Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
6.8.14 19:41

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
6.8.14 21:27

@Simi11 to je krása, moc gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
6.8.14 21:29
@Simi11 píše:
Holky tak trošku na povzbuzení co umí karinka :lol: :lol: dneska 10+4, 4 cm :hug: za 12 dní screening a končíme 1.trimestr :dance: :dance:

Jee to je nádhera moc moc ti to přeji, utíká to teda kosmickou rychlostí, už bude vše jen ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
6.8.14 21:31

Holky už za týden budu mít výsledky imunologije od M.
Zítra obědnám chlapa na to spermio flow a skusím se domluvit s gyndařem co podniknem s těmi vejcovody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
6.8.14 21:49

@milas no vidíš jak to uteklo. A co je to to sermio flow?

Mě čeká v úterý hysteroskopie a pokud bude vše o. k.,tak s další MS stimulace na IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
6.8.14 21:52
@Danny001 píše:
@milas no vidíš jak to uteklo. A co je to to sermio flow?Mě čeká v úterý hysteroskopie a pokud bude vše o. k.,tak s další MS stimulace na IVF.

Tak to držím pěsti ať je úspěšné…
Jinak spermio flow je skoumaní inunity odcovsjých buněk, schopných proniknoit do vajíčka a dál vytvářet životaschopné embrii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
6.8.14 21:57

@milas Díky. To slyším poprvé a říkám si jestli na to přítel tay neměl jít. Ale má už 2 děěti, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
6.8.14 23:55
@Danny001 píše:
@milas Díky. To slyším poprvé a říkám si jestli na to přítel tay neměl jít. Ale má už 2 děěti, tak nevím :nevim:

Můj má taky dvě děti, ale bylo divné že my ze 14 lrásných embrijí nám zůstali jen 3 použitelbé po 5 Dnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
7.8.14 09:46

@milas tak my to máme stejně.. z 10 embryí, po 5 dnech 1 blastocysta krásná a další 2 se mrazily po 6 dnech.. 5. den se nevědělo, jak to s nima dopadne.. ale o spermio flow mi nikdo nic neříkal.. všichni doktoři, opakuju že všichni do jednoho, říkají, že je to prostě normální, že někdo má vyšší úmrtnost a někdo nižší.. ani Karinka neříkala nic, že by to bylo divný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
7.8.14 09:47

@Simi11 ty mrško, já se tady stresuju, že se nehlásíš… ale super, gratuluju.. předpokládám, že sis oddechla.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
7.8.14 09:49

@Danny77 my jsme se Karinky ptali a ona s tím souhlasila tak ho na to poslala víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.8.14 09:55
@Danny77 píše:
@Simi11 ty mrško, já se tady stresuju, že se nehlásíš… ale super, gratuluju.. předpokládám, že sis oddechla.. :hug:
:hug: :hug: promin a dekuju
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
7.8.14 12:00

Holky mám dotaz je integrita chromozomu to stejné jako intraakrozomální enzym, Enzym má manžel vyšetřený a dopadl špatně vždy jsme měli také jen jedno či dvě embrya nikdy více na zavedení a na KET ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
7.8.14 12:03
@Mandlička píše:
Holky mám dotaz je integrita chromozomu to stejné jako intraakrozomální enzym, Enzym má manžel vyšetřený a dopadl špatně vždy jsme měli také jen jedno či dvě embrya nikdy více na zavedení a na KET ani jedno.

Netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
7.8.14 12:09

Tak soudím, že je to asi dna-fragmentace.
Nedaří se mi to přesně určit napíši do nějaké diskuza abych dostala odpověd přesnější. NEBO TO TAKE MOHOU BYT CHROMOZOMALNI ABERACE.

spermie jsou v dnešní době vysoce náchylné k poškození jaderné DNA. Je známo, že toto poškození může být příčinou snížené plodnosti muže (Evenson a Wixon, 2008) a bývá dáváno do souvislosti s delší dobou nutnou k otěhotnění.
V některých případech však může spermie s poškozenou DNA oplodnit vajíčko. Důsledkem takového oplození potom bývá zhoršený vývin embrya až jeho zastavení, v případě otěhotnění pak může dojít k potratu. Vyšetření integrity DNA by z tohoto důvodu mělo být jedním ze základních vyšetření, které se provádějí před začátkem léčby neplodnosti.

Stavba metafázního chromozomu
star1-1star2-1star3-1star4-0star5-0

Našli jste v článku závažné chyby? Klikněte prosím.
Přejít na: navigace, hledání

Zastaralé 01.png

Zastaralé 01.png
Stavba chromozomu (schématicky): (1) = chromatida, (2) = centromera, (3) = krátké raménko, (4) = dlouhé raménko

V průběhu metafáze je chromozom tvořen dvěma sesterskými chromatidami.
Každá chromatida obsahuje jednu lineární molekulu dsDNA, histony a nehistonové proteiny.
Obě chromatidy jsou spojeny v místě primární konstrikce - centromery.
Centromera každou z chromatid dělí na dvě raménka:
krátké raménko p (petit)
dlouhé raménko q (následuje za p v abecedě)
Některé chromozomy mají sekundární konstrikci, která odděluje satelity.
Morfologii chromozomu určuje jeho délka, vzájemný poměr ramének a centromerický index (poměr délky krátkého raménka a celkové délky chromozomu).
Na koncích obou ramének se nacházejí telomery, repetitivní sekvence které jsou nezbytné pro zachování integrity chromozomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí