Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Fíífía - urcite jdi k dr. Malickove, ta je odbornik. Ku Skopovemu bych nesla za zadnou cenu uz!
@margotkaa
ok, nejhorší bylo to že se u něho léčim rok, podle něho už vše ok, a po transferu zase všechno špatně. Je to normální? snad musej i predvídat
jsem tam kde před dvěma roky, zase na začátku ![]()
@Fíífía - ono pred transferem muzes mit priznive vysledky a transfer nemusi klapnout-bohuzel. Neuspesny transfer dokaze imunitu zase rozhazet, to vim od Dr. Malickove. ALE HLAVNE: dr. Skopovy neni dobry odbornik na reprodukcni imunologii, dost casto spatne stanovuje diagnozu. Dle dr. Skopoveho jsem mela vyokou aktivitu NK bunek proti trofoblastu. Naordinoval mi Medrol, stejne jsem se po prvni navsteve u Skopoveho objednala k prim. Malickove a ta nic takoveho nepotvrdila a ja jsem otehotnela bez kortikoidu, imunoglobulinu. Takze ja bych si pockala na diagnostiku dr. Malickove a jeji lecbu.
Tu samou diagnózu mám taky, a ještě nějaký dva druhy buněk, nerozumím tomu a výsledky mi nikdy nedal
teď jsem měla úspěšný transfer, mimčo začalo růst, pak jsem byla na odběrech už jako těhu.,a zase něco špatně.
@margotkaa a prosím tě, když si předcházela tak si měla taky medrol píšeš, brala si ho do první návštěvy u Malíčkový, nebo si ho vysadila?
@Fíífía - ano, on výsledky ani neukaze, natoz aby Ti dal zpravu, nebo kopii vysledku, ja si je stejne ale sehnala…když jsem sla k Malickove, tak jsem brala Medrol 4mg a rekla mi, ze na moji vahu a vysku je to nic, udelala mi testy a vysly v poradku, pak mi dělala testy ještě před KET a po KET uplne bez Medrolu. Dekuji za gratulaci, ale cesta je ještě daleka, jsem ve 2 trimestru - koncim 14 tt, ale verim, ze to dopadne uz vse dobre a neboj se, dočkáš se, s Malickovou to zmaknete
ona fakt vi co dela a dokaze si poradit i s komplikovanymi pripady
Tak se ti podařil KET i bez medrolu, brala si něco nebo vůbec nic?
JinÍ už si došla daleko, to už dopadne dobře ![]()
KET se podaril bez Medrolu, bez jakekoliv imuno lecby, Dr. Malickova nenasla problém, tak proc to brat
před tim mi neklaply 2 kety
Paráda holčičky, jak si tu povídáte, to je dobře.
přejdi k malíčkový, to je jasný, napiš ji, zda máš brát medrol, ona odpoví a máš po starostech. To že se ti zpět rozhodí imunita po transferu je normální.
ona ti medrol stejně vysadí a dá imunoglobuliny.
já jsem aktuálně, teda asi 2 hodiny těhotná a čekám dvojčata
vložily mi dvě, krásně se prý rozmrazily a vyvíjely, tak uvidime co bude dál, jestli se moje tělo umoudří a tu chlapovu dna přijme ![]()
zítra píchám doma dexamed, to jsem zvědavá jak udělám piruetu z půlky těla abych ji sama vrazila do zadního boku
![]()
@maraida tak jak? netrpělivě čekám, kolik bylo vajíček?
držím palečky