Kamarátka čaká dieťa s kňazom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
12.3.12 11:12
Michaella69 píše:
Nelisa píše:
Kallkapa píše:
Ananta píše:
Michaelo69, nemám dočtenou diskuzi, ale podle mě by se měl kněz nebo kaplan, který má s nějakou ženou dítě vzdát svého úřadu a zůstat slušným křestanem, který se postará o svou rodinu. Pokud nechá tu ženu na holičkách, tak to pro mě není ani křestan a už vůbec ne kněz. Jinak zodpovědnost za to z mého pohledu nese mnohem vyšší než ta žena, protože on jako kněz má být morálně a duchovně na mnohem vyšší úrovni.
napsala si to moc pekně..takhle nějak jsem to chtěla říct a nedokázala se vyjádřit..
Jo, souhlas, fakt hezky napsané.
Zdát se to logický může… Ale je to zodpovědný stejně jako, když by ženatej chlap od rodiny, měl dítě s milenkou… Co tam? Tam by taky měl opustit původní rodinu a zabezpečit milenku s dítětem??? Teď zas budete namítat, že kněz nemá děti… Ale jak psala Alichi a jak už jsme to tu psaly několikrát… Manželství a kněžství je v podstatě to stejné, stejně zavazující… Pokud jste ale nevěřící, a ve fungování církve se nevyznáte, je těžké to pochopit… To uznávám… Ale je to prostě tak…

Máš pravdu, to je totiž přesně to, co je pro mě těžké pochopit. Nechápu, že někdo může stavět výš církev než vlastní dítě. (Záměrně nepíšu víru.) Ale můj názor samozřejmě vychází z mého hodnotového žebříčku, přičemž nemám ponětí, co znamená pro kněze kněžství, takže to nikdy nemůžu objektivně posoudit, takže se taky loučím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
12.3.12 11:13
Kallkapa píše:
Pudloslava píše:
Alichi píše:Církev udělá jeden ústupek - např. zruší teda celibát a na to se jí nabalí tolik dalších „oficiálních“ problémů s tím souvisejících (milenky, rozvody…) - a pak může jen vršit ústupek za ústupkem - kam až? Proto se to nestane.
nemyslím si
celibát je jen a pouze církevní nařízení, ani neni odjakživa
milenky a rozvody jsou přímo proti desateru resp. NZ
A od kdy Pudlo?
(jinak k uzamčení diskuze, či vytvoření soukromé skupiny - pro mě je toto téma třeba zajímavé, ač k tomu nemám moc co říct, určitě mě nějakým způsobem „obohacuje“ a myslím, že nejsem jediná, proto myslím, že by byla škoda uzamknout..Myslím, že tady nikdo nemá potřebu se hádat, ty „nevěřící“ podle mě ani nevnucují svoje názory věřícím, jen píšou jak to cítí. Spíš ty věřící se snaží přesvědčit, což mi nevadí jelikož bojují za svou víru.. :) )

hele, to mas zajimavy
neverici maji pocit, ze oni nikomu nic nevyvraceji, ale verici je presvedcuji, verici zase maji pocit, ze jen vysvetluji a nikoho k nicemu nepresvedcuji :-) kde se stala chyba ? :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
12.3.12 11:15
Nelisa píše:Máš pravdu, to je totiž přesně to, co je pro mě těžké pochopit. Nechápu, že někdo může stavět výš církev než vlastní dítě. (Záměrně nepíšu víru.) Ale můj názor samozřejmě vychází z mého hodnotového žebříčku, přičemž nemám ponětí, co znamená pro kněze kněžství, takže to nikdy nemůžu objektivně posoudit, takže se taky loučím. :mavam:

urcite sama vyjmenujes behem par minut celou radu prikladu toho, jak chlapi staveji daleko banalnejsi zalezitosti vys, nez svoje dite. My zeny to mame obvykle trosku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
12.3.12 11:15

Tak já si myslím, že celibát za pedofilní skandály nemůže. Jak už tu někdo psal, přeci přirozenost muže je toužit po ženě, nikoliv po mladých chlapcích..
Takže pokud kněz svůj celibát nezvládne, tak se klaním k tomu, že proto pak byla založena např. tahle diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.3.12 11:26
Pudloslava píše:
Nelisa píše:Máš pravdu, to je totiž přesně to, co je pro mě těžké pochopit. Nechápu, že někdo může stavět výš církev než vlastní dítě. (Záměrně nepíšu víru.) Ale můj názor samozřejmě vychází z mého hodnotového žebříčku, přičemž nemám ponětí, co znamená pro kněze kněžství, takže to nikdy nemůžu objektivně posoudit, takže se taky loučím. :mavam:
urcite sama vyjmenujes behem par minut celou radu prikladu toho, jak chlapi staveji daleko banalnejsi zalezitosti vys, nez svoje dite. My zeny to mame obvykle trosku jinak.

Jasně. A taky jim za to teda netleskám. A o jejich morálních kvalitách lze pak taky diskutovat.
(Pokud se teda nebavíme o situacích, kdy si třeba jde chlap radši zahrát tenis než by šel na pískoviště se svištěm. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
12.3.12 11:59
Michaella69 píše:

Zdát se to logický může… Ale je to zodpovědný stejně jako, když by ženatej chlap od rodiny, měl dítě s milenkou… Co tam? Tam by taky měl opustit původní rodinu a zabezpečit milenku s dítětem??? Teď zas budete namítat, že kněz nemá děti… Ale jak psala Alichi a jak už jsme to tu psaly několikrát… Manželství a kněžství je v podstatě to stejné, stejně zavazující… Pokud jste ale nevěřící, a ve fungování církve se nevyznáte, je těžké to pochopit… To uznávám… Ale je to prostě tak…

Michaelo, podle mě záleží právě na té víře, zda je to víc přislušnost (víra)k nějaké instituci jakou je církev nebo jiné duchovní společenství a nebo je to více vnitřní duchovní záležitost a věřící jsou různí. Příslušnost k instituci a „tvrdost“ v dodržování jakýchkoliv pravidel stanovených převážně lidmi - a katolíci to tak hodně mají, dost balastu a Bibli často ani pořádně neznají - moje zkušenost… Ta příslušnost a poslušnust k instituci vytváří různé psychologické struktury, nastupuje hierarchie, moc a často i násilí (ale jak jsem psala, to se netýká zdaleka jen katolické církve) to je lidské, to nemá s vírou nic společného, jako příklad uvedu přikázání „nezabiješ“ a „čarodějnické procesy“, to je ukázka toho totálního zblbnutí a víry v instituci, touhy po moci, ukázka toho kam až se to může zvrhnout. Proč to píšu, podle mě, člověk se skutečnou vírou má jednu hlavní prioritu a to je láska a soucit a pokud to žije, tak si myslím, že si nikdy nezodpoví, že by tu ženu a dítě opustil. A pokud nemůže jinak, tak mi to opravdu soudit nemůžeme, každý dělá co může a na co stačí. Ber to jen jako můj pohled na věc. Je to jen diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
12.3.12 15:53

Pudlo, tak sv. Petr manželku měl, protože byl ženatý dávno předtím, než poznal Ježíše :) …co se počátků celibátu týče, tak podle mě náznaky, že je velice, velice vhodný, jsou už v epištolách sv. Pavla, kdy píše (volně podáno), že kdo má manželku, ať ji miluje a chová se k ní dobře…ale kdo ji nemá, tak ať ji nehledá, že bez ní mu bude líp :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
12.3.12 16:00
elanaa píše:
Pudlo, tak sv. Petr manželku měl, protože byl ženatý dávno předtím, než poznal Ježíše :) …co se počátků celibátu týče, tak podle mě náznaky, že je velice, velice vhodný, jsou už v epištolách sv. Pavla, kdy píše (volně podáno), že kdo má manželku, ať ji miluje a chová se k ní dobře…ale kdo ji nemá, tak ať ji nehledá, že bez ní mu bude líp :mrgreen:

jenze to je cele v tom duchu „konec sveta je za dverma, uz to nema cenu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
12.3.12 20:08
elanaa píše:
Pudlo, tak sv. Petr manželku měl, protože byl ženatý dávno předtím, než poznal Ježíše :) …co se počátků celibátu týče, tak podle mě náznaky, že je velice, velice vhodný, jsou už v epištolách sv. Pavla, kdy píše (volně podáno), že kdo má manželku, ať ji miluje a chová se k ní dobře…ale kdo ji nemá, tak ať ji nehledá, že bez ní mu bude líp :mrgreen:

Ale Ježíš měl taky manželku a potomstvo…Viděla jsem zajímavý dokument..

• Citovat
  • Upravit
8566
13.3.12 00:11

Byron krásná profilovka :palec:

Pudlo, dík za odkaz, prostuduji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.3.12 00:50

No nic, četla jsem to tak do půlky a už se mi klíží oči.
Každopádně celibát je vymyšlený lidský nástroj k tomu, aby se v cíkrvi nedrobil majetek. A myslelete si o tom co chcece, tohle je historický fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
13.3.12 07:29
byron píše:
elanaa píše:

a ten se jmenoval „Šifra mistra Leonarda“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
13.3.12 07:55
Pudloslava píše:
byron píše:
elanaa píše:
a ten se jmenoval „Šifra mistra Leonarda“
:lol: :lol: :lol: asi tak nějak :lol:
  • Citovat
  • Upravit
7797
13.3.12 08:00

Ahoj, napíšu Vám konkrétně ze svého okolí. Moje babička je silně věřící, mají nějaké ,,Společenství" nebo co, kam chodí třikrát týdně, do kostela nevím kolikrát do týdne, ale na každé mši dá 200 Kč a potom si pořád stěžuje jak nemá ani na chleba, v pátky nejí maso, když v neděli cinká na kostele Anděl páně, práskne s vařením a ať jí uteče polívka nebo neuteče, modlí se se zavřenýma očima u okna, před spaním se modlí za každého z rodiny jeden růženec, plus další a další modlitby, říkala že tak tři hodiny před spaním tomu věnuje, potom zas říká, že se ani nevyspí, atd :roll:
No ale k věci, do toho jejich Společenství chodí rodina asi s pěti dětmi, kde druhá nejstarší dcera má 15 let- končí základní školu. Podotýkám, že rodina nemá doma TV, čtou jen křesťanské knihy a celkově žijí úplně jinak. Potom tam chodí i druhá rodina, která má dva syny - 15 a 16 let.
Ta dívčina otěhotněla s tím 15ti letým klukem a na to se ptám babičky, jak je to možné, když její přesvědčení, že jejich výchova, že dítěti neřeknou o sexu ani páru a budou ho držet v úplně odřízlým světě, aby ani nevidělo reklamu v TV, co kdyby tam proboha byla ženská v plavkách..... A víte co mi na to babička odpoví? Že je svedl z cesty ďábel :zed:
Jinak babička byla dřív ,,normální", ale tohle je silný kafe už i na mě.
Jo a s tou holkou to dopadlo tak, že jim zakázali kontakt, ona dítě porodila, chodí dál do školy, její matka odešla z práce a stará se o něho a holku k němu skoro ani nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
13.3.12 08:40
Pudloslava píše:
elanaa píše:
jenze to je cele v tom duchu „konec sveta je za dverma, uz to nema cenu“

nevím, ten dojem jsem z toho neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí