Kamarátka čaká dieťa s kňazom

2
8.3.12 20:43

Kamarátka čaká dieťa s kňazom

No proste je to tak, čaká to s naším bývalým pánom kaplánom, ktorého cirkev „chytro“ premiestnila do inej farnosti. Kňažstvo je pre neho samozrejme viac, ako žena, ktorej spravil dieťa. Každopádne, nejako sa dohodli ohľadom výživneho na malého, dokonca kamarátka dostala peniaze jednorázovo, kúpila si za to byt. Problém je, že sa na to dieťa neteší, okolie jej to dáva zožrať, ako keby pri jeho splodeniu bola len ona sama. Ona je mrcha, ktorá zviedla kňaza, čaká s ním nemanželské dieťa a čo viac, vie sa to všeobecne, teda si na ňu vyložene prstom ukazujú. Ona je veľká katolíčka, teda si pripadá ako najhorší človek na svete, stále omiela len, že ju Boh potrestá. Rodičia sú z nej nešťastní, žiadnu veľkú podporu od nich očakávať nemože. Stále plače, nervuje sa, mám o ňu strach, o dieťa najma, lebo tomu také stresy nepridajú. Snažím sa jej ukázať pozitíva - že je finančne zaistená, a bude aj do budúcnosti, že bude mať z malého radosť ale nepomáha… je nešťastná, ja som z nej. Je v 6. mesiaci. Snažím sa jej byť oporou, no proste nedokážem jej pomocť, aby začala svoje dieťa mať rada, tešiť sa nanho a brať situáciu takú, aká je. Lebo ju už nezmení. Nenapadá vás niečo? :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
8.3.12 20:46

Kdo to vykecal, že je to s knězem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
8.3.12 20:48

a odstahovat sa neda?? pises po slovensky, predpokladam, ze sa to stalo na slovensku a v mensich mestach, dedinach je toto strasne verim… vo vacsich sa to ale neriesi, ci??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.3.12 20:48

Mě napadá, že jsem ráda, že některé věci mě v životě míjejí, jako třeba církev. :| Teď nemluvím o absenci víry, to ne, ale zkrátka ten spolek lidí, kteří budou dělat jiným ze života peklo, že měli sex a zplodili u toho dítě a zrovna to bylo s nevhodným člověkem :roll: Jsou na světě horší věci, mnohem horší a nejsou vidět… A ukazování a uštěpačnost, obviňování - z mého pohledu je to mnohem horší, než to co kamarádka „provedla“ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.3.12 20:49

Radím odsťěhovat se pryč a užívat si těhotenství a miminka. To maličké za nic nemůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.3.12 20:51

Ja som jej to radila tiež. Lebo tu na dedine to samozrejme vedia všetci, robila na fare predtým, je silno veriaca a v podstate ani do toho kostola ísť nemože, lebo tie babky tam… ja chápem, že to musí byť strašne nepríjemné. Kúpila si tu byt, pekný 3+1, mohla by ho predať, kúpiť si v meste a začať od znova. Ale ona je teraz tak strašne apatická, nemá záujem o nič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.3.12 20:58

A co třeba návštěva psychologa, šla by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
8.3.12 21:05

Taky bych radila návštěvu psychologa a osdstěhovat se z místa! Je fajn, že má kamarádka oporu alespoň v Tobě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
8.3.12 21:09

Říká se, že dítě je DAR a je to pravda, ať už pro katolíky, nebo ateisty. Je jedno, jestli ho čeká s knězem, nebo třeba hasičem, pořád je to dar. Nejsem věřící a nevím, jestli se vyjádřím správně, ale řekla bych, že kdyby Bůh nechtěl, aby tento dar měla, tak by ho nedostala, kněz nekněz.To bych jí asi řekla v první řadě. Potom už to vážně bude chtít přestěhovat se a začít odznovu, možná i tu návštěvu psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
8.3.12 21:10

utrapi sa, proste take su dediny a to malicke tiez za nic nemoze… nech mysli na malicke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
8.3.12 21:15
Lishaa píše: Říká se, že dítě je DAR a je to pravda, ať už pro katolíky, nebo ateisty. Je jedno, jestli ho čeká s knězem, nebo třeba hasičem, pořád je to dar. Nejsem věřící a nevím, jestli se vyjádřím správně, ale řekla bych, že kdyby Bůh nechtěl, aby tento dar měla, tak by ho nedostala, kněz nekněz.To bych jí asi řekla v první řadě. Potom už to vážně bude chtít přestěhovat se a začít odznovu, možná i tu návštěvu psychologa…

tak nějak bych to napsala i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.3.12 21:15

A myslíte, že na ni budou takový, i když se mimčo narodí?Jestli jo, co to tam proboha žije za parchanty? Omliuvám se, ale mě to přijde úplně nepředstavitelné, aby celá vesnice šikanovala matku a pak i dítě, protože jeho otec je zrovna ten a ten :roll:
To odstěhování by asi hodně věcí vyřešilo, ale teda jestli si koupila byt na nějaké pidivesnici, tak si nedokážu představit, že by si místo něj mohla koupit byt ve městě… Spousta nemovitostí je v takovýhle zapadlých koutech prakticky neprodejná, jakmile to člověk koupí, tak se tam zazdí v podstatě na doživotí :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
747
8.3.12 21:25

Také mne napadlo se odstěhovat. Nebo druhá možnost dát dítě k adopci. Určitě by si měla o tom s někým popovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
8.3.12 21:27

To je borka ze svedla kneze, to je jako ptaci v trni 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.3.12 21:30
Janichka píše: