Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dám si cígo a špatně se mi dýchá nemám to každý den ale je to ošklivý když máš nedostatek vzduchu
@Adeehidee píše:
Dám si cígo a špatně se mi dýchá nemám to každý den ale je to ošklivý když máš nedostatek vzduchu
Tak si nedávej cígo. ![]()
@Havlova píše:
Tak si nedávej cígo.
To jsou ty závislosti, já měla zápal plic, spirometrie mi šla na 50%,myslela jsem, že umřu vždy při zakašlání, ale stejně jsem alespoň jednu cigaretu denně musela zvládnout. To mě nedonutilo přestat, až později jsem přestala ze dne na den.
@Anonymní píše:
Ahoj kdo máte lehkou plicní obstrukcí jak se cítíte co zazivate? Máte kašel? Jaká je u vás dušnost? Mě to ukázalo plicní vyšetření že se prý nemám stresován že to není jisté čeká mě ještě body test s ventolinem, moje kapacita plic je 86% 3,5L můj obvodní mi na to řekl že to tu kapacitu natrenuji pohybem že s plixema nic nemám ale proč ta dušnost nemám žádný kašel atd jen dušnost taky ne pořád ale mívám ji
Pohyb, zvýší si kapacitu.
Já vím vím že máte pravdu ale kdyže trápí to že když se mi špatně dýchá že se půjdu projít a mozek spustí " nechoď, co když se ti tam někde něco stane"
@Adeehidee píše:
Já vím vím že máte pravdu ale kdyže trápí to že když se mi špatně dýchá že se půjdu projít a mozek spustí " nechoď, co když se ti tam někde něco stane"
Tak je to ale fakt o hlavě. Zkus psychologa. Zařaď dechová cvičení, chůzi atd.
@Adeehidee píše:
Proto mi nepřijde že to je psychické ale problém s plícemi
jaká vyšetřetní ti lékař dělal?
@Adeehidee píše:
No ta já mám spirometrie 86% a saturaci 99%… Nekaslu právě
Když nekašleš a máš saturaci naprosto v pořádku, tak je pravděpodobnost závažného poškození plic malá. Ale čím déle budeš kouřit, tím dřív si nějakou patologii přivodíš.
@Adeehidee píše:
@Jahru spirometrie
Cokoliv nad 80 % je v normě.