Kam vás odvezou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
5.1.23 19:00

Strasne se tu smeju, diky vsem :mrgreen:

Na tuhle diskuzi me privedl text pisne Muzeum od Nohavici, tam se jede do Katerinek.
Jsme to diskutovali s muzem a on mi prave rikal, ze to je cast Opavy, kde je blazinec. Muz je vic ze severu a tohle znal, pro me uplna novinka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
5.1.23 19:12
@KalamityJohn píše:
Drsnější varianta tohodle vlákna by byla kam vyrazíš ukončit život. :mrgreen:

Já jsem z Vinohrad a tak pro mne to bejval samozřejmě Nuselák.

Spolužák z vejšky zas plánoval skok do Macochy.

obávám se, že skočit do Macochy už spoustu let nejde, a kdyby to někdo nějak obešel, tak je tam spousta stromů a keřů, na kterých se zachytí - jako způsob sebevraždy blbý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
5.1.23 19:13
@Zlatývoči píše:
Do Kromclu. A že není těžké se tam dostat, z fleku můžu vyjmenovat tři lidi, které znám osobně a pobyli tam.

no není těžké, ale pacient s tím musí souhlasit - pokud se teda nepokusil zabít sebe nebo někoho jiného, v tom případě se ho nikdo neptá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
5.1.23 19:18
@VitaminC píše:
Strasne se tu smeju, diky vsem :mrgreen:Na tuhle diskuzi me privedl text pisne Muzeum od Nohavici, tam se jede do Katerinek.
Jsme to diskutovali s muzem a on mi prave rikal, ze to je cast Opavy, kde je blazinec. Muz je vic ze severu a tohle znal, pro me uplna novinka..

Kateřinky jsou na opačné straně než blázinec. Ten je na Olomoucké ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
5.1.23 19:23

@Akinee A nebyl tam?

Tak proc to ten Nohavica zpiva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
5.1.23 19:36

Mě povezou do Kosmonos nebo prostě „stejně skončím na Kopečku“ - psychiatrická nemocnice je v Kosmonosech na kopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.1.23 20:01
@KalamityJohn píše:
Drsnější varianta tohodle vlákna by byla kam vyrazíš ukončit život. :mrgreen:

Já jsem z Vinohrad a tak pro mne to bejval samozřejmě Nuselák.

Spolužák z vejšky zas plánoval skok do Macochy.

Prarodiče bydleli na Vinohradech, babička si pravidelně chodila „lehnout na Francouzskou pod tramvaj“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
5.1.23 20:07
@Karamba2020 píše:
Prarodiče bydleli na Vinohradech, babička si pravidelně chodila „lehnout na Francouzskou pod tramvaj“ :mrgreen:
:mrgreen: :palec:

Teď se mi vybavilo rčení: „Nástup s provazem do Stromovky.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.1.23 20:27

Od nás připadá v úvahu odvoz do Kosmonos nebo do Bohnic, oboje používám často. A kousek od nás je jedna malá léčebna v Sadské (pobočka pro Kosmonosy), poblíž jezera a lesů plných hub a ptáků, kamarádka je z toho městečka, tak jí vždycky říkám, že doba, kdy tam budu a bude mi nosit při procházce buchty, se blíží velmi rychle. :pankac: Jinak říkám, že mi z toho houkne, hrábne, přeskočí, že šílím a skončím ve cvokhauzu (cvokhausu).
Poslední rok byl pro mě neskutečný nápor na psychiku, takže už abych asi pomalu přestala žertovat a začala zkoumat uvedená místa podrobněji. :think: :lol:

Příspěvek upraven 05.01.23 v 20:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
5.1.23 20:27
@VitaminC píše:
@Akinee A nebyl tam?Tak proc to ten Nohavica zpiva?

To nevím. Podívej se do mapy. Olomoucká 88 - PL, směr Olomouc, přes Šternberk. Kateřinky (třeba hotel KATERAIN), směr Hlučín -Ostrava :)

Tak jsem si doplnila znalosti o rodném městě (dík za podnět :D ) :
V roce 1889 byl v Olomoucké ulici na okraji Opavy po tříletém budování otevřen ústav pro duševně nemocné (dnešní psychiatrická nemocnice) jako jedno z tehdejších nejmodernějších zařízení ve střední Evropě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.1.23 21:05

@KalamityJohn

já bych skoro raději toto téma nerozvíjela…hele…zde je tmavo, ponuro, krátké dny… :think:

taky mám místo v Průh. parku, kde by se to krásně věšelo, takové pěkné odlehlé / bez ironie/…ale raději asi ani na toto téma nevtipkovat ani netlachat… :think:

raději ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
5.1.23 21:09

Havlbrod, Sadska, Bohnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.1.23 21:09
@větvička1 píše:
Chteli tam delat nejakej duchodak ne? Ja tam nebyla od doby, co tam lezel deda, dodneska si pamatuju, jak nam hazel papirovy desetikoruny z okna. To tam teda jeste nebyla psychiatrie, i kdyz by to podle toho hazeni penez mohlo tak vypadat :mrgreen:

Ja vubec netusim, z Pisku nejsem, mam tam pribuzne.

• Citovat
  • Upravit
710
5.1.23 21:35

U nás v Sudetech do Petrohradu. A je tam opravdu hezky, byť jsem neobdivoval ještě zevnitř. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
5.1.23 21:41
@VitaminC píše:
Kdyz mate nervy apod. urcite pri reci pouzivate, ze vas odvezou do blazince. Vetsinou se to pouziva s konkretnim mistem.
Ja jsem ze Vsetina a pouzivame, ze nas „odvezou do Kromerize“.

Co pouzivate u vas? :)

Příspěvek upraven 05.01.23 v 10:45

U nás do Dobřan :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí