Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tinakaterina píše:
Holky u nás taky nikdy neřešili manžela. A ivf bylo nejdřív hlavně kvůli němu. Ale byl jen na genetice a spermio. Jinak nic. Děti nemá. Já jo. Spermio špatný, ale nedá se prý nijak už zlepšit. Bere jen Evelor.
A co spermio flow dělali mu?
@milas Ne. K čemu to je dobrý? U nás je vždy jen varianta isci. Má to moc špatné a nejde to zlepšit.
@Tinakaterina píše:
@milas Ne. K čemu to je dobrý? U nás je vždy jen varianta isci. Má to moc špatné a nejde to zlepšit.
To by zjistili jestki nepotřebujete oixi, jestli je manžel schopný vytvářet živé embrijka že se to může shiršovat
Tinakaterina. No my také platíme ISCI, PSCI, IMSCI, ale nikdy z těch 7 IVF nezbylo nic na Ket. No a to vyšetření co mu udělala nyní je špatný intraakrozomální enzym. Dostal léky a uvidíme v říjnu zda to zabralo. Ten enzym je na hlavičce spermií a má za ukol narušit obal vajíčka a dostat se dovnitř ale máme ISCI tak na toto je netřeba, ale má také prvotní informaci na následné dělení vajíčka aby nastartovalo správné dělění a nebyli z toho nekvalitní embrya/ nyní vada neslučitelná se životem /. Já mám vajíčka kvalitní. No a SPG špatná morfologie a pohyblivost. Třeba až se zlepší ten enzym budou pohyblivější. No a minulá léčba kdy jsme prvně měli
tak první kombinace čínksých bylinek a potravinových doplnků zlepšila morfologii na 10% jinak celých 30 předešlích SPG max 1 až 2%.
@Mandlička můžu se zeptat, co dostal za léky? Můj muž s tím měl taky problem, při jednom vyšetření až 50% vadných akrozomů, teď už jen 20%, což je v normě. Nevím, zda to byla náhoda nebo ne, ale náš úspěšný pokus byl s PICSI, což by právě mělo vyselektovat ty správné spermie I z hlediska akrozomu.
No můj to má neměřitelné takže 0% akrozomu. Bere pentomer retard 400 mg/ vitamín E, selen, zinek toto bere celých 5 let/. Jaká bude léčba fakt nevím. jen je škoda, že to měl špatné již u jiné lékařky a ta to neléčila. Nám se špatně ze začátku dělí i embrya.
@Mandlička Manžel právě na žádných extra vyšetřeních nebyl, protože naše miminka byla zdravá obě po genetické stránce, tak snad je to fakt zbytečné. Platíme si ISCI vždy, embryí jsme měli i na KETy… no uvidíme, co bude, spíš mám strach z toho, že moje tělo už to nedává, sice se mi zlepšila imunologie po lécích od Malíčkové, ale teď zase se po nich začínám osypávat, už něco musím vysadit, no táhne se to dlouho. Když to nedopadne, půjdeme do adopce, to jsme se už rozhodli. My s mužem jsme připravení, ale ještě se synem to musíme probrat. Uvidíme, co bude…
@Tinakaterina Ahoj, ono u toho spermia, je to různý.. výsledky myslím, což je zvláštní. My jsme šli na první IVF taky kvůli manžovi, než se na imunu přišlo na mně. A je zvláštní, že pokaždý má jiný výsledky spermiogramu a ty čísla se hodně mění a měnilo se mu to i k lepšímu.
@panikralickova píše:
@Mandlička můžu se zeptat, co dostal za léky? Můj muž s tím měl taky problem, při jednom vyšetření až 50% vadných akrozomů, teď už jen 20%, což je v normě. Nevím, zda to byla náhoda nebo ne, ale náš úspěšný pokus byl s PICSI, což by právě mělo vyselektovat ty správné spermie I z hlediska akrozomu.
Joo to nám. Malíčková taky říkala že pak jedině PICSi mělo by to být jak říkáš
Ahoj holky tak mi můj alergolog (imunolog) slíbil žádanku ale prý by mi ji měl dát car..
@Gilmorka no měl by.. jenže je to drahý, takže to dávat nechtějí.. ![]()
@Danny77 jenže z jejich kapsy to nejde (carů),kolik to vyšetření asi stojí? já jen že jestli to není levnější než IVF
@Gilmorka píše:
Ahoj holky tak mi můj alergolog (imunolog) slíbil žádanku ale prý by mi ji měl dát car..
No super, to je jedno od koho ho máš
@Gilmorka píše:
@Danny77 jenže z jejich kapsy to nejde (carů),kolik to vyšetření asi stojí? já jen že jestli to není levnější než IVF
No stojí krev záleží na co? mě nějaké testy u ni vyšli 8 tis pak opakované míň a teď znovu řaková pálka myslím dokonce kolem 10 ale přesně ti to nepovím