Kamarádství mezi dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
10.5.19 21:34

@kamila44455 no presne. Ja si myslim, ze patrime mezi rodiny s nadstandardnim prijmem, ale tak jako vidim jak lidi zijou. Ze jich spousta zije s financemi fakt na hrane, nebo se staraji o nemohouciho clena rodiny a jejich prijem proste chybi :nevim: Ona si nevidi na spicku nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149116
10.5.19 21:35
@divine woman píše:
@Anna766 Jistě. Ale je hloupá jako Marie Antoinetta. Když jí řekli, že chudí nemají chléb, odvětila ať jí koláče.

A lidi jí to ručně stručně vysvětlili gilotinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.5.19 21:36

Já si myslm, že to nebude ten zásadní problém.. Možná je problém ne ve financích, ale třeba jak vystupuje, jak je oblečený- vkus, možná je zapodivína, ale ne kvůli tomu, že nemána tričku Adidas..
Jaoko v okolí pomalu nikdo tyto značky nekupuje. Spíš co HM, CA, já taky někdy to Sportis… shop, a nebo i Bon.., ted si kluk vybral maskáčové kalhoy, a říkal mi, že chce jdeště jedny, že se klukům libily- on tma má dvě kapsy na mobil a na kolenou, se může udělat jakoby díra- zipem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15353
10.5.19 21:41
@_.Emilyyy píše:
Znackove obleceni vubec nemusi byt drahe, zrovna dneska jsem videla ve slevě hezkou značkovou bundu za 1500 Kč a normalne je jeste jednou tak drazsi :think:. Takze da se nakoupit i levne :palec: A za 1500 mas i nejakou,,neznackovou “ bundu z HMPříspěvek upraven 10.05.19 v 21:14

A které značky jsou teď in mezi pubertakama? Já už mám starší dceru 20letou na oblečení si vydělává sama, před tím jsem ji kupovala oblečení převážně newyorker, ca, talywail, na běžné nošení.. Nike, Adidas atd. na treninky, na sport.. Nikdy nebyla neoblibena chudinka, nikdy po mě nechtěla víc.. Já třeba moc nevidím rozdíl v ceně ani v kvalitě mezi HM a třeba Adidas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
10.5.19 21:43

Taktéž předpokládám, že kluk je nešťastný a zmínka o ZNAČKOVÉ bundě nejspíš nebude doslovná. Třeba tahá nejlevnější sekáčové hadry. Zakladatelko, raději bys měla zjistit, co by se mu líbilo a něco mu pořídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.5.19 21:44

@Alušáček https://unimoda.cz/znacky.html
Jsem googlila a skoro žádnou z nich neznám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamila44455
10.5.19 21:45
@divine woman píše:
@Anna766 Jistě. Ale je hloupá jako Marie Antoinetta. Když jí řekli, že chudí nemají chléb, odvětila ať jí koláče.

Ale, tak si zkuste představit život s uspesnym fotbalistou, to by se vám to taky asi zdalo smesne, ale tak Emilyyy taky byla prej samoživitelka jeden cas, tak ví asi jake to je :nevim:

Já jsem rada, že my jsme na tom normalne, nejsme chudy, nejsme bohaty a jsem stastny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
10.5.19 21:46
@Šarlota4 píše:
@kamila44455 no presne. Ja si myslim, ze patrime mezi rodiny s nadstandardnim prijmem, ale tak jako vidim jak lidi zijou. Ze jich spousta zije s financemi fakt na hrane, nebo se staraji o nemohouciho clena rodiny a jejich prijem proste chybi :nevim: Ona si nevidi na spicku nosu.

Dame mesicne spolecne na platech castku, kterou bezne rodiny nevydelaji (ano zveda to muz praci v zahranici) a ne znackove nekupujeme.
Pekne, nove veci ano. To je jasne. V latanych nebo usmudlanych vecech bych je nikde nepustila, takove veci vyhazuji a jdu pro nove, ale klidne koupim ve sleve a neznackove. Ta ostuda :lol:. Nemame potrebu, ze budeme kupovat znackove veci. Ale my se zase rozsoupneme jinde. Decka ani znackove nevyzaduji. Mozna :nevim:, protoze to nevidi u nas a zijeme v miste, kde to lidi neresi.
Driv se latalo, ruzne presivalo, at maji decka co nosit. To bych nechtela. Brr zazit v te dobe, ale dneska jsou lidi, tak omezeni a zhyckani, az je to k bliti. Ze nechapou, ze casto rodiny musi setrit a pocitat koruny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.5.19 21:48

@kamila44455 Kdyby zažila jaké to je mít vysoko do žlabu, tak nepíše takové komentáře. Ale možná má jen krátkou paměť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.5.19 21:49

Tak ale ono to neni fakt jenom o penězích.. Mužu říct, že nakupuju jak na netu, tak v kamenných obchodech i u Vitnamců, klidně to přiznám. A ted kluk tam objevil tričko, k šeé, s nápisem, který se mění, když přejede rukou, stálo 150 kč, a musíme ho točit, protože děcká mu po něm jezdí a líbí se jim, jak se mění barvy- jsou tam nějaké flitry..u Vietnamců a každý, kde jsem to koupili..
CO teda jsem ted kupovala co sám mi říkal, že jsem zrušila klasické tepláky, to má doma a koupila mu teplákovku na tělocvik značkovou, almá ji na cellou dobu tělocviku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 21:51

Ono je to těžké hlavně v pubertě. Pokud nemá kamarády, tak se cítí špatně. Může zažívat i šikanu. Potřeboval by zapracovat na svém sebevědomí a naučit se reagovat na výpady dětí. Pokud se hodně odlišuje, tak nezapadne. Stačí, že je třeba introvert. Zkuste si s ním promluvit, čím prochází, jestli se Vám otevře. Není to pro něj jednoduché, musíte mu pomoci. Třeba i v něčem méně podstatném ustoupit. Ano, je to třeba povrchní, ale pro dítě, zvláště puberťáka to znamená hodně. Dcera také přišla s tím, že nemá kamarádky. Je to tím, že je jiná. Má úplně jiné myšlení. I nás na to tenkrát psycholožka upozorňovala, že s tím bude mít problémy mezi spolužáky (nadprůměrné IQ). Oblečení třeba ona neřeší, ale to zase řeším já. Nemusí úplně vybočovat. Vím, že se u nich ve třídě také spolužačky smály jiné, že nemá pěkné oblečení. Přitom to ani pravda nebyla, jen si jí vybraly jako terč (měla více sourozenců).

• Citovat
  • Upravit
44199
10.5.19 21:52

Starší deti chtějí HM, Takko, CA, New Yorker, Tchibo, na internetu z obchodu bez potisku.cz. Nechtějí oblečení z Lidlu, to má pry každý, sem tam si neco vyberou v Tescu. A samozrejme Nike, Adidas, Sportissimo, Decatlon. Podle mě normální lepší prumer, oblečení cenove dostupne pro kazdeho, dá se nakoupit ve slevach a vyprodejich.
V Kikku a Pepcu jen výjimečně, nejsem spokojena s kvalitou.

Určitě záleží na tom, jak dítě vypadá, aby bylo bez problémů prijato do kolektivu.

Upřímně, mám podezreni, ze zakladatelka je troll, novacek, klasicka ukazka slunickaru, nejí maso…
Pokud je problem skutecny, tak v HM bezne sezene bundu za 700/800.
Pri financnich potizich bych jela minimalistickym stylem, aby dítě melo pár kvalitních kousků, které k sobě ladí, které se mu líbí, aby se citilo dobře. To si snad může dovolit každý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
10.5.19 21:54

Ja treba vymetam i sekace. Tam se daji sehnat super kousky za par kacek. Rada si deti oblikam hezky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44199
10.5.19 21:55

@kvaček Ty flitry u nás frci uz asi dva roky, da se rict, ze vrchol toho uz je pryc a v lete pofrci zase neco jineho. Kupuji to v HM, protoze od vetvi nebo z Pepca jsem ty flitry nachazela doma po byte jak to odpadavalo nebo v pracce.HM drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
10.5.19 21:55
@Životježivot píše:
Dobrý den, dnes přišel náš 13ti-letý syn ze školy s tím, že se s ním ve třídě téměř nikdo nekamarádí. Když jsem se ho zeptala, proč si myslí, že se s ním nechtějí děti kamarádit, řekl mi, že si myslí, že to je např. proto, že nemáme tolik peněz, jako oni, že žijeme ve starém bytě, nemáme auto, nejíme maso. Řekla jsem mu mimo jiné na to také to, že ten, kdo by se s ním kamarádil jen proto, že má značkovou bundu, není opravdový kamarád. Syn na to pohotově reagoval, že pokud nám na něm záleží, tu značkovou bundu mu koupíme, aby si mohl kamaráda najít. Vůbec jsem nevěděla, jak zareagovat. Snažila jsem se trochu více popovídat a přátelství, ale syna na to vůbec nezajímalo a jen stále opakoval, to co řekl. Jana

Podle toho, co by syn vlastně chtěl.

Jestli jen vyčuhuje z davu a vadí mu to, tak to možná pár kusů oblečení dočasně spraví.

Jestli by se chtěl „vyrovnat“ ostatním, tak nemá smysl zkoušet soutěžit s ostatními rodiči, ať už finančně nebo časem, který bys vynakládala vůbec starostmi o hadry.

To spíš ho nasměrovat, aby byl něčím zajímavý (sport?), nějaká aktivita, při které by si nějaké kamarády mohl najít.

„ten, kdo by se s ním kamarádil jen proto, že má značkovou bundu, není opravdový kamarád.“

On chce něco udělat s tím, aby si kamarády mohl najít, a ne slyšet pitomou frázi, kdo není kamarád.

Jestli ty možnosti máš, tak ať si nějakou bundu vybere, ale i tak mu najdi něco, v čem by mohl být aspoň dobrý nebo vynikat.
Ať má něco zajímavého, o co se může opřít a může se bavit i o jiných věcech než v čem přišel do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí