Kamera v bytě z důvodu dohledu na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
612
1.7.26 15:50

Tak pokud dítě ví, že v době, kdy je samo doma ho sleduje kamera, není problém, ne? Nebo by to nevědělo? Já nechávám děti 5 + 7 samotné doma tak do hodiny a mají krizový plán, že kdyby byl průšvih, mohou za některým ze sousedů. Mobil nemají. Kolegyně takhle nechávala šestiletého celou pracovní dobu doma, ale s mobilem a tak každou hodinu až dvě mu volala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34314
1.7.26 16:11
@Mall126 píše: Více

Nene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24841
1.7.26 16:31

Jsem ráda, že za mého dětství žádné kamery nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102058
1.7.26 16:37
@Hobitka píše: Více

No, asi takhle, jo muzeme byt zastanci ochrany soukromí a dite radeji nikam nepustit, dokud nebude tak velké, aby to bezpečně zvladlo i bez toho.
Nebo holt bude souhlasit s tim, ze o cast prijde a bude moct samo fungovat driv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31419
1.7.26 17:03

@j.a.n.i1 Ale tohle je o nastaveni rodice :think:, ne o nastaveni sledovani. Neumoznila bych diteti delat nic, co z meho pohledu aspon na 90% bezpecne nezvladne, ani s milionem sledovacek :nevim:. A myslim, ze nejsem prehnane starostliva. Moje deti (krom prvorozene, ktera mela tu smulu, ze nejakou dobu jsme proste chodili ven vsichni) chodily ven samostatne od cca 5-6r, samotne doma na nejakou dobu holky cca od 6r (driv bych jim nedala duveru ani s kamerou), syn od 4r, samostatne MHD starsi deti od 10r, nejmladsi od 8r. Po cele Praze maji starsi volny pohyb od cca 11r. Nekdo rika, ze jim dovolim moc. Ale duveruji jim a nemam s tim problem. Vzdycky se muze neco stat :nevim:. Kdyz mi dite sejme auto, tak ho sejme se sledovackou i bez :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8246
1.7.26 17:14
@Midaku píše: Více

V hodně domácnostech jsou kamery, o kterých ví jen „hlava rodiny“. Je to poslední léta dost v módě. Oblíbené jsou především různé budíčky, nabíječky na mobily, flashky nastálo zapojené v počítači a další věci, které krom své primární funkce mají v sobě i nenápadnou kameru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2461
1.7.26 17:15

Malé dítě, které ještě nemá pořádně rozum, bych doma samotné nenechala a větším bych nikdy neudělala to, co bych nechtěla aby někdo udělal mně. Kdyby mi tohle udělali rodiče, když jsem byla dítě, nesnášela bych je za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4169
1.7.26 17:54

A to budete v dobe sve nepritomnosti doma sedet u kamery a sledovat, co se tam deje? Podle me bud je dite zrale a kamera neni potreba, nebo jeste zrale neni a kamera ho stejne nezachrani. Spousta nebezpecnych okamziku je otazka par sekund, jak ma pomoci kamera? Pochopim kameru treba u tech zminovanych starych lidi, kteri mohou kdykoli nekde padnout a pomoci se nedovolaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31419
1.7.26 18:10

@Hibou O tech starych lidech jsem to chtela napsat. Tam to smysl asi ma. Kolegy 90r maminka si napriklad zapla troubu naplno a pak si pred ni sedla jak ke krbu, no, tak ji hned volal. Nebo si ohrala jidlo v mikrovlnce a uz ho nevyndala, zapomnela, tak pres kameru kontrolovali, zda aspon ji. Pak uz to neslo, aby bydlela samostatne, ale nejakou dobu takto fungovali s kamerou a telefonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68022
1.7.26 18:15

Mne teda osobne vadi, ze k temto lidem chodi navstevy a ty o tech kamerach nevedi.
Vadi mne, ze dite nekdo na navsteve smiruje. O kamerach jsem se dozvedela nahodou. Vadilo by i mne, ze jdu treba za kamaradkou a jeji manzel nas treba smiruje. To uz mne prijde pres caru. Sledovani polohy beru jako neco jineho. Deti mne prakticky nezvedaji telefon, tak kdyz dlouho nejdou treba z krouzku, tak kouknu kde jsou. Ale ze bych mela potrebu sledovat je co delaji doma, kdyz tam nejsem, tak to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
1.7.26 18:31

Ne, dokud by k tomu nebyl velmi závažný důvod, kameru ani jiné sledovací (šmírovací) zařízení bych nepoužila. Tím závažným důvodem myslím třeba opakované porušení důvěry nebo hrozbu reálného nebezpečí, teď myslím směrem k dětem, jinak doma bych kameru nedala ani netolerovala. Napadá mě dost absurdní příklad - jeden známý, je to dost podivný člověk, se veřejně chlubí tím, že má doma v bytě kamery a kdykoliv ho napadne, šmíruje svou ženu a pak jí volá, co že to dělá/nedělá. To je dno. A k původní otázce - děti nechávám samotné od chvíle, co jsem uvěřila, že to zvládnou. Předcházely tomu tréninky a prodlužování doby.. a jsem radši, když není doma jen dítě samotné, ale jsou ve dvou nebo všichni tři. Čeho jsem se nejvíc bála, že bude samo doma, bude jíst či pít a zaskočí mu. Samo už nic neudělá, ale sourozenci pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
2.7.26 05:21
@arinecka píše: Více

Bohužel je to pravda… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34314
2.7.26 06:04

Nechapu jak ho to mohlo vubec napadnout, dobrej blazen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8246
2.7.26 09:07

Tak to buď ráda, že ti to vůbec řekl :) Vím o dost případech, kdy chlap nasadil do vlastní domácnosti kamery a zbytek rodiny o tom neví. Blbé je, že v podstatě všechny tyto levné skryté kamery fungují tak, že kamera je připojená na server v číně a mobilní aplikace, přes kterou manžel pozoruje obraz z kamery, se nepřipojuje přímo na kameru (často technicky nemožné kvůli NAT, firewallům, atd.), ale na ten čínský server. Takže když se potom doma převlékáš, tak tě nemusí sledovat jen manžel, ale vlastně nevíš, kolik číňanů si nad tebou zrovna honí. Že se taková videa mohou objevit na internetu je už jen třešnička na dortu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34314
2.7.26 10:02
@rmot píše: Více

Ty jo, tak to je hustý. Takže tomu někomu vůbec nevadí, že jeho rodinu sleduje kde kdo? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí