Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Misulka 30 se jeste uvidi, zda odejde s menzes. Kontrola bude az v lednu. Přes Vánoce mají v caru prázdniny
Holky prosím o radu, jaká je cesta objednání na imuno k Malíčkové?
Měly jste prvně doporučenku a pak jste si volaly o termín?
Od koho doporučenku a musí být něco na ní striktně uvedeno?
Já mám krátce po revizi, ZT v 16t., po KET
(za sebou 7×IUI, 1×IVF, 1×KET - 1.těhu, bohužel nevyšlo), 3 roky snažení..
V CAR mi žádanku na imuno nechtěli dát, že je to drahé vyšetření atd.
Proto chci požádat svého gyndaře, dnes mám kontrolu po revizi. Nechci se pouštět do dalších pokusů, bez tohoto vyšetření. Snad mi vyjde vstříc!
@vanil
Ahoj! Koukám, že s tebou se to taky nemazlí… Já jsem se k Malíčkové dostala hned po první návštěvě CARu, poté, co jsem přešla k Apolináři. Ona s nimi nějak spolupracuje, takže to se pak nečeká skoro vůbec. Ale to je spíš rada pro pražandy. Nechápu, proč Tvůj CAR nechce dát žádanku, evidentně se Tě snaží dotlačit do dalšího IVF a na výsledku jim až tak nezáleží, snad bude gynekolog přístupnější. Obecně, potřebuješ žádanku od gynekologa nebo od CARu, protože se jedná o vyšetření na reprodukční imunologii. Moc držím palce
@vanil Ahoj, mě ji v Caru taky nechtěli dát. Dokonce jsem dodatečně zjistila, že by měl s tím problém i můj gyndař, protože má pocit, že to je práce CARu, když už tam chodím. Byla jsem nakonec domluvená dokonce s obvodní. Ta s tím problém neměla. Ve finále jsem však udělala v CARu scénu a po dlouhých tahanicích jsem žádanku dostala. Objednala jsem se ještě před tím, než jsem žádanku dostala, abych nepřicházela o čas, protože u Malíčkové se čeká čtvrt roku. Jdu v lednu
Jinak je mi moc líto, že jsi o miminko přišla ![]()
@monika m
Jo, to je určitě dobrej nápad, nakonec tu žádanku z někoho dostaneš a mezitím aspoň běží ta čekací lhůta. Já jdu na odběry po revizi pozítří
@vanil ahoj moc mě mrzí, že to špatně dopadlo. Mě tento týden končí šestinedělí po revizi v 10 tt ZT
Měla jsme se žádankou stejný problém a nakonec mi ji nenapsali ani v CAR a ani gynekoložka. Naštěstí měl pochopení obvoďák. Takže ono je jedno kdo to napíše, hlavně, že ji budeš mít.
@vanil už sa objednaj na termín sa čaká dlho odvtedy doporučenie zozenieš.
@Bea1979 píše:
@monika m
Jo, to je určitě dobrej nápad, nakonec tu žádanku z někoho dostaneš a mezitím aspoň běží ta čekací lhůta. Já jdu na odběry po revizi pozítří
sržím ti tedy moc palce ![]()
@Bea1979 jakou máš vlastně historii? Promiň, ale možná jsem to tu dřív nezachytila
@monika m Na můj vkus mám historii až moc dlouhou. Snažíme se 4. rok, teoreticky mi nic není, až na ty protilátky na annexin V, to mi objevila právě Dr. Malíčková. Za sebou mám: 1. IVF - nechytlo se, na zamražení nic, 2. IVF - nechytlo se, na zamražení nic. Pak jsem přešla z Pronatalu k Apolináři, tam jsem se dostala k paní doktorce, ta mi srovnala imunitu a šla jsem na 3. IVF, to se podařilo, všechno bylo, jak má, ještě den před potratem mi gynekolog říkal, že je všechno v pořádku, srdíčko tlouklo. Pak jsem začala šíleně krvácet a za dva dny byla revize v 7TT. Mám ještě zamražených 5 blastocyst, takže si vyzkouším i KETy. Teď mám po šestinedělí a ve čtvrtek se jedu domluvit co bude dál k Apolináři a s paní doktorkou jsem domluvená, že mi nechá v kartě rovnou žádanku na odběry. Dál to s ní budu řešit po mailu.
Jinak revize v 16 TT musela být pro Tebe zlá, to okolí ani nikdy nemůže pochopit… ![]()
Děkuji vám moc moc za vaše reakce!!
a za tyhle diskuze!!
Tak jsem zvědavá co můj gyndař, když ne tak je v záloze genetička, popř. moje obvodní, ta si myslím, že problém mít nebude.
Holky máte tady za sebou všechny asi hodně, ani jsem Vás tady nepročetla.
Každopádně všem čekajícím maminkám velká gratulace a též snažilkám ať máte zdravá miminka v daný čas u sebe!
Ještě prosím objednávaly jste se telefonicky nebo emailem? co je lepší díky.