Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kapicky nepomahaji jen davate diteti chemii a zbytecnou. Nejlepsi je trubicka a miminko si ulevi rychle, nasledky to zadne nema a nam to doporucila i nase doktorka.
@Kukacka123 píše:
@maminka2014 z vlasrni zkusenosti neporadim, ale mam kamaradky, kterym Espumisan absolutne nepomahal. Koupily Babycalm a jsou obe spokojene a miminka takyale zalezi, co na ktere miminko zabere
EDIT: jinak co se tyce protrepani, to nevim…zkus to a uvidis
Ano já třepala
a nějak nepomáhaly. Babycalm dvojčata milovali, dostávali trochu z té pipety i jako „odměnu“Měli rádi tu chuť a ještě to pomáhalo.
a rektální rourku považuju za spásný vynález, hodně jsme používali a všichni spokojeni.
Příspěvek upraven 03.01.18 v 13:31
Nam espumisan nepomohl. ikdyz jsem trepala nebo netrepala, ale zkusit to muzete.my ted davame sabsimplex a super. babycalm taky nepomahal. kazdemu mimi pomaha neco jineho. musite vyzkouset. nekteremu ale nepomuze bohuzel nic.jak tady nekdo psal pouzit rourku tak ta nam taky nepomohla.
@pppetulda22 Jejda pokud nepomůže ani rourka, tak to musí být hrozné. Já musela rourku u malého používat třeba 30× za den a i kakal skrz ní. Já stála nad umyvadlem a malý kakal po kapkách, ještě, že už chodí a kaká sám.
@Lifka na kakani jednu dobu kdy mela zacpu nam rourka pomahala.to se vykadila pekne ale kdyz jsem to pouzila na prdiky tak nic. jeste s tim bojujem tak snad uz se brzo nebude trapit
Zdravím všechny
moje 6tydenni dcera trpí kolikou. Řekla bych, že celodenně, někdy je to k zblazneni…Mám pocit, že jsme vyzkoušeli snad už všechno možný…Ale nic nezabírá…A když už myslím, že jo, druhý den jsme tam, kde jsme byli…
Espumisan dáváme taky, myslíte, že je lepší v kombinaci s tím Babycalmem? Ten jsem dávala taky, ale ne společně..
Holky stalo se vám, ze miminko mělo po espumisanu prujem a do zelena stolici?
@mamina25 píše:
Zdravím všechny
Prosím o radu,máte zkušenosti s kapičkama na bolení bříška Espumisan?
Nás bolí bříško a doktorka mi poradila i Espumisan,tak jsem je koupila a budeme zkoušet a jsem zvědavá na vaše zkušenosti s nimi,předem děkuji
Nejstarší syn trpěl na koliky a byl na kapičkách espumisan dlouho, ale po čase(asi po 4 měsících) jsme začali pomalu snižovat počet kapek, aby se zase nestalo, že bez kapiček to nepůjde. Bral asi 8 kapek a do prvních narozenin byl bez kapiček. Snižovat jsme to začali, když mu bylo půl roku cca.
@Nonameeee1 píše:
Holky stalo se vám, ze miminko mělo po espumisanu prujem a do zelena stolici?
To dle mého nebude eapumisanem, ale pokud dítě není kojené, tak nevyhovujícím mlékem. Syn to měl, přešla jsem na jiné UM a byl spokojený, bez průjmu a zelené stolice.
Ahoj mám 16denni miminko a po espumizanu mi začlo miminko strašně blinkat doktorka mi řekla že mám podávat i probiomaxik. Všechno chutnam než mu to dám a vůbec se mi to nelíbí cpat do miminka nějaké léky. Myslela jsem že se jedná spíše o přírodní věc ale po ochutnání apod jsem zjistila že to tk vůbec není. Barviva a éčka. Miminko mi začlo strašně zvracet i po probio Maxík. Tk na to kašlu a miminku už to od dneska nehodlám podávat. Jenže jsme dostali i vigantol ale už mám takový strach že nevím jestli začnu s podáváním. mam ještě 7 letou dcerku ta tedy vigantol užívala a problémy nebyli ale tady u chlapečka na to vysoce kašlu. Říká se že vigantol je n kosti a také imunity a že by malá měla nejk imunity vpohode bych neřekla má imunity pěkně naprd. Předtím také takové věci nebyli a lidí žíly do 90 let. Takže vůbec nesouhlasím s těmi léky apod aby se cpali do malých miminek pak si na to zvyknou a do budoucna jim to stejně houby pomůže.