Kamarátka čaká dieťa s kňazom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaella69
9.3.12 09:15
marra píše:
Aktivni krestanka nejsem,ale ano do zakulisi vidim,a co se tam nekdy odehrava,nemam ani ve svych nejhorsich snech.Toz tak.Jinak k tomu vystoupnei z cirkve,myslela jsem ze u katoliku to tak je :nevim:

A jak můžeš vidět do zákulisí, když nesji aktivní křesťan? A do zákulísí které církve vlastně vidíš? A pokud už opravdu vidíš do zákulísí, tak envidíš náhodou jen do zákulisí jedný určitý farnosti??? To by mně zajímalo, protože jen malá část věřících lidí vidí do zákulísí církve jako instituce, tak mě fakt zajímá, jak se k tomu dostane neaktivní katolík… Já sama jsem dost aktivní, a do zákulisí opravdu docela vidím (protože jsem tam pracovala), ale rozhodně nejsem schopná tvrdit něco podobnýho… A teď to nepíšu jako zatvrzelou obhajobu svý půdy pod nohama… To nemám za potřebí… K jistým věcem mám výhrady, ale tvrdit, že je to tak strašný, to fakt nemůžu… Tak by mě to zajímalo… Vidím tam lidi, který jsou lidi a chybujou jako ostatní, ale snaží se… To neznamené, že jsou ale bez chyb…Nevidíš tam náhodou na základě „jedna paní povídala?“ A když nevíš, že to u katolíků tak nefuguje, že by kněz musel vystoupit z církve, tak už opravdu nevím, jak můžeš vidět do zákulisí… Promiň, ale osobně si myslím, že o tom fakt moc nevíš a maximálně se domníváš… Ale skutečnost neznáš…

A když srovnáš zákulisí církve a zákulísí nevěřících lidí, fakt si myslíš, že je to takovej hnus, jak píšeš???

Já neposuzuju hromadně nevěřící lidi podle těch, který chybujou… Tak proč to děláte vy? Já to fakt nechápu? Podle toho se objevuje v médiích??? A tam se říká pravda a nebo se z věcí dělá senzace? Protože očernit církev je vždycky příležitost, jak získat senzaci a jak je vidět, lidi to fakt milujou…

A přitom tenhle případ je fakt to samý jako nevěra ženatýho chlapa… On je vinnej a i ona, protože to věděla… Tak v čem je to tak jiný???

• Citovat
  • Upravit
5631
9.3.12 09:20

Tak ještě bych řekla, že kněz pokud se rozhodne pro manželství a rodinu, je exkomunikován/vyloučen. Asi si může požádat ve Vatikánu (myslím, že toto řeší Vatikán) o dispens, tj. v tomto případě, aby mu odejmuli svátost kněžství - to ale je běh na dlouhou trať. A spousta kněží to neudělá právě z důvodu exkomunikace - manželství by mohl uzavřít jen na úřadě (nepřípustné), nemohl by přijímat svátosti… :nevim:

V církvi je prostě všechno nějak víc „vidět“. :nevim: Zneužívání dětí je jiné téma a není výhradou kněží (ovšem v jejich případě se o tom opět víc mluví).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Nelisa
9.3.12 09:26

Pudloslava - máš pravdu, je to averze k církvi, neodsuzuju selhání toho člověka, protože mi to přijde jako přirozené selhání, jen mi přijde, že pokud pak bude dál působit v církvi, tak bude kázat něco, co sám nedodržel. Ale jasně, je to pohled laika a to mé „měl“ bylo myšleno ne na základě pravidel církve, ale na základě pocitu, že církev na jednu stranu spoustu věcí odsuzuje a na stranu druhou toleruje takové chyby. Je to o pocitu, že jeho přesunutí jinam je alibistickým řešením. Proč ho nenechali na místě, kde byl? Tam si to „odpykat“ stejným způsobem jako ta holka a být otcem tomu dítěti? Jasně, že „vinni“ jsou oba. (Slovo vina se mi teda v tomto případě dost příčí.) Prostě z toho mám pocit, že ho církev uklidila, aby na něj nebylo vidět.
Takže beru zpět, neměl. Jen mi přišlo, že ji v tom „nechali“ samotnou a jemu dopřáli klid na jiném místě. (nechali je schválně v uvozovkách, jasně, že církev toto neřeší)
A řeší v takových případech církev samotné to dítě, které tímto zůstane bez otce? (To není rýpání, to je zvědavost, protože jak jsi už pochopila, o fungování církve vím velký kulový. :mrgreen: )

Teď jsem zjistila, že nejsem přihlášení a nejde mi text zkopírovat, no tak odesílám i tak, znovu to už nepíšu. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Michaella69
9.3.12 09:26
kvetinka56 píše:
Kallkapa píše:
Holky, zeptám se možná hloupě, ale neměl by kněz při takové „události“ vystoupit z církve? :think: Nebo prostě přestat vykonávat kněze? Omlouvám se za blbý dotaz, ale dle mého vnitřního pocitu by to bylo správné..ale nevím jak to chodí :nevim: . Holčinu fakt lituju ale dokud se neodstěhuje tuším, že si na ní budou pořád „místní klepny“ ukazovat prstem.. je mi jí fakt líto.. :|
A co knezi co zneuzivali deti? vysoci cirkevni hodnostari o tom vedeli, tak se knezi prelozili na jine misto, kde mohli zase delat to stejne. cirkev takove veci resi prelozenim, ne vyloucenim. bohuzel

No jo, tohle je jedinej argumetn, kterej se vždycky vytáhne… By mě zajímala statistika… Kolik je knězů úchylů, pedofilů a podbně… třeba ve srovnání s tím kolik jich je mezi učiteli, vedoucími skautu a podobně… Kde myslíte, že jich bude víc…

A jak víš, že církev to řeší přeložením?? Z cirvke ho samozřejmě nevyloučí… To je asi tak stejný jako by pedofila nekřesťana měli vyloučit z ČR… Ale zabví ho kněžství… Když o tom fakt sami nic nevíte nebo jen z médií, tak to tu prosím pořád dokola nevytahujte…

Je to ten nejhloupější argument… A nikdo to neschvaluje, přesto to není znamení všech lidí v církvi ani církve samotný… Kdyby se to tak mělo brát, tak bych holt musela mít představu o všech mimo církev, že jsou to strašný hajzlové, pedofilové, vrazi, úchylové… A to si fakt nemyslím o nikom a ani o nevěřících jako celku…

Zakázaný sex… Každej se pro to může rozhodnout sám… Mezi náma, co je jako manželství?? Nebo věrnej vztah partnerů… Jew to celibát s jednou vyjímkou… A kdyby to tak všichno dodržovali, to by nebyly nevěry, nemanželský děti a další problémy… Jenže dnešní morálka je prostě taková, že každej může s každým a nic se neděje… Když to současnýmu partnerovi vadí, tak co… Tak se rozvedemúrozejdeme, ne a jdeme dál… A to je teda pěkně postavený na hlavu…

Přestaňte pořád očerňovat jednu stranu… Koukejte se objektivně i na tu druhou…

• Citovat
  • Upravit
5631
9.3.12 09:27
Michaella69 píše:
marra píše:
Aktivni krestanka nejsem,ale ano do zakulisi vidim,a co se tam nekdy odehrava,nemam ani ve svych nejhorsich snech.Toz tak.Jinak k tomu vystoupnei z cirkve,myslela jsem ze u katoliku to tak je :nevim:

A jak můžeš vidět do zákulisí, když nesji aktivní křesťan? A do zákulísí které církve vlastně vidíš? A pokud už opravdu vidíš do zákulísí, tak envidíš náhodou jen do zákulisí jedný určitý farnosti??? To by mně zajímalo, protože jen malá část věřících lidí vidí do zákulísí církve jako instituce, tak mě fakt zajímá, jak se k tomu dostane neaktivní katolík…

To by mne taky zajímalo. Myslím, že jsem taky měla možnost nahlédnout trošku pod pokličku, ale toto bych tvrdit nemohla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
9.3.12 09:27

Co je na tom k divení,bylo to tak vždycky.Bud byl kněz homosexuál,nebo měl kuchařku které záhadně přibývali děti bez otce a také tady nedaleko jeden farář chodil po vesnicích a kudy chodil,tudy trousil,snad měl až devět dětí s různými ženami.Pánbíčkáři to dobře ví a jen naoko se tím velice pohoršují ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.3.12 09:28
Pudloslava píše:
Kamaradky je mi lito. Je to stejne, jako kdyby mela dite s kterymkoli zenacem, ktery by se nakonec rozhodl zustat u zeny. Knezske sveceni ma stejnou vahu jako manzelsky slib. Z jeji strany blbost, ze si s nim zacla, co cekala? Z jeho moralni poklesek.

Pudlo, děkuji za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
9.3.12 09:33
kamikaa píše:
Já teda naprosto souhlasím s marrou.Mají zakázaný sex,normální přirozená věc a pak to takhle dopadá.Samej úchyl,zneužívámní malých kluků atp.A klidně mě ukamenujte.Nejsem věřící,což je asi jasné :lol: .Pro mě je to naprostej nesmysl.mmch.moje sestra spala několikrát s Italským knězem a ten s tím neměl absolutně žádnej problém.Takže asi tak páni svatí :roll: :roll: :roll: brrr je to celé nesmysl.

zdobrovolnění celibátu je věc k řešení a už se trošku ledy hýbají. Ale to je interní záležitost,. nemyslím si, že by do toho měl co kecat někdo z venku.
ohledně úchyláků - bohužel náboženství obecně přitahuje „divný lidi“. tomu se člověk neubrání. ale tomu by zdobrovolnění celibátu nezabránilo, normální chlap ze sexuální deprivace nezneužije dítě, ale inkognito si dojde do bordelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
9.3.12 09:34

Problém katolické církve je, že brání přirozenosti člověka a sama sobě tím způsobuje zbytečné potíže.
Na druhou stranu si myslím, že církev těžko ovlivní přijetí člověka, který pak zneužívá děti, spíš jde o to, jak to pak řeší. Ale taky si myslím, že se to nedá házet do jednoho pytle s těmi, co mají dítě, protože „zhřešili“.
Problém je v tom, že stačí jeden větší případ zneužívání a poškozuje to přirozeně celou katolickou církev.
Holky, vy, které tomu rozumíte, přece jsou církve, kde se duchovní mohou ženit, v čem je to jinak jiné? Proč pořád katolická církev tak trvá na celibátu, když by se tím odbouralo mj. riziko zneužívání? Protože když by se mohli kněží přirozeně odreagovat se ženou, asi by nebylo tolik případů zneužívání, procentuelně by to pak muselo být totéž jako v ostatní populaci, ne? A m :think: ožná i míň z titulu tak specifického povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
9.3.12 09:35

Já sice věřící jsem, ale nepřijde mi fyziologicky úplně v pořádku, pokud chlap žije v celibátu. Není to prostě přirozené a pak to občas dopadá všelijak (viz zneužívání dětí církevními hodnostáři) … apropo ne nadarmo se vypráví o farních kuchařkách ;) . . A není věřící jako věřící - například v Itálii je to samý katolík, INRI na krku a pak v pohodě chrápou s kdekým, jen si sundají toho Ježíše z krku, protože On to pak nevidí … morálka paní Dulské :poblion:

• Citovat
  • Upravit
15319
9.3.12 09:36

Aha, tak mezitím se tu už objevila odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
9.3.12 09:36
nepřihl. Nelisa píše:
Pudloslava - máš pravdu, je to averze k církvi, neodsuzuju selhání toho člověka, protože mi to přijde jako přirozené selhání, jen mi přijde, že pokud pak bude dál působit v církvi, tak bude kázat něco, co sám nedodržel. Ale jasně, je to pohled laika a to mé „měl“ bylo myšleno ne na základě pravidel církve, ale na základě pocitu, že církev na jednu stranu spoustu věcí odsuzuje a na stranu druhou toleruje takové chyby. Je to o pocitu, že jeho přesunutí jinam je alibistickým řešením. Proč ho nenechali na místě, kde byl? Tam si to „odpykat“ stejným způsobem jako ta holka a být otcem tomu dítěti? Jasně, že „vinni“ jsou oba. (Slovo vina se mi teda v tomto případě dost příčí.) Prostě z toho mám pocit, že ho církev uklidila, aby na něj nebylo vidět.
Takže beru zpět, neměl. Jen mi přišlo, že ji v tom „nechali“ samotnou a jemu dopřáli klid na jiném místě. (nechali je schválně v uvozovkách, jasně, že církev toto neřeší)
A řeší v takových případech církev samotné to dítě, které tímto zůstane bez otce? (To není rýpání, to je zvědavost, protože jak jsi už pochopila, o fungování církve vím velký kulový. :mrgreen: )Teď jsem zjistila, že nejsem přihlášení a nejde mi text zkopírovat, no tak odesílám i tak, znovu to už nepíšu. :lol:

Neliso, oni ho neuklidili, aby měl klid a jí tam nechali si to vyžrat samotnou… Ale jak jsem psala… S největší pravděpodobností jde o mladýho kluka, kterej ještě asi nemá úplně ve všem tak jasno… A pokud se rozhodl, že chce jako kněz pokračovat, tak ho poslali pryč, aby zamezili jejich kontaktu, aby se „mohl srovnat“ on i ona, protože jak uznáš, v tomhle stavu by asi jejich denodenní setkání nebylo úplně dobrý ani pro jednoho… Takhle je to drastický, ale třeba to bude bolet kratší dobu :nevim:

Co se týče zajištění dítěte… Myslím, že dobudoucna mu nikdo nebude bránit v kontaktu s dítětem… To by mohla udělat jedině ta maminka… A ani si nemyslím, že se o něj nepostará po stránce „finanční“…

A církev sice káže a pak se může zdát, že poklesky toleruje, ale ono to není tak jednoduchý… Vem si, že třeba tenhle kluk si teď prožil tuhle drsnou zkušenost… A může to ve svý „práci“ nakonec využít… Může kázat na základě svýho poklesu a bude mít větší pochopení právě k „obyčejným“ lidem a jich pokleskům… Nebude nad nima stát jak dráb a řvát to nesmíte, to nesmíte… Ale bude vědět, že člověk chybuje… Ale když lituje a snaží se to napravit a dál už stejný chyby nedělá… proč mu nedat další šanci? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
43037
9.3.12 09:38
Alichi píše:
Tak ještě bych řekla, že kněz pokud se rozhodne pro manželství a rodinu, je exkomunikován/vyloučen. Asi si může požádat ve Vatikánu (myslím, že toto řeší Vatikán) o dispens, tj. v tomto případě, aby mu odejmuli svátost kněžství - to ale je běh na dlouhou trať. A spousta kněží to neudělá právě z důvodu exkomunikace - manželství by mohl uzavřít jen na úřadě (nepřípustné), nemohl by přijímat svátosti… :nevim:V církvi je prostě všechno nějak víc „vidět“. :nevim: Zneužívání dětí je jiné téma a není výhradou kněží (ovšem v jejich případě se o tom opět víc mluví).

znám bývalýho řeholníka vženatého s bývalou jeptiškou, ke svátostem chodí normálně - je to jako s církevními rozvody - pověstný vlk na kazatelně, ale pochopení k normálním lidským osudům je velké
mimochodem osobně znám i juediného ženatého kněze, který u nás smí sloužit mši v římském ritu
jinak u nás řada ženatých kněží slouží ve východním ritu, ale o tom se vůbec nemluví a neví (normálně složí v římském, ale jednou za měsíc nebo tak nějak si musí střihnout tu mumlačku)

na exkomunikaci je potřeba trošku větší kalibr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
9.3.12 09:42
nepřihl. Nelisa píše:
A řeší v takových případech církev samotné to dítě, které tímto zůstane bez otce? (To není rýpání, to je zvědavost, protože jak jsi už pochopila, o fungování církve vím velký kulový. :mrgreen: )Teď jsem zjistila, že nejsem přihlášení a nejde mi text zkopírovat, no tak odesílám i tak, znovu to už nepíšu. :lol:

jenže prd víme, jak to bylo
ja si zase myslím, že on tatínka dělat nechce a uklizení je pro něj úlevou -
kdyby chtěl dělat tatínka, cestička by se našla. Nebo myslíš, že by ho měla církev nějak donutit?
ona by se taky měla někam uklidit, jenže jak si představuješ, že by církev měla přesunout jí? Takhle je alespoň vymalováno a ona si může najít někoho, kdo ji přijme s nemanželským děckem. Určitě to bude mít těžké - ale to zbouchnuté opuštěné milenky prostě mívají. Že je tatínkem kněz v tom příběhu nehraje žádnou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
9.3.12 09:43

Michaella69 - finanční stránku věci mě ani nenapadlo řešit, to asi budou řešit jako všichni, co mají dítě a nežijí spolu. Já myslela spíš to, aby dítě znalo svého otce a aby se spolu vídali tak jako ostatní (milující a zodpovědní) otcové vídají své děti.
Poslední odstavec rozhodně stojí za zamyšlení. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky