Kam uložit peníze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Moise píše:
nevím o ničemúroky ti na 6 let sundat nemůžou, to máš ve smlouvě. Měnit se může jedině státní podpora, ale to si nemyslím, že se stane
No to si před lety taky nikdo nemyslel a podpora se rušila retrospektivně.
Jinak ČR tiskne nadprůměrné (vůči EU i světu) množství peněz ( https://www.novinky.cz/…cim-cnb.html ) - přes 10% ročně (z objemu tištěných peněz). Tzn. jestli nemáte produkt s alespoň takovým výnosem, tratíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AlphaOmega ale diskutovalo se o tom vcelku dost předem, nebylo to z ničeho nic. Překvapení bylo jen to, že se to týkalo i běžících smluv.
Teď o tom vůbec slyšet není a nemyslím si, že to udělají. Ty peníze, které tak vydají, se jim několikanásobně vrací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise Úroky jsou dle smlouvy, ale v nedávné době to stavební spořitelny u „drahých“ smluv doháněly vysokým poplatkem za vedení. Takže poplatek v součtu za rok může být třeba 2000, kdo ví…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ neslyšela jsem o tom, nicméně se to zřejmě týká starých ještě cca 3% smluv, které jsou díky mezeře ve vopkách nevypověditelné ze strany ss a ss má problém je vůbec udržet. U nových se poplatky drží hodně podobně. Toho bych se fakt nebála
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Hodnota orné půdy je do jisté míry závislá i na dotacích z EU. A penězovod se může zadrhnout, pak cena polí bude někde jinde, výš ale ne.@premek Orac - píšete fondy a hned vklady. Chtělo by to malinko rozlišovat
@anonymní 2- chcete to na důchod, horizont 20 let a sázet na jistotu. To nebude moc výnosná strategie, budete pod inflací.
Hodnotu orné půdy nehodnoť podle hodnoty pro zemědělce, ale celkově. Není jediný důvod, proč by její hodnota měla v čase klesat. Naopak.
Myslel jsem vklady do fondů. Vklad do fondu nebývá pojištěn. Je to riziko, když tam člověk dává částku, kteoru má jako,,jistotu."
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vklad je něco jiného. Do fondů se investuje. To je zásadní rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac píše:
Hodnotu orné půdy nehodnoť podle hodnoty pro zemědělce, ale celkově. Není jediný důvod, proč by její hodnota měla v čase klesat. Naopak.
Cena nemovitostí se odvíjí od nabídky a poptávky. Pole může mít cenu dle bonity 20 Kč/m2. Za tuhle cen není problém prodat. Pokud budu chtít 1000 Kč/m2, musím najít někoho, kdo to dá. A pokud klesnou pobídky pro zemědělce, může nastat situace, že pro část možných kupců bude koupě pole méně zajímavá. A pronajímat zemědělskou půdu možná nebude tak super výnosné, jak by někdo mohl čekat. Do pole dám třeba 1 mega a výnos z nájmu bude třeba 5.000,– ročně. Za 20 let vcelku zanedbatelný příjem. Ano, je otázka, jaká bude hodnota pole za 20 let. Že do teď ceny převážně rostou ale neznamená, že je to tak pořád. EU jako systém poněkud selhává a tím je silně ohrožen i dotační systém (což je dobře).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ Poněkud nepočítáte s tím, že je to mizející komodita, např. Poněkud nepočítáte s tím, že zemědělské pole neleželo ladem před jednotnou zemědělskou politikou a nebude ležet ani po ní… Jak by řekl Václav Klaus - vy poněkud příliš zjednodušujete, pane kolego.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím, ale pokud mám nějakou „komoditu“ a hodlám nakupovat jednorázově, pak poněkud výrazně zavisí na tom, kde se aktuálně cena nachází. A pokud bych byl v situaci, že je aktuálně cena poněkud nadhodnocena a já koupím, pak se může stát, že cena zkoriguje/ vrátí se na přiměřenější hodnoty. To znamená, že také můžu být po 10 letech na stejné cenové úrovni.
Orná půda je více ovlivňována možnostmi vynětí z půdního fondu a přeměnou na stavební parcely. Vynětí není zadarmo. Pak ještě záleží na Územním plánu.
Nedá se říct- kup pole, vynese ti pěkné peníze za nájem a na konci prodáš za dvojnásobek.
Takže- někdo se bojí investovat do fondů, ale bude investovat do půdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, můžete mi prosím poradit kam nejlépe uložit peníze pro dítě, ale nespořit pravidelně každý měsíc? Mám pro mimi něco našetřeno a pak bych tam chtěla jednou za čas zase něco přihodit, když bude nějaká ta kačka navíc. Existuje vůbec nějaký takový konto nebo účet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to řešila tak, že pokud máš svůj účet v bance, tak bych si k tomu účtu zřídila spořící účet a tam ty peníze vložila. Není to závislé na pravidelných platbách, v případě nutnosti to můžeš vybrat. Nabízí to většina bank zdarma. Spořící úroky jsou hvno hvno nic, ale líbí se mi ta flexibilita vkladů a to, že v případě nutnosti máš peníze hned k dispozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Záleží, kolik si představujete zhodnocení…
Určitě je důležitější částka, nad kterou se uvažuje, než zhodnocení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit