Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@JancaS84 píše:
Do Černovic. Část Brna kde je příslušný ústav.
Taky tak. Ještě připojím, že tam mají hezkou zahradu a těším se, jak tam budu na sluníčku sedět na lavičce, pít kávu a zírat do nikam. Chodíme občas kolem na procházku, takže i děti ví, co tím myslím.
V Brne se říká, že te odlifrují na Húskovu a rodina ti tam bude v neděli nosit šunku.
Moje máma řikala K Honzíčkovi a do Dobřan. Mě už vozí do Bohnic, ikdyž někdy mi tu Dobřany ujedou.
@Hoa Mai píše:
Taky tak. Ještě připojím, že tam mají hezkou zahradu a těším se, jak tam budu na sluníčku sedět na lavičce, pít kávu a zírat do nikam. Chodíme občas kolem na procházku, takže i děti ví, co tím myslím.
Jeee, to je hezky, ze to mas takhle obhlidnuty dopredu
. A i deti budou vedet, kam za maminkou. ![]()
Dokud jsem bydlela v Bohnicich, 50 m od hlavniho vchodu, tak jsem rikala “za plot”. Od doby prestehovani jsem jeste nepouzila vyraz “me odvezou…”
Do Bohnic nebo Havlbrodu. A nejčastěji asi cvokhausu.
Příspěvek upraven 05.01.23 v 11:12
@VitaminC píše:
Kdyz mate nervy apod. urcite pri reci pouzivate, ze vas odvezou do blazince. Vetsinou se to pouziva s konkretnim mistem.
Ja jsem ze Vsetina a pouzivame, ze nas „odvezou do Kromerize“.Co pouzivate u vas?
Příspěvek upraven 05.01.23 v 10:45
Praha/Bohnice
I u nás do Kroměříže. A znám dva, co tam opravdu odvezli, takže to nejspíš funguje. ![]()
@beruska9 píše:
BohniceTo jsem jeste neslysela…do slovenskeho Cerveneho Klastora jezdime kempovat a sjizdet Dunajec
To je historická budova bývalýho kláštera ve Svitavách, kde je vybudovaná psychiatrie. Zvenku krásný, zevnitř šíleně depresivní. Naštěstí už přistavěli novou, moderní budovu.
Do Sternberka
dokonce na to odmala znam i basnicku:
Az ja budu velka, bude ze me selka, nebo taky ucitelka, odvezou me do blazince do Sternberka. ![]()
Mě vozí do Dobřan a nebo do Bohnic.
nebo k Honzíčkovi do Písku a tam to mám specifické, říkám ještě do růžového blázince, protože hned vedle Honzíčka sídlí pobočka mého zaměstnavatele
a naše vlajková barva je růžová.
Dobřany jsou jistota, tam mají krásné skleníky s kytkama, takže tam chci já. ![]()
@Neilika píše:
Do Sternberkadokonce na to odmala znam i basnicku:
Az ja budu velka, bude ze me selka, nebo taky ucitelka, odvezou me do blazince do Sternberka.
Bohnice a to jsem jinak Brňák jak poleno