Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych to tak asi nedělala, mám ráda večer svůj klid, takže je malá naučená, že se položí do postýlky sama se přetočí na bok a během minuty spí. Ale píšu záměrně JÁ, protože to je snad jen jen moje věc jak své dítě uspávám. Tobě to tak vyhovuje, tak moc nechápu proč má tvoje kamarádka potřebu se proti tomu takto vymezovat.
Koukám, že jsem odbočila od tématu, promin… Kamosku zkus pochopit
. Urcite ma nervy na pochodu, rozhazeny hormony, znas to…
..a hlavne ma necteno milion knizek jak se to ma delat, tak si pripada chytra
. Pockej az porodi, tak se tomu zasmejete ![]()
@78mamina píše:
Tak já tě uklidním není nic krásnějšího se k miminku v noci přitulit a vdechovat tu jeho jedinečnou vuni.Ted jen lituji, že to tak ryyyychleee uteklo a děti už chrupkaj samy ve svých postýlkách
přesně taky miluju když se můžu v noci k miminku přitulit..
mala ma skoro rok a spi s nama a my si to s manželem moc uživame.. ![]()
Bych kamosce ironicky rekla ze jsem zvedava na ni
Nam ted bude 7 mesicu a uspavam bud u prsa nebo na rukou delalajsem to tak dokud to bylo potreba u starsich a nevim proc bych to mela menit…nechat rvat na to nemam zaludek
@chatwenna Jedna moje kamarádka mi nejdřív rozmlouvala přítele, následně dítě a pak už se ani neozvala. Když jsem jí ze slušnosti napsala, že malá je na světě, tak mi ani nepopřála. Proběhla gratulace, až když jsem jí já popřála k narozeninám o měsíc později:mrgreen: Mojí kamarádkou už není
![]()
Bych to vůbec neřešila, také mám ráda večer klid, ale když malá měla 14 dní zánět průdušek, tak se jí nejlíp spalo „vestoje“, tak jsme ji holt těch 14 dní měla v náručí s hlavou na rameni. Také jsem slyšela, že už jinak nebude chtít spát než u mě. Nemoc přešla a malá se vrátila v klidu zpátky do postýlky.
Někdo tomu říká rozmazlování, někdo láskyplný přístup:-) No já chodila k našim v noci do postele asi do 5ti let, tak si na to dávám bacha - beru malýho k sobě spát jen ráno, ale kojím v leže v posteli, takže ho kolikrát přendávám spícího… vždyť děti jsou malé jenom chvilku a jsou to takové krásné okamžiky - to kamarádka pozná ![]()
Někdy mě překvapuje, jak jsou některý ženy necitelný. Chudák dítě má teplotu a nechat ho zbytečně brečer?! A vůbec - každá snad víme, jak blbě se cítíme při pláči my, velký holky a to u toho ani nekřičíme, tak nechápu, jak pak někdo může nechat v postýlce vybrečet miminko…
@chatwenna je Chytrá jak radio
,ono ji pak vlastni mimco ukáže jak se věcí Maji…já mamtaky 7 mesicni, někdy ji uspavam v náručí a houskam…někdy dam do postylky a usne sama, někdy koukám na TV s malou vedle sebe a usne…takže proste tak
Tak malý s náma v posteli spal jen když ho trápily zuby a budil se, nebo když má horečky. Jinak usíná už sám, začali jsme kolem 6 měsíce uspávat v postýlce, kdy jsme si k němu sedli a hladili ho po zádech, ze začátku trvalo hodinu než usnul, asi po týdnu už to bylo pár minut a nakonec spí skoro hned jak ho položíme a přikryjeme. Je na každém, jak mu to vyhovuje.
Navíc, jestli má teploty, tak bude vyžadovat víc kontaktu s matkou, je to logické. Na kamarádku nehleď, lehko se jí to říká, zatím to nezažila. Taky jsem si říkala, že malý s náma v posteli NIKDY spát nebude a jak to dopadlo ![]()
Já bych to teda taky tak nedělala, malou je od narození usínat sama, protože jako večer ještě uspávat a uhoupávat a kdeco, to fakt nemám náladu. Naštěstí zuby zatím vždycky proběhly v klidu, nemoci taky, kdyby jí bylo hodně zle tak se jí asi budu věnovat trochu víc. Jinak když ječí a je zkontrolovaná, napitá apod a evidentně nemá důvod, tak ať ječí, ono stejně když za ní do pěti minut nikdo nepřijde tak dá pokoj a zabaví se sama dokud neusne.
Ale myslím si, že kamarádce není vůbec nic do toho jak to dělá, ať si to ona pak dělá podle svého, ale tobě by do toho kecat neměla, je to tvoje dítě a váš život.
Příspěvek upraven 06.04.13 v 21:25
Nenech se od nikoho zviklat, dělej vše tak, jak to tobě a mimču vyhovuje
.
Náš Tobi usíná ve dvou a půl letech stále za ruku. Je pravda, že je to hodně dané tím, že bydlíme ve 3+1, v jednom pokoji naše téměř devadesátiletá bábi, v jednom dvacetiletá dcera a my jsme s malým v obýváku, takže je zvyklý, že nás u sebe večer má.
Ale dcera se už chystá s přítelem na stěhování, takže brzy začneme se spaním v pokojíčku, jsem zvědavá, jak to půjde, ale ze začátku ho budu určitě uspávat i tam
…
Nečetla jsem diskuzi, ale zakladatelko, neboj
mám taky takovou kamarádku, čeká první dítě a je chytrá jak kdyby snědla veškerou moudrost světa, absolutně nechápe, proč malý už od narození nebyl ve vlastním pokojíku, že prej to pak bude problem ho odnaučit spát v ložnici (spí s náma v místnosti, ale ve své postýlce), a bla bla bla…nechápu o co jí kolikrát jde, proto, že si koupila knížku a chodí na předporodní kurzy dělá jak by byla zasloužilá matka, ale realita je často dost jiná než to co píšou v knížkách, nebo říkají někde na kurzech, jak já nejsem hnusná doufám, že jí malý až se narodí, aspoň 1 měsíc prořve, ať ví jaký je to očistec..
![]()
Nečtu diskuzi, takže jen k zakladatelce.
Když ti ted napíšu, že jsem od narození dítě nakojila a šoupla do postýlky - budeš si myslet, že své dítě rozmazluješ a chytneš se za nos?? Ne? No vidíš, tak čemu ti je, že ti někdo " radí" co je nej..
je to jen a jen tvá věc - radu od bezdětné těhule bych přešla mrazivým mlčením, v dalším levelu posláním do pr*ele. ![]()
Náš malej ještě moc nemluví a dnes po čištění zubů, když jsme se jako každej den chystali, že půjdeme spolu spát se obrátil na tatínka a ukázal na něj. Takže šel uspávat (číst pohádku) tatínek a když vás tu tak čtu, tak je mi líto, že si mě ten můj miláček nevybral a chtěl raději tátu ![]()
My máme taky zlozvyk, který jsme naučili naše dcery, ráno když se o víkendu probudí dojdou s pokojíku do ložnice, zalezou za náma do postele a chtějí „pustit pohádky v tv“
taky to není ok, moc výchovné, ale když je to tak příjemná rodinná chvilka, tak proč jim to nedopřát a ať si myslí každý co chce, zachvilku se tam tak budeme válet v pětce
.