Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme letos chtěli původně někam maa chatu ale vzpomněli jsme si pozdě takže jsme koukli na airbnb od 23. do 26. jsme byli na bytecku 1+kk a bylo to super, 23. jsem nam to tam vyzdobila, 24. jsem ozdobila větvičky- místo stromečku a udělali jsme si klasicky štědrý den, 25. Jsme pak jen letěli koukali na pohádky a filmy a jedli ![]()
Takže super volba, udělali jsme to taky kvůli klidným vánocům a nelitujeme, maximálně toho že jsme tam nebyli dele ![]()
Já bych řekla, že kdo se chce na Vánoce nervit, ten si stres vezme i s sebou, když vypadne pryč… ![]()
My přímo na Vánoce neujíždíme, ale na Silvestra jezdíme na Šumavu do jedné menší horské chaty kousek od Železné Rudy, je tam celkem 10 pokojů (od dvoulůžkových po desetilůžkové), a tam se to odpočívá jedna radost, hned u malé sjezdovky, přitom v lese, jedna slepá příjezdová cesta, takže žádnej provoz, už se těším, až zase s ženskýma vytáhneme ven ke svahu židle a dáme si sluneční lázně se svařákem v ruce ![]()
Nicméně přes Vánoce tam bývají majitelé sami pro sebe, takže přímo na svátky ti ji doporučit nemůžu.
@Mar__tanka1983 škoda že tak daleko..taky hledáme na příští povánoční až silvestra..ale spíše Jeseníky, Beskydy…Šumava moc daleko:-(
My jezdime kazdy rok tesne pred Vanoci do Spindlu.Jsou tam i vanocni pobyty a verim,ze to taky musi byt pekne,je tam hodne vyziti,nejen lyzovani.Ale tezko radit konkretni misto,kdyz nevim cenovou relaci
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonymně, nechci aby někdo od známých četl,
kam vy jezdíte na Vánoce, přes vánoční svátky, když se chcete ulít stresu a tak?
Rozhodli jsme se, že příští vánoce nechceme strávit doma, tam to na mě padá, veškerý ten stres a podobně, ale prostě někde v poklidu,
doporučit můžete i nějaké ubytování (nějaký penzion a tak)![]()
Máme v plánu že si jedny vánoce uděláme někde v cizině u moře ![]()
@flicek18 píše:
My jsme letos chtěli původně někam maa chatu ale vzpomněli jsme si pozdě takže jsme koukli na airbnb od 23. do 26. jsme byli na bytecku 1+kk a bylo to super, 23. jsem nam to tam vyzdobila, 24. jsem ozdobila větvičky- místo stromečku a udělali jsme si klasicky štědrý den, 25. Jsme pak jen letěli koukali na pohádky a filmy a jedli
Takže super volba, udělali jsme to taky kvůli klidným vánocům a nelitujeme, maximálně toho že jsme tam nebyli dele
Takže jste tam dělali to samé, co se normálně dělá „doma“. ![]()
Tak proč je to doma stres a v bytečku 1+kk, ne?
Neptám se ironicky, zajímá mě to.
My jsme letos prvně na Vánoce v Egyptě a je to super, měli jsme Ježíška 20.12 kvůli dětem a pak jsme hned jeli, ještě si to pochvalovaly, že měly dvoje Vánoce. Takže za mě bych z toho udělala příjemnou tradici ![]()
@Bábrdl bydlíme přechodně u tchýně (stavíme si vlastní barák) a loňské Vánoce byli strašné (kvůli více lidem tady a já to nechtěla kazit ještě víc tak jsem radši mlčela
). Nebyl to stres, naštěstí nepatřím mezi lidi co jsou kvůli Vánocům ve stresu, ale ten Štědrý den neměl hezkou Vánoční atmosféru, prostě to byli Vánoce na prd a letos jsme se tomu s přítelem chtěli vyhnout. Vím, že Vánoce jsou takové jaké si je člověk udělá (nepočítám nečekané události samozřejmě) a jelikož jsem těhotná a hormony pracují, tak jsme se rozhodli „odříznout“ se od ostatních lidí a předejít tomu jak vypadali Vánoce vloni. Nehledě na to, že letos bych to kvůli svým náladám mohla zavinit i já a nechci kazit Vánoce i ostatním ![]()
Určitě neplánujeme jezdit pravidelně takhle na Vánoce pryč, to maximálně někam na hory nebo tak pro hezkou atmosféru a zážitek ![]()
K mori, na chatu, do termalu do Rakouska nebo Madarska, jeden rok jsme byli v Ceskem raji, je to ruzne. Ale Stedry den a prvni svatek byvame doma, odjizdime az pak.
@Mar__tanka1983 můžeš mi do až napsat kde to konkrétně je nebo kontakt?
Ahoj, prosím anonymně, nechci aby někdo od známých četl,

kam vy jezdíte na Vánoce, přes vánoční svátky, když se chcete ulít stresu a tak?
Rozhodli jsme se, že příští vánoce nechceme strávit doma, tam to na mě padá, veškerý ten stres a podobně, ale prostě někde v poklidu,
doporučit můžete i nějaké ubytování (nějaký penzion a tak)