Kam se obrátit v nouzi (Praha)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1512
31.3.26 14:29

@ellys692 Přesně kvůli lidem jako jsi ty, pak jiní, kteří tu pomoc opravdu potřebují, mají smůlu, protože se jim nevěří. Kolik máš odpracováno, když jsi ve 20 otěhotněla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36307
31.3.26 14:33
@Šmoulice píše: Více

Ale fuj, víš že je tady za sprostý slova blokace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
31.3.26 14:33

Holky, v čem je problém? Copak nemá rodinu? Nebo je tak špatná, že nepomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ellys692
31.3.26 14:34

Do určité doby jsem měla stabilní příjem cca 29 000 Kč a fungovala jsem bez problémů, žádnou mimořádnou okamžitou pomoc (MOP) jsem neřešila.

Problém nastal až ve chvíli, kdy došlo k výrazným prodlevám ve výplatě dávek – konkrétně dávky za květen a červen byly vyplaceny až v srpnu a dávky za červenec, srpen a září až v listopadu.
Tím se mi úplně rozpadl rozpočet a vznikl dluh cca 56 400 Kč.
Do té doby jsem vše normálně hradila. Jakmile dávky zpětně dorazily, použila jsem je celé na úhradu dluhu na bydlení, aby nedošlo ke ztrátě střechy nad hlavou. Tím se ale logicky dostala do situace, kdy už nebyla pokrytá elektřina.

Následkem toho došlo k dalšímu nárůstu problémů a nakonec k odpojení elektřiny v zimním období. MOP jsem podala až v okamžiku, kdy už šlo o akutní krizovou situaci, ne jako první řešení nebo dlouhodobou dávku.

V té době bylo dítěti 2 roky a byla jsem na něj plně sama v každodenní péči – standardně jsem péči zvládala a situace byla do té doby stabilní.

Celý problém tedy nevznikl tím, že bych nezvládala běžné výdaje nebo „nepracovala“, ale konkrétně řetězcem opožděných státních výplat.

Prosím, neřešte tady obecné moralizování typu „měla jste jít do práce“ nebo „otec se měl starat“. Situace vznikla z konkrétního selhání časování dávek, ne z nefunkčnosti mého fungování

• Citovat
  • Upravit
15671
31.3.26 14:35
@JancaS84 píše: Více

Jojo. Už minule jsem dostala po.jeb, když jsem napsala, že by dítěti bylo líp v Klokánku … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36307
31.3.26 14:36
@ellys692 píše: Více

Ne, už jsme ti to řekli minule. Vzniklo to z toho, že jsi bydlela v luxusu na který si neměla peníze a spoléhala na to, že ti bude stát sypat. Můžeš si za to jen ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22224
31.3.26 14:38

@ellys692 dávky nejsou tvůj příjem, to má být krátkodobá výpomoc. Což u tebe byla. Teď výpomoc skončila, dítě má čtyři roky, starej se sama a nenatahuj paprče.

Rada - díté do Klokanku, ty do práce.

Příspěvek upraven 31.03.26 v 15:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15671
31.3.26 14:39
@mado píše: Více

To dítě tam stejně skončí. Když má matku, která není schopná se postarat … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
31.3.26 14:40

Takže jsou dva dospělí a jedno dítě a spoléhají na sociální dávky? Tady je opravdu něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
31.3.26 14:41

@vokishka @JancaS84 Jo jo, ty monitory v porodnici. Tentokrát. :mrgreen:

Mělo mě to napadnout hned, že je to ona. Tu starší diskusi si vybavuju. Kdybych měla tohle sebevědomí, tak už možná šlapu chodbami parlamentu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
31.3.26 14:47

V dnešní době AI máš po správně položeném dorazu odpověď v řádu sekund. A na zaklade toho můžeš dal zjišťovat a pátrat. Bude to mit vetsi vypovídající hodnotu, než se ptát tady.

Práci máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4040
31.3.26 14:52

Měli jste si nejprve koupit gumu a vytvořit finanční zázemí pro dítě. Nebo snad obligátně selhala antikoncepce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22224
31.3.26 14:52
@Aries6 píše: Více
:lol: práci? Už minule jasné napsala, že její příjem jsou sociální dávky a prací by o jejich část přišla. A bude dělat všechno proto, aby tohle sprosté slovo nikdy nemusela použít.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
31.3.26 14:53

Me dost silně dráždí, ze nazýváš dávky „stabilním prijmem“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
31.3.26 15:03

Nechce se mi věřit, že je právo na tvé straně a nemáš v tuhle chvíli jedinou organizací, která by ti (už dávno) pomáhala. :think: těch organizací, co pomáhá samoživitelkám je dost. V tom příběhu něco chybí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí