Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dej to kamarádce přečíst, bude ráda
a ty se starej sama o sebe a ne o cizí lidi
Jak vidím, názory jsou tu všechny rozumné, akorát otázka je deb. ilní.
Uf, ještě že má ta kamarádka jen dvě děti. Kdybys psala o třech, už bych musela přemýšlet, která hydra převlečená za kamarádku má tak dojemnou starost o stravovací návyky v naší rodině ![]()
Takovou kamarádku jako ty bych fakt chtěla. ![]()
Treba ta tvoje kamarádka není kuchařka roku, ale nemá tak nudný život, aby musela řešit na emiminu, zda její kamarádka vaří a nebo nevaří. ![]()
Jako u nás doma je z 95% vždycky teplé jídlo. Ale jsou dny, kdy se mi nechce.
A teplá večeře taky není u nás každý den.
A je mi to úplně jedno.
Omezuje tě na tvém životě nebo na životě tvé rodiny to, že kamarádka nějak nevaří? Myslím že ne.
A její děti najíst dostanou, tak co řešíš.
Za války lidí řešili co dají do pusy a neřešili fakt takové kraviny co ty.
Jako fakt bych tebe NENAZÝVALA kamarádkou.
Taky nevařím, teplé jídlo dle mého stačí jednou denně. I já tak vyrostla a to si máma ve vaření libovala (vždy polévka, hlavní chod). Ale nevím proč by měla vařit něco dalšího ještě večer. Stačí pečivo, sýr, kopa zeleniny…
@Petra0009 píše: Více
Jsem kucharka. Mam na to spešl lazeňskou ( dnes už neexistující) školu. Cukrovi si objednam. Mam skocit z mostu, protoze to pani z internetu odsuzuje?
Pokud mají děti teplé obědy ve škole, není absolutně žádný problém se studenou večeří.. naopak je to u zaměstnaných matek daleko častější model, než po večerech vyvařovat…
o víkendu jsem si naopak dala záležet na různých polívkách, vývarech, masech, přílohách, prostě teplý oběd… a večeře klidně zase studená…
kdyby o mně někdo takto založil diskusi, kámošky už bychom nebyly.. asi máš málo vlastních starostí, co…
Já taky raději zajdu do restaurace. Je to příjemnější a nešpiní se tak moc kuchyň.
Poslední dobou jsem doma vařila trochu víc a nemůžu doporučit. Hodně práce a pak to uklízení…
Kamarádka žije lepší život než ty a to chápu, že ti může vadit, pokud jsi takový ten závistivý typ.
Potěší tě, když ti řeknu, že celý vánoční úklid obstarával manžel a já ležela na gauči? I okna krásně umyl. ![]()
Příspěvek upraven 05.01.26 v 15:02
Já vařím denně. Ale co jí ostatní je mi zcela šumák. A nechápu, že to někdo řeší. Stravovací návyky nebo lenost jiných mě nezajímá. A tak bych ani nechtěla, aby se třeba zas někdo divil, že já denně vařím. Každýho věc.
Doufám, že nejsi ma kamarádka
ty jsi fakt sen.
Nechci se do toho montovat, ale montuju ![]()
Nic ti do toho není a dno zoufalství je anonymně propírat kamarádku na internetu. Ještě že nepíšeš o třech dětech, asi bych se zamyslela, kolik reálií se shoduje s mými
Ale ne, já vařím, kdykoliv mám čas a náladu. A nikdy nemám dogmaticky dáno - oběd vždy teplý, 2-3 chodový, večeře vždy taková a maková, k snídani vždycky čaj.. To je tak svazující. Když se mi chce, navařím na půl týdne. Když se mi nechce / nemám čas, namažu pečivo, udělám toasty, vajíčka, tortilly.. a když nejsem doma, tatínek udělá popcorn. Je to teplé jídlo? Je. A děti žijí a jsou happy.
Pokud mají teplý oběd ve škole, připadá mi to naprosto dostačující. U nás doma, když jsme byly se ségrami malé, tak se přes týden nevařilo vůbec. Každý měl svůj oběd ve škole nebo v práci. Až když začal otec chodit na směny, tak měl potom teplé jídlo třeba po noční doma. Já jsem na střední kolikrát peníze za obědy radši probendila než to dát za stravenky a vůbec mi to nevadilo, ani nechybělo.
Sama teď chodím domů z práce většinou 16-17-18 hodin a už nevařím. O víkendech naopak vařím hodně několik variant obědů a večeří i „do zásoby“, takže si pak synové berou ke svačinám nebo večeřím ohřáté jídlo a kdy jim to vyhovuje.
Aaaa, článeček o tom, jak hospodyňky 21.století nevaří. ![]()
U nás se teplé večeře nevařily ani v 20.století.
Nevidím smysl v dvou teplých jídlech denně.
@Michelle_M píše: Více
Napsala dvě, ale myslela tři. Jasný, ne? ![]()
Ja jsem doted nevedela, ze je studena vecere neco k podivu. Dokonce nepovazuju za nutne ani teple obedy. Celou stredni jsem vsedni dny a cast vysoke skoly cele tydny jsem jedla jenom studene a co jako ![]()