Kam se ztratil bůh a intuice, když to člověk potřebuje nejvíce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anna766 píše:
Někdy ublíží i ten, do kterého bys to neřekla, viz teď případ kdy muž zabil partnerku, její matku a sebe a v domě byl nalezen živý jen kojenec a psi.
Přiznám se, že mi z toho jde mráz a chudák miminko, začít život bez maminky…
Tak urcite. Ja jen zminuju takovy ten kazdodenni zivot, kdy lidi absolutne neresi okoli, nevsimaji si toho, pritom by se diky tomu dalo leccemu vyhnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helou18 píše:
@Kriss Tina Ať ti to bude znít jakkoliv zvláštně, věřím. V mém životě se pár zázraků stalo a moje intuice mě možná několikrát zachránila. Rozhodně nepatřím mezi lidi, který se neumí vyrovnat s realitou. Myslím, že naopak.
Souhlasím. kdybych více poslouchal svou intuici, nebo vnitřnímu hlasu, je jedno, jak to nazveme, tak bych se většině zlých věcí vyhnul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsNorris píše:
Tě fakt rozbrečí smrt někoho, o kom nevíš nic kromě pohlaví, věku a fotky z občanky? To mi přijde jako póza.
Taky mě to rozbrečí a to běžne. Přijde mi to u citlivých a empatickych lidí jako přirozená vlastnost, nikoli póza.. Emoce nezahrajes a proč taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chápu, zasáhla tě cizí osobní tragedie. Mě také, troufnu si říct, že víc, protože tato dívka je ze vzdálené rodinyAle kdybys to brala takhle, tak si můžeš jít rovnou hodit. Na světě je tolik zla, a to často i mnohem, mnohem horšího. Věřím, že je potřeba určitá rovnováha a věřím v karmu.
Mrzí mě to.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac píše:
@Helou18 Ahoj,
dobré téma. Osobně se podobnými tématy hodně zabývám, nedržím se nějaké doktríny, mám vlastní cestu, relativně blízko někde mezi křesťanstvím (desatero beru jako nejvyšší zákon) a budhismem (klid, mír, neubližovat).
Obecněji - Bůh dal lidem svobodu. Podle více učení to má být tím největším darem z lásky. Nechává volby na nás, ale pak si za ně musíme i nést následky.
Zároveň k tomu můžeš přistoupit na základě zákona Karmy - tedy na základě minulých životů k tomu neštěstí mohli být předurčeni. včetně těch kolem, kterým jejich odchod způsobí bolest.
Moje teorie dobra a zla, štěstí a smutku se opírá o faktor poznání. Jak bychom mohli být šťastní, kdybychom nepoznali smutek? Jak bychom si mohli vážit zdraví, kdybychom nepoznali nemoc?
Ale podobně jako ty trpím s každým takovým příběhem a je mi líto každé bolesti a smutku, co někdo prožívá. A to stejně tak těmi, co nejsou veřejně známé a zajímavé… V tomhle jsem si celkem pošuk, ke své víře jsem si sám došel už v dětství a měl jsem třeba přání, ať nemoc z mé sestry přejde na mne, že klidně umřu, když ona bude zdravá a podobně.
Prostě… berme věci tak, že se dějí tak, jak se dít z nějakého důvodu mají. A někdy nevíme, jakému neštěstí jsme byli ušetřeni tím, že se nám přihodilo jiné, menší.
Taky mám takovou podobnou víru
nazývám se nejheretičtějším křesťanem, protože se snažím žít podle křesťanské etiky, věřím v boha jako nějaký „nadsystém“, před spaním se modlim, ale ke spoustě věci ve křesťanství mám obrovské výhrady.
A jinak, mně se to taky dotklo…jsem totiž taky dost bezstarostná, tak se s tou holkou trochu ztotožňuju. Doplatila bohužel na důvěřivost a bezstarostnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokud žijeme na tomto světě, dotud budeme svědky nebo přímými účastníky utrpení. Ďábel není žádný čert z pohádky. Je skutečný a dokud existuje tento svět, je neskutečně aktivní. Čím blíž je konec tohoto světa, tím aktivnější je.Ano,věřím v Boha. V Boha, který nezotročuje. To, že to tu jednou skončí i pro mě neovlivním. To, kde chci na konci všeho být ovlivnit můžu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pozitivni-obrazy Jé, tak to jsem rád, že je nás takových víc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac Souhlasím naprosto se vším. Napsal jsi to krásně. Trošku mě děsí fakt, že moje teorie osudu která zní „Některé okamžiky v životě změnit nemůžeme i kdyby jsme se o to snažili sebevíc“ je asi opravdu správná.
Karma je silná a doufám, že i spravedlivá. A pokud příští život existuje tak doufám, že tato dívka a její rodina bude mít ten nejkrásnější život
. Jakou spoustu dalších který toto a jiné utrpení prožili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak intuici každý nemá. Mám v okolí lidi, co pořád naříkají, jak se jim nic nedaří, ale třeba z mého pohledu tomu jdou víc než vstříc, tak pak se ta empatie blbě hledá, když ten člověk z mého pohledu dělá samá pitomá rozhodnutí a poradit si nenechá… Tím neříkám, že si to ti lidé zaslouží, to vůbec, ale prostě je třeba být realista. Obdobně, někteří lidé jsou viktimogenní, stejně tak situace, do kterých se dostávají, o tom jsou i studie. Pochopitelně jsou i případy, kdy je to prostě o náhodě, a obezřetnost nepomůže.
Tenhle případ mně teda nijak zvlášť nezasáhl, horší to je, když je tam nějaké mučení - třeba jako ve filmu American Crime (2007), a to ten film ukazuje asi jen 25% toho, co se tam dělo…
Jinak mne spíš zasáhne, když někdo ubližuje zvířatům/mláďatům.
- Citovat
- Upravit
@Helou18 píše:
Dobrý den, ve zkratce - věřím na osud, spiritualitu, intuici (která se mi mnohokrát osvědčila) vyšší síly, občasné zázraky.
Včera jsem nemohla spát, a narazila na informaci o pohřešované dívce (24), která se šla projít se svým kamarádem. Už se však nevrátila. Dívka byla nalezena mrtvá. Pravděpodobně zabita svým kamarádem.
Byla jsem v šoku. Bylo mi ouzko, do pláče a hlavou se mi honilo tolik otázek…
Kde jsou ty zázraky, intuice, vyšší síly, bůh, andělé v těchto chvilkách?
Copak jsou tady jen pro některé z nás? Tohle si přece nezaslouží nikdo.
Děkuji předem VŠEM za odpovědi.
Je mi to moc líto. Kdysi jsem se zabývala stejnými myšlenkami. Prošla jsem si celkem dlouhou duchovní cestu, zajímala se o různé směry. Nakonec jsem našla odpověď na všechny svoje otázky v Novém zákoně. Bůh je láska. On nás všechny miluje neskonalou láskou, až natolik, že sám přišel na tento svět stejným způsobem jako každý z nás. Narodil se z ženy, žil nějakou dobu jako obyčejný člověk, přitom věděl, že jeho úkol je spasit tento svět. Ano, je to Ježíš Kristus. On nám přišel představit Boha takového, jaký je doopravdy. On uzdravoval nemocné, křísil mrtvé, odpouštěl hříchy, sytil hladové. A jako největší gesto jeho lásky k nám, hříšným lidem, podstoupil hroznou smrt na kříži, jako zástupnou oběť za naše hříchy. Je to Boží amnestie pro každého, kdo to přijme vírou. Na konci věků přijde znova na tento svět. Ale už ne jako obětní beránek, nýbrž jako král a soudce tohoto světa. Pak bude i vzkříšení mrtvých. Smrt není definitivní.
Bohužel, na tomto světě není pouze dobro, je tady i zlo. Satan je skutečný, a démoni taky.Do jisté doby tady ještě musí být i zlo a smrt. Je to důsledek už prvního hříchu Adama a Evy.
https://www.everystudent.cz/…ivych_duvodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevěřím v Boha, intuici ani nic a beru to tak, že se to dělo, děje a dít bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helou18 Ahoj, ano snad ano. A máš pravdu, že některé věci jsou asi prostě předurčeny.
Docela zajímavé jsou přístupy některých, z našeho hlediska, primitivních kmenů, kteří berou jako ten podstatný stav ne život, ale to co je po něm. A pak tedy třeba i smrt slaví, netruchlí,
Nebo jsem zrovna včera četl o mniších, kteří chodí umírat do pousteven, ostatní jim jednou za týden přinesou vodu a jídlo, to nechají za dveřmi. A když tam po týdnu to jídlo najdou, tak vědí, že druh umřel a vynesou ho ven.
Nezapomenu taky na vlastní prožitek bezvědomí nebo slova jednoho známého, který si prošel klinickou smrtí a vyprávěl mi, že aby začal milovat svůj život, musel napřed umřít, poznat smrt.
Jejej, na tohle téma bych se dokázal bavit desítky hodin a stejně tak rád bych poslouchal názory a zkušenosti jiných.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa Já mám hrozný problém s tím, když chce pomocí Boha někdo někoho strašit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pozitivni-obrazy píše: ......A jinak, mně se to taky dotklo…jsem totiž taky dost bezstarostná, tak se s tou holkou trochu ztotožňuju. Doplatila bohužel na důvěřivost a bezstarostnost.
Anebo to byla sfiň a dopadla na ní karma.. To nemůžeš vědět. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby bůh každého vyslyšel tak se na tu planetu ani nevejdem. I kdybychom seděli jako slepice na hřadle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit