Uspávání sedmiměsíčního - kámoška me vytočila :-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1166
6.4.13 21:59

@chatwenna dělej to každopádně tak jak to cítíš. Já doma s malým funguju způsobem pokus=omyl :pankac: ono to asi ani jinak nejde, oni totiž ty malý potvůrky chtějí každý den něco jiného :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
6.4.13 22:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
6.4.13 22:00
@Verca1989 píše:
kdyby malou něco bolelo, byla nemocná, měla horečky, tak bych to nikdy neudělala. Do půl roka mi malá spala hezky, v noci se budila většinou 2× ale pak začaly růst zuby, já ji utěšovala kojením a ona si na to tolik zvykla, že jsem potom vstávala třeba každou hodinu, kolikrát jsem ani nestihla znovu usnout a ona už byla zase vzhůru. Po 3 měsících už jsem to nedávala, byla jsem nevypsaná, protivná, nechtělo se mi dělat vůbec nic. A věděla jsem, že malá se budí jen ze zvyku, když jsem ji dala k prsu, tak si 10 vteřin dudlala a zase hned usnula, tak jsem se rozhodla ji to odnaučit…najíst jsem jí dala naposledy půl hodiny před spaním, pak klasika obléknout, dát do spacáku, dostala pusu, pustila jsem hrací hračku, zhnasnula a dala jsem ji do postýlky. Ležela jsem vedle ní na posteli, ona brečela ale žádný hysterák, jen jsem ji hladila a do 10ti minut si lehla a usnula. Za hodinu se vzbudila znovu, tak jsem postup opakovala, usnula do 5ti minut a pak spala 5 hodin v kuse, což jsem neznala. Druhý den se to opakovalo podobně a třetí den už spala téměř celou noc, vzbudila se až kolem 5 ráno a to už jsem ji nakojila. Takže u nás to zas tak hrozné nebylo, kdyby řvala dýl, asi bych to taky nedala. Teď už je na to v pohodě zvyklá, nedávno měla rok a usíná sama bez problémů a posledních pár dní už dokonce spí celou noc :)

tak to je šikulka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.4.13 22:01

@karolina_a_betuska Dekuju za krasny elaborat :)))
No, my s malym „bydlime“ v jedne mistosti, takze az se budu stehovat a bude mit vlastni pokoj, tak to bude celkove vsechno nove… Tak uvidim.

Ja si tak nejak myslim, ze z toho normalne vyroste. :)

Moje kamaradka (jina) naucila jejich Elu krasne spinkat ve ctyrech mesicich samotnou v pokojicku, lezela vedle postylky na zemi, v postylce mela ruku a postupne se Ela budila cim dal mene, az spala celou noc…
Ela mela tri roky, dostala dospelackou postel… a zacala se stehovat mame do postele. Dokonce si prinese vlastni polstarek :mrgreen:
Ja kdyz jeste byla mlada a svobodna kocka, tak jsem taky nechtela spat „sama“… Takze ja ty prcky docela chapu. :)

• Citovat
  • Upravit
5502
6.4.13 22:03

Ono je to prostě o tom, jaká je maminka a jaké je miminko a co jim vyhovuje… malá byla jako miminko hodně uplakaná (málo mlíka, plakala hlady), tak jsem ji hodně chovala… taky ji bolívalo bříško… ale v noci od miminka spala alespoń 6 hodin v kuse… takže jsem uspávala a ona pak spala… já osobně jsem za uspávání na rukách ráda - jednou mi usnula na rukách a nenadechla se ve spánku, těžko říct, jestli v postýlce by se po chvíli sama nadechla, já si toho takhle všimla a byli jsme na pohotovosti a od té doby jsme měli monitor, takže mě když někdo něco řekl, tak jsem mu hezky pověděla, že jí to taky možná zachránilo a už byl od řečí klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Mimochodem moji rodice - mam dojem, ze si mysli, ze maji patent na vychovu deti. At jedou kam jedou, vzdycky slysim, jak by zmenili neco ve vychove toho a toho ditete. Ted jsem k nim prijela, bydli u nich segra s 20m synovcem a mela jsem ho plne zuby, to vite, nasi si ho vychovali ku obrazu svemu, takze je vlastne genialne sikovne dite… No co myslite, zbil mi psa, vsichni se tomu smali - ale kdyz to udela maly bratranec je to spratek nevychovany, nebo nasi nesnasi, jak rodice delaji z deti cvicene opice - kdyz jsem k nim prijela, tak to bylo jenom at mi synovec ukaze, jak umi toto a toto… a jeste porad srovnavaji moji dcerku s nim, to je neco, co me stve nejvic, maly je odjakziva typ, co ho clovek nekam posadi a on tam vydrzi klidne hodinu, je takovy neohrabany, pomaly, klidny a mala je presny opak, dablice, chvilku neposedi, ale zas je mrstna, pohybove nadana… mam na taliri porad, jak v 10 mesicich neumi sedet u pohadky nebo ze nevydrzi dve hodiny v kocaru 8o

Radej anonymne, nevim, jestli me prispevky nesmiruje rodina :)

• Citovat
  • Upravit
chatwenna

@Gladys Nahodou, za posledni tydny na cokoliv se zeptam, protoze jsem z informaci na netu nejista, znas odpoved… :)

• Citovat
  • Upravit
31594
6.4.13 22:04
@chatwenna píše:
Jenze to uspavani, to by byl hystericky jekot… :))

No, já ti nevím. Co nešlo před měsícem, tak na to může být pravá doba teď. Nebo za měsíc. Dítě se vyvíjí velice rychle a matky občas ustrnou v nějaké fázi a teď se jí zuby nehty drží, že jako přeci to bylo takto a jinak to nejde. Ve 2 měsících jsem třetího nemohla položit do postýlky, nehrozilo. Ve 4 měsících jsem ho tam odložila, když jsem převlíkala postel a on mi tam vytuhnul. Od té doby tam spí, usíná sám, pokládám bdícího. Jako nenapadlo by mě ho tam sama od sebe stěhovat z velké postele, ale zkrátka když už se to sešlo, tak najednou vidím, že jsem měla tendence ustrnout v něčem a třeba ten správný čas propásnout. Ono je to tak se vším, hlavně u prvního jsem to hodně dělala, kousky v jídle, samostatné krmení, samostatné oblékání, vždycky jsem měla tendence brát to, že to neumí. I u druhého, tam mě pak vyvedl z omylu manžel, když zkrátka začal dávat banán v celku (který já do té doby mačkala vidličkou) a dítě se kupodivu neudusilo :lol: Chce to být ve střehu a nepředpojatě zkoušet. Něco třeba vyjde, něco ne, dobrá, tak to zkusíme příště, žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
e-máma
6.4.13 22:05

Každé dítě je individuální, nelze to zobecňovat. mám rok a půl starého chlapečka a usínáme spolu v naší velké posteli, k usínání potřebuje tělesný kontakt, přitulí se a je do 5 minut tuhej, takle uspávám i přes den. podle mě je jedno, jak uspíš dítě, hlavně že uspíš a když ti tvůj styl uspávání vyhovuje, tak nění co řešit :-) kamarádka pochopí až dodatečně, co znamená to všechno obnáší uspat dítě.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
6.4.13 22:09

@Gladys Jo, zase mas pravdu ;)

Nejak mi neco podobneho doslo hned, jak jsem si po sobe ten prispevek precetla.

Tak to treba vyzkousim, jak na tom bude maly lepe.

Akorat ono to fakt souvisi i s tou mou lenosti. Maly se budi, kdyz mu vypadne dudlik napriklad (i kdyz pres den ho nema vubec), takze kdyz ho mam vedle sebe, nemusim k nemu vstavat… :)

• Citovat
  • Upravit
1166
6.4.13 22:13
Maly se budi, kdyz mu vypadne dudlik napriklad (i kdyz pres den ho nema vubec), takze kdyz ho mam vedle sebe, nemusim k nemu vstavat… :)

Když to tak čtu jsem konečně ráda, že můj prcek dudlík od narození odmítá :pankac: i když jsou chvíle, kdy bych mu jím tu pusu nejraději zacpala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.4.13 22:16
@portia píše:
Když to tak čtu jsem konečně ráda, že můj prcek dudlík od narození odmítá :pankac: i když jsou chvíle, kdy bych mu jím tu pusu nejraději zacpala :lol:

Zvlastni je, ze mu ho narvali uz v porodnici…
Sla jsem do kiosku, maly u sestricek, jdu si pro nej, v puse cizi dudlik 8o

Doma jsem zacala davat az tak po mesici… Kdyz sebou v noci porad hazel.. :)

• Citovat
  • Upravit
1166
6.4.13 22:21

@chatwenna Já rodila na Obilňáku v Brně a tam ho zakazují maminám :roll: a když jsem se mu ho po 10 dnech snažila nacpat do pusy (byl ve fotu) tak udělal párkrát oň, oň a pak blééé :lol: Tak to šlo asi 14dní, pak mě to přestalo bavit pořád mu ho v té puse násilím držet a tak šel z baráku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.4.13 22:26

@portia To je fajn… Mas o starost min :) Jsem zvedava jak to budu odnaucovat :roll:
Navic ja mu dala dudlik Avent (jsem je dostala, tehdy jsem nevedela, jak jsou drahe) a maly odmala jiny dudlik nez od teto znacky plive :)))

Takze nam se ty dudle i docela prodrazi :)))

• Citovat
  • Upravit
3089
6.4.13 22:28

Nemyslím si že ho rozmazluješ, já to například dělám tak jak oni chtějí, jeden třeba uspávat nechce, neusne u mě, jen dělá kravinky, když byl ale maličkej tak asi do půl roka uspávání vyžadoval, teď jen někdy vyžaduje mojí přítomnost u postýlky a poplácávání po zadečku dokud neusne, jindy ho párkrát pohoupu, položím ho do postýlky on se otočí na bříško a usne, nebo dojdu do obýváku a slyším ho že ještě si hraje nebo povídá, na to nereaguju, v případě že začne plakat znovu tam jdu a poplácávám. Druhý jako malý uspávání nevyžadoval, ještě před pár dny, a to už jim bude rok, tak jsem ho dvakrát denně uspávala v náručí a jednou denně jsme šli ven s kočárem, posledních pár dnů mi usne i sám, dělám to stejně jako s prvním, pustím ukolébavky, párkrát pohoupu, dám mu pusinku, řeknu mu spinkej apoložím ho do postýlky, otočí se na bok a je tuhej. Jsem zvědavá jak dlouho to ta tvoje kamarádka vydrží jestli to její prcek bude vyžadovat, nakonec vyšoupnou fotřika a bude spát s miminem v posteli :mrgreen: ale jo nejlíp se radí tomu kdo nezažil :lol:

Příspěvek upraven 06.04.13 v 22:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401