Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Papia aha já právě mám v té první zprávě toto: V záloze i. m. nebo i. v. imunoglobuliny, event. intralipidy.
@Gilmorka Ty imunoglobuliny jsou ty hrozně drahé léky z krve dárců a intralipidy jsou asi levnější, ale taky účinné. Já jdu na první infuzi před KET teď v pondělí.
@Monulek aha takže mi zvolila ty dražší už to chápu a ty jdeš imunoglobul? infuzi budeš mít u apolináře nebo kde?
Ahojte holky, mohla bych se k Vám přidat minulý rok jsme byli s přítelem u paní doktorky Malíčkové jsem výrazný Th1 fenotyp T-lymfocytu, velmi vysoká i. c. produkce TNFalfa (73,2)tětka jsem tam objednaná na duben a asi bych měla být lečena intralipidy máte s tím zkušenosti jak to vše probíha a car navštěvujete souběžně nebo až po léčbě. díky
@Gilmorka @Jandasek Mám léčbu intralipidy, beru od listopadu Dexamed. Alfu jsem měla 73 %, teď při poslední kontrole v lednu už jen 52 %. Proto ty intralipidy (ještě to není v normě). Infuze budu mít každé 2 - 3 týdny. Četla jsem o tom na netu, vypadá to dobře. V pondělí napíšu, jak to probíhalo ![]()
@Jandasek no to jsem právě zvědavá jak to budeš mít to budou injekce? já do caru teď vůbec nechodím mám zákaz ivf, jinak jsem dostala recept a nechávám si to píchat u obvoďáka a pak zase kontrola u malíčkové
@Monulek a kam na ně teda jdeš k malíčkové? nebo ve svém caru
@Gilmorka Malíčková si to domluvila přímo s RF v Brně a jsem objednaná tam. Prý s nimi má výbornou spolupráci a už to tam skvěle umí. V CARu mi řekli, že infuze bude trvat 30 - 45 minut. Na víc jsem sama zvědavá…
@Fíífía budu drzet palce, treba vam uz reknou, co to bude, pokud to teda chcete vedet ![]()
Tak holky, dnes byla takový rychlí utz, výsledek a utz bude 31.
Vím jen že odpovídáme presne 11+1.
Jinak mě dnes donutily po třech letech zvážit-po těch všech,,lekach"mám 18kg nahoře!!!
@Fíífía píše:
Tak holky, dnes byla takový rychlí utz, výsledek a utz bude 31.
Vím jen že odpovídáme presne 11+1.
Jinak mě dnes donutily po třech letech zvážit-po těch všech,,lekach"mám 18kg nahoře!!!
18kg nahoreeee
to jsi boreeeeec
Jak jako rychly utz, to je zase jinej zpusob screeningu. Ti brali krev az dnes? To nezkontrolovali kazdou kost, lazdej organ? sijovy projasneni atd?
@Monulek @Gilmorka děkuji za info a mužu se zeptat jestli se to platí my jsme před tím než jsme jeli k paní doktorce Maličkové chodili do Car Zlín, určitě si nechám poradit od Dr. Malíčkové i jestli poradí nejaký Car. Normálně otěhotnět nemůžu. V roce 2002 jsem měla první mimoděložní odebrán vejcovod za dva roky další následně pár inseminací a pak znova revize před ivf kde mně odebrali druhý vejcovod a k tomu ještě mám pcos k paní doktorce jsem se dostala až po 2 ivf a 1 ket nezdařilých bohužel, kdyby mně tam poslali dříve mohlo být vše jinak a to jsem si sama zažádala ať mně udělají další testy genetiku a hematologii mám ok
@Simi11 to jsem borec, to jsem před lety pracně ale úspěšně zhubla, a čeká mě to znova, no hrůza.
Utz jen zmerila, vše ostatní za 14.dní no
@Gilmorka je tak to je fajn no uvídím jak nakonec dopadnu v tom dubnu a to si proto jezdíš až do Prahy nebo ti pošle Dr. Malíčková recept vůbec nevím jak to chodí ale kdyby bylo potřeba tak člověk udělá proto cokoliv i když je to taková dálka ![]()