Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
685
14.1.15 10:59

@Bea1979 @Simi11 děkuju :hug: kéž by byly pozitivní. Nabídli mně,,lepidlo"na embrya.Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.1.15 11:07
@Fíífía píše:
@Bea1979 @Simi11 děkuju :hug: kéž by byly pozitivní. Nabídli mně,,lepidlo"na embrya.Co si o tom myslíte?

o tom jsem vůbec nic neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.1.15 11:46

Je to asi novinka, v Pronatalu určitě. Kdybych věděla že to pomůže a hlavně neublíží :think:
Jmenuje se to EMBRYOGLUE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
14.1.15 11:59

@Fíífía co já vím tak embryoglue se dělalo už před nějakými 3 roky.
Dle mého je to zbytečné vyhazování peněz. Já ho neměla nikdy a přesto jsem 3× otěhotněla. Znám holky co si ho daly a stejně nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
14.1.15 12:02

@Fíífía Já ho teda měla - Embryoglue. A je to otázka - hrozně jsem nad tím přemýšlela - dokonce v nějaké studii jsem viděla, že právě dobře působí při KET, ale při IVF má snad menší úspěšnost… ale je to vlastně speciální kultivační medium, že by se tam měla ta embrya mít líp. Tak jsme do toho nakonec šli. A mně se prťous přilepit přesně tam, kde ho dali :D Doktorka pravák a kde mám já placentu - no v pravé hraně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
14.1.15 12:59

Mě holky spíše zaujalo toto je to také novinka. Takzvaný ISME-T (Implantation Support Medium Transfer) může pro embryo znamenat přídavnou optimalizaci děložní sliznice (endometrium).

Co si pod tím představit?
Za normálních okolností potřebuje embryo 5 dní, než po cestě vejcovodem doputuje do dutiny děložní. Na této pětidenní cestě embryo už intenzivně komunikuje se svým okolím (vylučováním signálních látek). Tyto signální látky dorazí do dutiny děložní dříve a signalizují příchod embrya.

Vytvoření kultivačního media, v němž embrya rostou, umožňuje koncentrovat tyto signální látky a 2 dny před transferem embryí je vpravit do dutiny děložní. Takto je sliznice ještě optimálněji připravena na implantaci embrya.

Snažíme se postupovat tak, abychom dokázali napodobit přírodu, jak je to jen možné!

Připravené kultivační medium lze též zmrazit a použít, např. v kryocyklu.

Metoda ISM-ET

Metoda ISM-ET (Implantation Support Medium) je novou metodou, která až o 20 % zvyšuje úspěšnost IVF. Jde o ambulantní zákrok, který nevyžaduje hospitalizaci pacientky.

Odebraná vajíčka se 2. nebo 3. den pomocí embryokatetru zavedou do děložní sliznice mediátory (podobné mediátory vylučuje embryo při svém dělení). Úkolem mediátorů je připravit děložní sliznici k uhnízdění odebraného vajíčka. Poté se 5. nebo 6. den po odběru vajíček provede samotný embryotransfer.

Úspěšnost lze zvýšit, jestliže se před embryotransferem přípraví endometrium na přijetí blastocyst pomocí média podporujícího implantaci – Implantation Support Medium.

Fyziologická podstata

V průběhu přirozeně vznikajícího těhotenství cestuje vzniklé oplozené vajíčko – embryo vejcovodem do dělohy, kde se pátý den po ovulaci uhnízďuje. Průběžně cestou „komunikuje“ se svým okolím pomocí specifických látek – mediátorů, které s předstihem připravují endometrium na přijetí embrya.

Provedení

Druhý nebo třetí den po punkci vaječníků se tenkým katétrem bezbolestně do dělohy vpraví kapka speciálního média. V médiu jsou obsaženy mediátory, které, napodobujíce přirozený proces, přizpůsobují endometrium k nidaci.
Pátý den po punkci následuje transfer pětidenního embrya do dělohy.

Současné vědecké publikace uvádí, že ve vybraných případech lze docílit zvýšení úspěšnosti otěhotnění až o 20 %.

Nebylo to ani nějak drahý, kolem 1200

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
14.1.15 13:10

@Mandlička A kde to nabízejí? O tom jsem ještě neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
14.1.15 13:44

Zatím jen v jednom cetru Uniqa v Brně. v Praze nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.1.15 15:29

@veveruschka a musela si jim to říct nějak dopředu? Mně řekla Mudr. ať se rozhodnem, asi jim to bude stačit říct až si budu volat jak se rozmrazily :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.1.15 15:32

@Mandlička o tom jsem už někde taky četla, ale zatím to car nenabízí :( aspoň u nás ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
14.1.15 17:23

@Fíífía No, já to měla při IVF a při prodloužené kultivaci. Nejdřív bylo normální - ale zbyla nám jen ta dvě embrya, tak jsme si řekli, že ať se mají jak v bavlnce :D Den po odběru mi volali, že jsou pouze dvě teda a ten následující jsem manžela přemluvila, aby tam zavolal on, že chceme teda embryoglue - nenápadně měl zjistit, jestli se ta dvě mají k světu - protože v našem CAR volají, jen když je nějaké změna. Jinak denně nevíš, kolik jich je a jak vypadají :-( Ale u KET s tím bohužel zkušenosti nemám…ale asi dřív než je rozmrazí, tak je do toho speciálního média dát nemůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.1.15 17:27

Aha, děkuju za info. Jestli se rozhodneme pro, tak tam radši zavolám den předem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
15.1.15 21:53

@Fíífía Mně se to taky zalíbilo, ale u Apolináře to asi není v nabídce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
16.1.15 09:39

@Simi11 díky za radu ;)

holky jste tu některá, které léčba zabrala hned - tzn. od první kontroly? řeším v sobě jestli teď chci vůbec ivf.. to se asi musím poradit s paní doktorkou že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
16.1.15 10:31

@Gilmorka Mně zabral metypred ihned, brala jsem ho 6 týdnů, pak kontrola a hned jsem dostala zelenou k IVF. Měla jsem problém s Annexinem V, jinak bylo všechno v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí