Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Do Beřkovic nebo do Bohnic. Možná ještě „skončím v Kosmonosech“. Severní Čechy.
Neříkám, že mě odvezou, ale že budu dobrovolně jezdit na dovolenou na psychinu do Kroměříže. Je tam hezký areál, ty stromy a když mi dají nějaký dobrý prášek, musí tam být jak v ráji. ![]()
Jedině Bohnice
Akorát jsem dětem zatím nevysvětlila, co je tam tak zajímavýho, že tam chci s takovou pravidelností jezdit
Starší dcerka, když je naštvaná na nás rodiče, tak říká, že půjde do lesa k jelenovi. Nechápu, odkud to má, ale už jsem se taky několikrát přihlásila, že k tomu jelenovi půjdu, když je u něj podle všeho tak prima
Určitě je u něj větší ticho než s těma našima dvěma sirénama… ![]()
Jako pražáka samozřejmě do Bohnic ale z táborů znám Želiv - to se říká/říkalo v Humplu, Pejru a okolí.
Jsem rodačka ze Zlína. Takže říkám do Kroměříže.
Sice je asi něco blíž v Brně. Ale doma je doma. Takže do Kroměříže, kdybych tam někdy musela zamířit.
@VitaminC píše:
Kdyz mate nervy apod. urcite pri reci pouzivate, ze vas odvezou do blazince. Vetsinou se to pouziva s konkretnim mistem.
Ja jsem ze Vsetina a pouzivame, ze nas „odvezou do Kromerize“.Co pouzivate u vas?
Příspěvek upraven 05.01.23 v 10:45
taky do Kroměříže
, je tam teď moje známá s poporodní psychózou
@Petule030 píše:
Neříkám, že mě odvezou, ale že budu dobrovolně jezdit na dovolenou na psychinu do Kroměříže. Je tam hezký areál, ty stromy a když mi dají nějaký dobrý prášek, musí tam být jak v ráji.
ano je tam krásně, v dobách, kdy tam pobýval můj děda, měli ještě na chodbách erární kočičky a měli tam terapie, že pacienti pekli palačinky a kreslili ![]()
@Vladusxx píše:
Nejčastěji u nás zaznívá asi k Honzíčkovi…U Honzíčka se jmenovala budova kde sídlila místní psychiatrie ale to už je zrušené a oddělení je v nové moderní budove a jmenuje se jinak..jméno je ale zazité.Nicméně je to zarizení spíse pro doléčování těch co se léčí dobrovolně ne pro akutní prípady takže skoro stejně často říkáme do Bohnic a nebo k Chocholouškovi. Ač reálné by nás odvezli do Dobřan a nebo do Budějc
Příspěvek upraven 05.01.23 v 11:00
U Honzíčka v Písku
a hned pod Honzíčkem vyborná hospoda U Malířských.
Bohužel po prestehovani do noveho puvodni Honzicek akorát chátrá… ![]()
@TO_IT píše:
Bohnice a to jsem jinak Brňák jak poleno
Taky tak.
Nevím proč to mám tak zažité, že to taky používám, byla by to celkem štreka.