Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@chatwenna já prvního synka třepala ještě v roce, zničila sem si záda, budou mu4roky, čteme pohádky a v noci přijde do naší postele. Malej bude 10měsíců, hned jak sem byla těhu sem si řekla, že už nikdy nebudu miminkem třepat a houpat, oni si potvůrky zvyknou, večer jí pomazlím, položím do postýlky a princezna usne, hurááá, chce to mít pevný nervy, taky mi bylo ouvej, ale zvládla sem to a od 14dne po narození takhle krásně usínala
![]()
Jo, jinak se omlouvam za dvoji vlozeni… ![]()
Chybicka se vloudila.
Uz jsem psala adminovi, at to napravi ![]()
@chatwenna nikdy nenechávám děti vyřvat!!!
Prvního jsem uspávala na rukách do roka, pak začal usínat sám, BEZ ŘEVU.
Další dva jsem položila a šla, uspávala jsem jen když chtěli, nebo byli nemocní.
No pri nemoci ma narok, ale jinak souhlasim s kamoskou, ma usinat sam.
Nicmene je to tvoje vec, pokud ti stavajici zpusob nevadi, nema ti do toho co kecat. Ty ji hadam taky nebudes delat prednasky o bezcitnych matkach a potrebach kojencu.
Kamaradka to casem pochopi, jak jsou matky na rady ohledne vyhcovy deti citlive.
@111verunka111 Ty jo, ja bych to nedala ![]()
Jen to ctu a mam husinu a az na riti ![]()
@chatwenna píše:
Holky diky!
Nekdy mam pocit (opravneny?), ze je to vsude sama dokonala matka, se kterou dite nespi v posteli, nemusi ho uspavat, dite si samo hraje na dece pul dne, pije jednou za noc…
A ze jen ja se z toho muzu posr…(samozrejme obrazne, ja si nestezuju)
Tak já tě uklidním není nic krásnějšího se k miminku v noci přitulit a vdechovat tu jeho jedinečnou vuni.Ted jen lituji, že to tak ryyyychleee uteklo a děti už chrupkaj samy ve svých postýlkách ![]()
Maly kojeny neni, ale uspavam u flasky
nenechala jsem ho vyrvat ani jednou, na to nemam nervy a bylo by mi ho lito
obcas radi do 11 vecer, ale zato spi i do pul devate, mame jizansky rezim ![]()
Jsem fakt alergická na bezdětný co radí
mně se pořád ptají jestli už synovy rostou zuby a že to ať se připravím že se nevyspím ![]()
už s tím dva měsíce otravujou ![]()
jinak k usínání… já mám asi spíš štěstí než že bych ho něco učila - ale uložím, dám dudlík, pustím kolotoč a odcházím… a on si chvilku pohraje a pak usne…
ale když byl menší - tak do 4 měsíců jsem uspávala na ruce a nevidím na tom nic špatného, měnit by to měl každý až když to JEMU nevyhovuje a né že mu to někdo radí ![]()
takže pokud ti to nevadí a nebolí tě ruce - mně by asi upadly
tak dělej jak uznáš za vhodné ![]()
Mala ma skoro rok.. uspavam pořád.. a asi u uspavat budu ![]()
jak se říka, děti si na to zvyknou.. a mala si taky zvykla, ale plakat ji nenecham..
@Pudloslava No, ja si ani nemyslim, ze chtela radit…
Ona se jen tak uprimne divila
(ze se asi deti - nektere - musi uspavat)..
Jinak na jednu stranu souhlasim, ze by MEL usinat sam.
Jenze ja to zaridit kdyz pul roku usinal u kozy na rukach? ![]()
Rvat ho nenecham a doufam, ze do prvni tridy to trvat nebude ![]()
Počkej, on jí taky někdo mooooc chytrej něco poví až se to narodí:P
já teda uspávala a nosila do 3 měsíců (5 korigovaně) a pak jsem ji zkusila dát do postýlky. většinou si chvilku povídá a pak usne. ale když pláče, tak ji tam nenechám. a pláče jen když ji něco trápí nebo potřebuje přebalit… a ty kdybys mimčo chovala a uspávala do sedmi let, tak jí je po tom velký kulový. člověk musí dospět, aby nedával nevyžádaný rady
Hlavně se na kamarádku nezlob. Mysli si svoje dělej dál, co uznáš za vhodné. Tolikrát budete mít jiný názor na to, co je správně, že nemá smysl se kvůli tomu hádat. Ona to taky brzy pochopí…
Jeee, nic si z ni nedelej, ona pozna sama, az bude chtit mit klid, jak ho bude uspavat
Moje zatim bezdetna kadernice si mysli, ze az bude mit mimco, bude si ho brat do prace. ![]()
Ja svoje uspavam tak, ze s nima lehnu do nasi postele a az usnou, tak je teprve prenesu a to uz jsou skoro skolaci. Vsak do 15 to tak nebude, tak proc se vecer k sobe pri usinani netisknout, dokud jsou mali. Vzdyt to utece jak voda.
a je mi totalne jedno, ze si nekdo tuka na celo.