Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Izzz píše:
Holky,
já jsem absolutně mimo, co se CARů týče, ale příbuzná nemá vejcovody (tím to asi bude) a měla všechny IVF hrazený, do koruny, neplatila vůbec nic. A měla prolacený to genetický vyšetření embryí. Zadara.
Ty bláho to čumím… prví 15,5 tis bez utroušu atd, 2 ivf 30 tis, 3 ivf jen zmražení…
@milas dávám dál, jak jsem slyšela. Jsou poměrně chudí, peníze na to by určitě neměli. Když jsme spolu mluvily, říkala, že neplatili vůbec nic, prej kvůli těm vejcovodům nebo genetice (ale nevim o ničem, co byměli v rodině)
@Izzz píše:
@milas dávám dál, jak jsem slyšela. Jsou poměrně chudí, peníze na to by určitě neměli. Když jsme spolu mluvily, říkala, že neplatili vůbec nic, prej kvůli těm vejcovodům nebo genetice (ale nevim o ničem, co byměli v rodině)
No a spíše i neměli. možná ani pk nebo icsi
@milas no ale podle mě jim dělali to PGD, protože na FB neustále informovala, jak to je geneticky a tak
@Izzz vejcovody taky nemam, ale IVF jsme si nad ramec pojistovny hradili. Nikoho to nezajima a stat uz vubec. Genetiku hradi pojistovna. Geneticke vysetreni embryi, pokud je pro to indikace. Napr.vek, potraty,…
Hele, nechci hlásat bludy…jen mi tohle říkala. Genetický vyšetření si pamatuju 100%, že měli zadara, ale je jí 31 a potraty žádný.
![]()
@Izzz píše:
Hele, nechci hlásat bludy…jen mi tohle říkala. Genetický vyšetření si pamatuju 100%, že měli zadara, ale je jí 31 a potraty žádný.![]()
![]()
Tak to museli uhrát že něco mají v rodině, vždyť je to celkem fukt bohužel někdo si to umí zařídit, já 3 tsky měla konplet vše na pojišťovnu
PGD je zdarma, když je pro něj indikace - věk nad 35, genetický vady v příbuzenstvu, opakovaný nevyjasněný potraty… - jinak stojí cca 30 000. Já jsem platila za IVF+ICSI+zamražení 5 kousků celkem 12 500, ale je pravda, že jsem dobře reagovala a měla jsem mírněj hyperstimulák i přes nejnižší dávku hormonů, takže to jsem nedoplácela nic
@Bea1979 píše:
PGD je zdarma, když je pro něj indikace - věk nad 35, genetický vady v příbuzenstvu, opakovaný nevyjasněný potraty… - jinak stojí cca 30 000. Já jsem platila za IVF+ICSI+zamražení 5 kousků celkem 12 500, ale je pravda, že jsem dobře reagovala a měla jsem mírněj hyperstimulák i přes nejnižší dávku hormonů, takže to jsem nedoplácela nic
Jee mírný ohss, já mám za sebou 2× těšký ohss, brrr
Holky ak je v rodine ťažká dedičná genetická vada ja IVF z velkej časti, alebo plne hradené poisťovňov práve z dovodu PDG.