u nás to bereme jakou beznou vec. Myslim, ze ani tohle neni jistá investice.

Za me osobne byt blízko centra (nevím zda žiješ v praze nebo jinde) který budeš pronajímat, tady se investice určitě neztratí. Trend stěhování do baráků se obrací (alespoň tady v pze) a spousta lidí se bude vracet zpět do Prahy. I když jsou to zase jen spekulace…
tezko radit, mozna zkusit nejaky terminaky ? nebo klasicky ucty s vyssim urokem - myslim ze takovy ma ING,ale nejsem si uplne jista…
Preju hodne stesti, at se penizky znasobi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
29.1.11 09:56

Jé, to jsou teda příjemné starosti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
29.1.11 10:09
Petra Z píše:Jinak veteráni–to je super,Matyášek náš už jednoho má v garáži :lol:
a dostane ho až bude dospělej

A jakýho tam máte? ono autíčka jsou to super, ale když jsem dostala fiata z roku 65 auto je to krásný, ale nejezdila bych v tom, protože bezpečnost určitě namístě není :think:

• Citovat
  • Upravit
8566
29.1.11 15:34
Michaelakkk píše:
V tvým případě si myslím, že by byl ten garantovaný fond asi to nejlepší :-) můžeš tam vkládat kolik chceš a kdy chceš a vybrat to můžeš kdy chceš a úroky jsou stále stejné :-) Ale nejsem finanční poradce, takže ti neporadím jestli je toto nejvýhodnější, jen tohle bylo řečeno mě jako nejlepší investice větší sumy peněz :-)
zítra ti do SZ napíšu o co se jedná :-)

A ohledně toho obchodování :think: my budeme s dědou rozjíždět obchod se sportovním zbožím (značky swix,madhus........) co se týče běžeckého a lyžařského oblečení a příslušenství a v létě na kola a běhání… děda se pohybuje ve sportovním prostředí, takže ví, že se to prodávat bude, obchůdek si chce otevřít ve špindlerově mlýně příští zimu… Tak uvidíme jak to bude fungovat, dodavatele už máme…

Ale nic jinýho mě nijak nenapadá :think:

Míši, nenapsala bys mi taky o jaký garantovaný fond přesně jde :?: děkujii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
29.1.11 17:44

holky nemůžu ty papíry najít musím počkat až se vrátí rodiče máme v tom trochu guláš…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat