Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny001 Ok.
Mě stimulační injekce do břicha píchal manžel, ale do zadku se bál, aby mi třeba netrefil sval a tak. dexamed mi píchaly kamarádky zdravotní sestry.
@Danny001 No, hlavně ať koukne, kam do zadku to píchat má
Je to nahoře zevně… jinak tam prochází i sedací nerv a ten napíchnout by nebylo fajn… a ještě kortikoidem!
@maraida tak to se máš. Bohužel zdravotní sestry kamarádky mám, ale ne v našem městě. Takže pokud nebude moct manžel, tak budu muset někam k dr. Nebo pošlu manžela někam na školení ![]()
A jak to je u tebe, půjdeš ještě do minimálky?
@Danny001
Jen to chce ten správný kvadrant - když si tu půlku zadku rozdělíš křížem… pak je to celkem bezpečné. Jen prostě to nejde kamkoliv ![]()
@veveruschka
to mu raději říkat nebudu, nebo by to chtěl vyzkoušet ![]()
@Danny001 Jo a taky se u této injekce musí aspirovat - tedy uděláš to, že jakoby natáhneš, když už to máš píchnuté, píst zpět - vytvoříš podtlak v té stříkačce, abys viděla, že nejsi v nějaké cévě… potom až to můžeš píchnout. Protože přímo do oběhu by to taky fajn nebylo… a jinak v tom žádná jiná zrada není ![]()
@veveruschka no tak po tomto co píšeš už o tom, že by mi to píchal manžel ani neuvažuji ![]()
Mně píchá Dexamed manžel, dává mi to jako spíš na bok. Není to úplně příjemný, přece jenom ten objem není malej, ale spíš je to jenom pocit…:), rozhodně se toho nemusíš bát, ani manžel
@maraida nechápu proč mě to napadlo, promiň. Pamatuji se, jak jsme to tu řešily, že už to je u vás konečná. Asi tím jak teď řešíme to píchání tak se mi to pomotalo.
@Bea1979 tak to je manžel šikula. A to mu někdo ukázal kam a jak to píchat?
@Danny001 nemáš se proč omlouvat
Prostě to tak je, já jsem s tím už srovnaná, užívám si Viktorku a občas i ty 2 dospělé děti, když přijedou za maminkou na návštěvu ![]()
@Danny001 No, ono to je tak, že můj muž je doktor, ale i jemu se jednou stalo, že mi napíchl pregnylem nějakej nerv, to jsem pak dost skučela. Takže blbě to může trefit i profík. Ale myslím, že to není těžký, stačí to dát tam, kam by sis dala ruce, kdyby sis dávala ruce v bok a píchnout to dostatečně hluboko, ne do sádla, ale do svalu
. Určitě to zvládne i tvůj manžel, zkus ho vzít třeba na první aplikaci k doktorovi s sebou, pak už si bude vědět rady