Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mandlička Madličko mě to přijde hrozně složitý zkusím to napsat jednodušeji. Dělá se vyšetření spermií z hlediska morologie a pak z hlediska DNA. Fragmentace je to klasické poškození morfologické, které embryolog vidí okem. DNA je informace, která je ve spermii a jestli je to špatné se zjistí pouze tím, že se spermie zabije. Takže u odběru spermií při OPU stejně toto vyšetření nikdo neudělá, protože spermie zabít nemůžou. Pokud se zjistí, že je více procent špatnývh spermií s DNA doporučuje se metoda PICSI.
@Danny001 píše:
@Mandlička Madličko mě to přijde hrozně složitý zkusím to napsat jednodušeji. Dělá se vyšetření spermií z hlediska morologie a pak z hlediska DNA. Fragmentace je to klasické poškození morfologické, které embryolog vidí okem. DNA je informace, která je ve spermii a jestli je to špatné se zjistí pouze tím, že se spermie zabije. Takže u odběru spermií při OPU stejně toto vyšetření nikdo neudělá, protože spermie zabít nemůžou. Pokud se zjistí, že je více procent špatnývh spermií s DNA doporučuje se metoda PICSI.
tak to nám řekla že pokud se to zjistí taky u spetmio flow tak pak doporučuje taky picsi
Holky mi vždycky platili PSCI + IMSCI takže ted upustíme od IMSCI neb je to moc drahé 18 tísíc a jinde obě metody jen 8 ticís. No počítáme jak na to najít finance..
Kam Vás na toto vyšetření poslala tam bych to mohla najít lépe popsané. Díky za odpověd. Vím co je dna máme ji celkem dobrou jen 22% a pak 14% ale i tak málo embryí na ET nic na KET je problém v enzymu tak uvidíme v září jak zabere léčba ale přišla na to až Gallovéá na 2 imunologii u manžela. Nikdo jiný za celých 5 let ne. Což mě moc mrzí.
@Mandlička píše:
Holky mi vždycky platili PSCI + IMSCI takže ted upustíme od IMSCI neb je to moc drahé 18 tísíc a jinde obě metody jen 8 ticís. No počítáme jak na to najít finance..
Kam Vás na toto vyšetření poslala tam bych to mohla najít lépe popsané. Díky za odpověd. Vím co je dna máme ji celkem dobrou jen 22% a pak 14% ale i tak málo embryí na ET nic na KET je problém v enzymu tak uvidíme v září jak zabere léčba ale přišla na to až Gallovéá na 2 imunologii u manžela. Nikdo jiný za celých 5 let ne. Což mě moc mrzí.
Nás v ostravě eculab nová laboratoř v Ostravě Staré Bělé
@milas @Mandlička my máme špatnách spermií s DNA jen 7%,takže nám stačí ICSI.Ale u posledního IVF nám navrhli PICSI kvůli tomu, že jsme starší a ze 6 embrií nám odpadlo 5 4 den. Tak jsem se ptala jestli je to spermií a nebo vajíčkem a prý nikdo neví ![]()
@Danny001 píše:
@milas @Mandlička my máme špatnách spermií s DNA jen 7%,takže nám stačí ICSI.Ale u posledního IVF nám navrhli PICSI kvůli tomu, že jsme starší a ze 6 embrií nám odpadlo 5 4 den. Tak jsem se ptala jestli je to spermií a nebo vajíčkem a prý nikdo neví
kolik vám vlastně je?
@milas jsme o 14 let stejně jako vy. Akorá já 39 a přítel 53. ![]()
@Danny001 píše:
@milas jsme o 14 let stejně jako vy. Akorá já 39 a přítel 53.
Já jsem si to myslela no jo jste od bás o 8 let starší… já si to pamatovala ale nevěděla jsem přesně věk ![]()
@milas nechala jsem s iteď zopakovat krevní testy na AMH, tak jsem zvědavá jak mi to od října loňského roku kleslo. Jsem na tuhle stimualci zvědavá. Bude asi probíhat ve stejný období jako loňská a to dopadlo špatně.
@Danny001 píše:
@milas nechala jsem s iteď zopakovat krevní testy na AMH, tak jsem zvědavá jak mi to od října loňského roku kleslo. Jsem na tuhle stimualci zvědavá. Bude asi probíhat ve stejný období jako loňská a to dopadlo špatně.
Tak si dáš repete se šťastným koncem
Milas nemáš web stránky do té laboratoře nebo aspon na jaké ulici sídlí? Nedaří se mi je najít.
@panikralickova v roce 2012 to bylo 3,22, loni v říjnu 1,88 a kolik to je teď se dozvím asi v úterý to tam jedu na hysteroskopii. Na 39 let to je prý v normě, ale možná už nejsou tak kvalitní ![]()