Kamera v bytě z důvodu dohledu na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9283
30.6.26 13:38

Máme v domě u rodičů. Mamka je nemocná a koordinace pohybů je horší.
Když spadla, tak díky kameře se na to přišlo. Byly vidět jen nohy. Volalo se sousedům, ať tam běží. Kamera je i se zvukem. Takže je na mamku možné mluvit. Dá se ovládat přes mobil. Je natočená, že je vidět obývák s kuchyní a chodba a ven na terasu je vidět. Tam nám spadla. Sama nevstane, když spadne. V ložnici kamera není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12706
30.6.26 14:00

Piridila bych si ji, kdybych mela treba psa nebo chuvu, uklizecku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.26 14:07

@Hanča1234 tak nám se narodila druhorozená taky po 4 letech a chodila jsem ven uspávat mladší a klidně jezdila okolo domu sem a tam na 0,5km, přežila to, v 6,5 jsme i odjeli na nákup a chtěla zůstat doma…vyskočit neměla z jakého okna, máme všude hs portál nebo balkonové, tak neměla důvod někam skákat, ale normálně mohla vyjít dveřmi :-)

• Citovat
  • Upravit
85536
30.6.26 14:25

Kdyz v to dite nemam duveru, tak ho doma v 7 letech tak dlouho nenecham. Kamera nadalku by vyresila co? Budete na ni koukat nonstop? Zakrocite ihned? Kamery jsem nepouzivala a pouzivat nebudu, bude doma sam, az mu budu verit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
30.6.26 14:40

Dnes je kamera s mikrofonem v každém mobilu, takže pokud vám doma leží nějaký zapnutý mobil, tak máte doma kameru i odposlech. Kdo se bojí nějakého hacknutí a šmírování, měl by vypínat doma i mobily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1771
30.6.26 14:50

@JancaS84 ty jo kamery kritizujes, ale ctyrlety dite necháš doma samo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102058
30.6.26 15:14
@AnastazieB píše: Více

Kupodivu i ta kamera je napajena po drate a ten staci vytahnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102058
30.6.26 15:16
@AnastazieB píše: Více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102058
30.6.26 15:20

A jinak jo, mame kameru a používáme ji jako chuvicku na spici dite, když jsme treba venku na zahradě. Ale připojujeme ji, jen když je potreba, jinak lezi vypnutá v šuplíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
30.6.26 15:57

Já bych to právo na soukromí nepodceňovala. S kamerou je to pro mě ještě citlivější a domů bych ji instalovala v případě nejvyšší nouze jedině s vědomím dětí, že tam je, jaké místo zabírá a že se na to můžu kdykoli podívat. Nechci šmírovat své dítě, když jsme se domluvili na pravidlech a je v pohodě s tím, že pobude doma samo. V nejhorším jsou vždy v domě sousedi, na které může zazvonit.

K dotazu od kdy děti mají právo na soukromí - řekla bych, že od chvíle, kdy ho žádají. Když mají zájem jít někam samy, zavřou se v pokoji a něco svého si tam kutí, když chtějí jít na návštěvu za kamarádem a rodiče k tomu nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
30.6.26 17:28

Můj ex nainstaloval kameru do pokojíčku - prý aby měl jistotu, že jsou jeho děcka v pohodě. Když přišel s tím, že jí dá i do obýváku, kde jsme spali, byla jsem rázně proti tomu. Buď jsem byla doma, takže o děcka mít obavy nemusel, pokud doma nikdo nebyl, tak si volali kvůli každýmu prdu nebo si nonstop psali přes Messenger. On měl jen pocit, že si tam vidím milence, tak chtěl mít jistotu :zed: třeba to teď zkouší na někoho jiného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9856
30.6.26 17:30

Já si hlavně myslím, že je to věc zakladatelky původní diskuze a ostatním je do toho kulové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
30.6.26 17:46

Ne, proč? Buďto dítě doma vydrží, proč by taky tak velké nevydrželo a nebo člověk počítá s tím, že bude dělat nesmysly a stejně mu v tom kamera nezabrání. A čučet ty 2 hodiny do kamery a kvůli všemu dítěti volat opravdu za zdravé nepovažuji. Znám takové úzkostlivce, co volají dítěti, jak si má umýt borůvky a jak si má sníst rohlík a jak si má zapnout televizi. Jako jaký je důvod dělat z tak velkého dítěte nesamostatný balík, co si neumí opláchnout ovoce a pustit televizi, to je mi opravdu záhadou. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68022
30.6.26 20:04

Co se tyce kamer, tak ja teda jsem se oklepala, kdyz jsem zjistila, ze dite chodi ke kamaradce a maj doma kamery. Rozhodne se mne to nelibi. Uz tam nechodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31420
30.6.26 20:41

Snazim se dopravat detem maximum soukromi. Mne se prici treba i sledovani polohy pres mobil. Ja sice chapu, ze obcas muze nastat situace, kdy by to bylo prinosne pro me nervy, ale ne.

Ja teda jsem hodne velky odpurce veskereho moderniho smirovani, nezakladam si ani zadne vernostni karticky, registrace na strankach, nevstoupim na zadne stranky, kde po mne chteji mobil ci mail, pokud to neni nezbytne nutne. A radsi budu platit vic za cenu toho, ze o mne nikdo nebude nic vedet. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí