Kam se ztratil bůh a intuice, když to člověk potřebuje nejvíce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Je-li-to-4-you píše:
Prosím napověz mi… Bůh do ničeho nezasahuje? Satan do ničeho nezasahuje?… to co je dobře a to co je zle si nastavujeme my lidé?A ještě by mě zajímalo, jak tedy vnímáš Vatikán - jako tu mašinérii kolem církve?… díky
jakou mašinerii kolem jaké církve?
církev je společenství lidí, doslova množina lidí, soubor věřících
zde na vsi máme malý kostelíček, jednou tejdně se v něm sejdou lidi, pár lidí…pan farář slouží malou mši…lidi si zazpívají, spolu se pomodlí, jsou rádi že mohou pobejt pospolu
mladí, staří, je jich pár, ne moc, farář přijede starou oktávkou a nepatří k těm bohatým lidem z vesnice, k těm tzv „úspěšným a mocným “
slovům o „mašinerii“ by asi neporozuměli, potřebují svou víru sdílet a sdělit si spolu…potřebují pobejt pospolu, a nebejt na to sám, je to normální
nepřehánějte zase, jaká "mašinerie "?
pokud má víra i přežít nějakou dobu, nějaké roky nebo staletí…potřebuje společný dorozumívající jazyk, společné obřady a nějakou strukturu, včetně nauky
pokud bude víra jen to, co si každý zcela soukromě myslí, může bejt, ale pak bude zcela privátní, soukromá…a výsostně subjektivní a umře se smrtí svého nositele
podstatou víry je však i společné sdílení, a tam se bez společného jazyka, nauky a něčeho na čem se shodnem neobejdeme…je to naprosto normální
jako národ má svůj jazyk a region své nářečí nebo své zvyky
nejde to oddělit a nejde víru zahnat jen do „soukroma“ a vykázat ze „společných prostor“, protože pak by pozbyla svou důležitou část
bylo by to na dlouho a to fakt nechci, zdravím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa píše:
Ano, ale příchodem Ježíše Krista se zákon naplnil. Pro křesťany je směrodatný Nový zákon.
Myslel jsem, že Písmo svaté je Písmo svaté - Bible jako taková!… tedy Starý zákon je pro židy a Nový zákon pro křesťany?… čí je Bůh?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borrealis píše: …pokud bude víra jen to, co si každý zcela soukromě myslí, může bejt, ale pak bude zcela privátní, soukromá…a výsostně subjektivní a umře se smrtí svého nositele…
To ale Víra bude vždycky zcela soukromou věcí. Církev je společná věc… hodně lidem pomáhá a to je dobře!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Je-li-to-4-you píše:
Myslel jsem, že Písmo svaté je Písmo svaté - Bible jako taková!… tedy Starý zákon je pro židy a Nový zákon pro křesťany?… čí je Bůh?
Bůj je jenom Jeden, tak jako je jenom jeden Spasitel, Ježíš Kristus. Židé jsou vyvolený národ, a protože nepoznali Mesiáše, Ježíše Krista, tak dal Bůh šanci všem ostatním původně pohanským národům. Až v něj uvěří plný počet z těchto národů, pak ho(Ježíše) přijmou i Židé. Vždyť už se to děje. Už jsou i „mesiánští Židé“.Všechno se postupně naplňuje, tak jak to je napsané v Písmu.
Tak mi to bylo dáno přijmout, a uvěřit. Více nemám k tomu co napsat. Přeji všem Boží milost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa
Můžu ještě otázku? Víra ti byla dána od narození, nebo jsi uvěřila později… jak to tvá duše cítila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helou18 píše:
@Kriss Tina Ať ti to bude znít jakkoliv zvláštně, věřím. V mém životě se pár zázraků stalo a moje intuice mě možná několikrát zachránila. Rozhodně nepatřím mezi lidi, který se neumí vyrovnat s realitou. Myslím, že naopak.
Moc to prožíváš. A k tvé otázce: Proč mojí dceři zemřela v necelých dvou letech máma? Proč je tu Covid a i jiné, nepříjemné věci? Všechno se děje z nějakého důvodu- někdy má člověka posunout dál. Jednou jsi dole, jednou nahoře. A když jsi dole, potřebuješ se jenom nadechnout, aby jsi opět mohla být nahoře. A poučit se z chyb minulých. Je to tak všude- i v ekonomice- konjunktura, expanze, recese, krize. Jenom nikdy nemůžeš být v pr…,, z té se potom těžko dostává. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Je-li-to-4-you píše:
Můžu ještě otázku? Víra ti byla dána od narození, nebo jsi uvěřila později… jak to tvá duše cítila?
Narodila jsem se do katolické rodiny. Byla jsem pokřtěna jako miminko, chodila jsem na náboženství, pak jsem absolvovala první svaté přijímání, biřmování. Ale nerozuměla jsem tomu, proč mám vlastně věřit v Boha. Až někdy kolem třicítky jsem začala pociťovat takové prázdno uvnitř, jako že mi něco chybí. Chyběl mi duchovní rozměr v mém životě. Začala jsem Boha hledat. Zajímala jsem se o hodně duchovních směrů, i východní náboženství. Nic mi to nedávalo. Až nakonec jsem dostala jako dárek Bibli. A jak se píše v Písmu, že lidé nebudou mít hlad po chlebu, ale po Božím slově, tak jsem takový hlad doslova prožila. Nemohla jsem se od čtení Bible odtrhnout. Neodradilo mě ani nic ve Starém zákoně, prostě jsem hltala každé slovo. Při čtení Nového zákona jsem se rozplakala, a řekla Bohu, že bych v něj chtěla moc věřit, ale že nevím co si mám teda vybrat. A najednou jsem tomu začala rozumět. Postupně, jak jsem si četla v Písmu, to bylo jako když mi někdo odkrývá všechno tak, jak jsem potřebovala, abych to mohla pobrat a pochopit.Od té doby mám ve svém srdci, nitru a duši úžasný pokoj. Ale ne, že já jsem našla Boha, ale On se mi dal poznat.Je to osobní vztah se živým Bohem. Ne že bych neměla už starosti a problémy, ale vím, že je tady On, a vždy pro mě bude, a je připravený mi vždy pomoci. Ne, není to žádný „Gin z lahve“, a mnohdy jsem překvapená, jaké řešení přijde, a odkud.
Bůh, Ježíš Kristus nám neslíbil, že budeme mít snadný život, ale slíbil nám, že bude vždy s námi, a že nás nikdy neopustí. A to je moje naděje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa Naprosto souhlasím se vším co jsi tu napsala. Jen-víra je dar a každý ho nemá. Kdysi jsem za víru prosila a byla vyslyšena. Ve svém životě jsem se nejvíc naplakala z vyslyšených modliteb. Děkuji Bohu, že vyslechl právě tyto mé modlitby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aidara píše:
@Reginaa Naprosto souhlasím se vším co jsi tu napsala. Jen-víra je dar a každý ho nemá. Kdysi jsem za víru prosila a byla vyslyšena. Ve svém životě jsem se nejvíc naplakala z vyslyšených modliteb. Děkuji Bohu, že vyslechl právě tyto mé modlitby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsNorris píše:
Tě fakt rozbrečí smrt někoho, o kom nevíš nic kromě pohlaví, věku a fotky z občanky? To mi přijde jako póza.
Nemusí být. Někdy se stane, že se člověka dotkne věc, která se ho v tu chvíli objektivně netýká. Třeba v něm tou události neco vnitřně zarezonuje, něco nevedomeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aidara píše:
Dokud žijeme na tomto světě, dotud budeme svědky nebo přímými účastníky utrpení. Ďábel není žádný čert z pohádky. Je skutečný a dokud existuje tento svět, je neskutečně aktivní. Čím blíž je konec tohoto světa, tím aktivnější je.Ano,věřím v Boha. V Boha, který nezotročuje. To, že to tu jednou skončí i pro mě neovlivním. To, kde chci na konci všeho být ovlivnit můžu.
Podle čeho se dá usuzovat, že je zlo aktivnější? Že lidské dějiny jsou kontinuální proces dění? Že směřujeme nutně vždy kupředu? Jsou teď doba, lidé, kultura, v něčem horší než byli kdy v minulosti? To jsou otázky, které mě napadly v souvislosti s tím, co jsi napsal/a. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dá se tak usuzovat podle úpadku křesťanství a postupujícího synkretismu. Dá se tak usuzovat i podle toho, jak se lidstvo ve své zchytralosti blíží rajskému vzoru pokušitele. Jen pro informaci, nejednalo se o plaza plazícího se, ale o reptiliána vztyčeného. Slíbený Boží trest pro jeho rod,,budeš se plaziti po zemi a žrát prach,, má souvislost i s potopou a vyhubením v dnešní době dětmi tolik oblíbených dinosaurů. Lstivý způsob, jak potlačit v lidském vědomí slova,,mezi rod tvůj (reptil)a rod její(Eva, lidé) vložím nenávist…,,
V minulosti jsme stáli na okraji propasti, nyní jsme učinili velký krok vpřed.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@spetrs píše:… má s tím co společného křesťanství??? Není podstatná víra? Nebo slovo Boží?… Proč křesťanství?
Dá se tak usuzovat podle úpadku křesťanství …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pasáž: matous 5,13-16
13Vy jste sůl země; jestliže však sůl pozbude chuti, čím bude osolena? K ničemu již není, než aby se vyhodila ven a lidé po ní šlapali.
14Vy jste světlo světa. Nemůže zůstat skryto město ležící na hoře.
15A když rozsvítí lampu, nestaví ji pod nádobu, ale na svícen; a svítí všem v domě.
16Tak ať svítí vaše světlo před lidmi, aby viděli vaše dobré skutky a vzdali slávu vašemu Otci v nebesích
Zanedlouho bude nevěstka Babylónská, která si namlouvá,,vdovou nejsem a smutku neokusím,, svržena ze zad dravé šelmy a rvána do naha, podrobnosti ve Zjeveni sv.Jana Evangelisty.
Mimochodem,sv.Jan Evangelista byl jediný z apoštolů, který se nezalekl a zůstal s Kristem až do konce.
A Jan je v ruštině…Ivan.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
,,mrzí mě to, že se to stalo´´.
Myslím, že by to té dotyčné měl říct.
- Citovat
- Upravit