Karlovarská porodnice

10468
2.3.12 19:48

Karlovarská porodnice

Ahoj holky,
najde se tu někdo, kdo rodil poslední dobou ve Varech?
Jak jste byli spokojené, co všechno si vzít s sebou a na co se připravit?
Chtěla bych osobní zkušenost, ne kamarádky kamarádka tam rodila a moc spokojená nebyla.
Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
2.3.12 20:35

Já tam rodila na vánoce, ptej se, co všechno potřebuješ vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
2.3.12 20:51

Já tam rodila 12.prosince a na porodnici si nemůžu stěžovat,horší to už bylo na šestinedělí,ale taky docela dobrý.prostě jedna sestřička je dobrá,druhá méně.co je strašák všech je Dr.Zajdová,ale ta měla zrovna dovolenou tak jsem ji nezažila,jen vím že chce pleny z nem.lékárny.jinak co sebou,toaletní potřeby pro sebe,hodně jsem využila jednorázové kalhotky,kojící podprsenku,župan nepotřebuješ je tam hrozný vedro a i vložky a noční košile tam dávají každý den.pro dítě akorát ty pleny kosmetiku žádnou já si vzala zavinovačku,tu jsem hodně využila byla v ní spokojená, a své oblečení pro dítě,ale taky nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.3.12 21:04

Trochu bych chtěla napsat pozitivum, mimochodem je Zejdová, ten strašák ala Zejdová, jedna povídala, druhá se jí bojí, ani ji okem nezahlédla. Je to profík, absolutní profík, díky bohu za ní, zachránila mi dceru v roce 2006 a to dospova do písmene, být u ní do hodinu po porodu někdo jiný, malá by tu nebyla. Teď jsem rodila v devět ráno, večer už se mi malá dusila, nemohla dýchat, prý jsem hysterka, stříkli jí do nosu nasivin, prý zduřelá sliznice, chodila jsem na sesternu celou noc, až někdy k ránu jsem ztropila scénu, zavolali sloužícího doktora, ten si malou vzal, za hodinu mi ji vrátili, že jí nic není,že má jen zduřelou sliznici, jak ji po porodu odsávali, malá ale špatně dýchala dál, když v devět ráno přišla vizita a já ve dveřích viděla tolik nenáviděnou a přísnou paní doktorku Zejdovou, chtělo se mi k ní běžet a obejmout jí. A samozřejmě do 15-ti minut putovala malá nahoru na JIPku, opět jí pomohla, takže ikdyž má tvrdé jednání, což na přecitlivělé hormony zmítající se matky působí jak hadr na býka, je-li jakýkoliv, byť sebemenší problém, díky bohu za ní. A navíc, za těch pět let to chování značně obrousila, už je skoro jako beránek :lol: kupte pleny happy v nemocnišní lékárně, bude blahem bez sebe a milá :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
2.3.12 21:11

Ahoj,
vím,že se ptáš na KV.Ale já ti z osobní zkušenosti mohu doporučit Sokolov. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
2.3.12 21:13

Terri z profesionálního hlediska je opravdu dobrá(nevím jestli nejlepší),ale trochu víc lidsky by se chovat mohla,když jsou tam mámy po porodu ze všeho vyplašené a k tomu ty hormony a ona k nim přijde a za vše je začne „sprdávat“ tak to pro mámu teda nic moc,znám spoustu žen co tam rodily a každou rozbrečela.Ale na druhou stranu pokud dítěti něco je tak se chová mile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
2.3.12 21:15

Phoebe a máte v Sokolově taky JIP pro novorozence? Jestli ne tak bych volila raději ty Vary,člověk nikdy neví co se může přihodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
2.3.12 21:22

To bohužel v Sokolově není ale je pravda,že to je často důvod proč se maminy i přes negativní ohlasy stejne do KV chystají. Já měla oba porody bezproblémové a přiznám se,že jsem si ani hrůzostrašné scénáře nepředstavovala.Brala jsem to tak,že dítě by měli umět zachránit všude a vzhledem k tomu,že se oba kluci narodili v termínu,tak jsem ani strach neměla.Novorozenecký JIP bych ale určo uvítala při předčasném porodu atd.
Ať už budeš rodit kdekoliv,tak ti hlavně přeju co nejsnažší porod a hlavně usměvavé tváře okolo sebe.Já se přiznám,že kdyby na mě byl někdo během porodu nebo po něm „hustej“ tak to nedám.Přeci jen hormony umějí své…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.3.12 21:22

Jo, to asi jo, už je ale o dost lepší, fakt. Mně řekla, že malá má celkovou infekci organismu, že má šanci maximálně 20%, že to přežije, začala jsem brečet a ona mi povídala, že co řvu, že tím si nepomůžu :lol: ale v jádru je to hodná ženská, vážně, proto to píšu, sedávala jsem tam u malý, v noci jsme si povídaly, vysvětlila i proč pořád prosazuje ty pleny, je to kvůli nedonošencům, happy jsou nejmenší pleny na trhu, a co je nemocnice přestala pro nedonošeňata kupovat a musí je dodávat rodiče, byl problém, nešly koupit, takže umluvila lékárnu, aby je odebíraly, a pak je doporučovala všem rodičům, aby je ta lékárna nepřestala odebírat a byly pro nedonošence, oni skutečně ve všech plavou :lol: a ty malinký jsou vážně dobrý a levný, a nedře jim to pupík :lol: Jinak proto to píšu, ona má chování velmi zvláštní, ale není zlá, a je profík, k čemu mi je doktor, který mi s úsměvem a vlídně zaobaleně řekne že jsem hysterka a dítě mi nechá dál dusit, musel vědět, že má vysokou frekvenci dýchání, já už bohužel věděla, co znamená, když tak rychle dýchá, takže sice milej, usměvavej, ale blbej, mohla jít nahoru o 12 hodin dřív a mohla jsem být ušetřena noci hrůzy. Jsou to zkušenosti, já na ni nedám dopustit. A asi nikdo, kdo fakt potřeboval doktora a měl jiné starosti než pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.3.12 21:26

Porodnice jako taková, porodní sál je dobrý, ale já rodila do půl hodiny od příjezdu, takže jsem tam nepobyla, PA byly obě strašně milé a hodné a příjemné, trochu jsem krvácela po porodu, tak jsem tam ležela 5 hodin na kapačkách, na tom porodním, takhle bokem na chodbě :lol: slyšela jsem další 3 porody a na všechny byly ty PA velice milé, hodné, příjemné. Šestinedělí je nově zrekonstruované, už je to prostředí mnohem příjemnější, potřeba není nic, jen pleny na mimčo, všeho je jinak dostatek,když si chce člověk vzít své oblečky na mimi, není problém. Co bych asi doporučila vzít s sebou, je odsávačka, ty jsou tam nedostatkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
2.3.12 21:32

Terri ano souhlasím s tebou jak je problém je zlatá a ještě má ráda nedonošené nebo hodně malé děti to je taky na mámy hodná :D No já ty pleny taky koupila abych se na ni připravila a ona tam nakonec ani nebyla :)
Phoebe věřím,že je v Sokolově dobrá porodnice stejně jako v Ostrově,ale já jsem zrovna jedna z těch co si raději vybere „horší“osobní přístup,ale zajištěnou péči a to jsem si problém taky nepřipouštěla a nakonec ani žádný nebyl,porod trval od začátku kontrakcí 3 hodiny takže „pohoda“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
2.3.12 21:37

Jj nově jsou tam zrekonstruované nadstandardy,doporučuji jestli máte dostatek financí,myslím že stojí 400kč na den,ale tou cenou si nejsem jista,ale máte tam vlastní sociální zařízení,tv i konvici na pokoji.Jinak nevím jestli ještě něco rekonstruovali.Ovšem já si ho byla zamluvit tak měsíc a něco dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.3.12 21:42

Já bych bez JIPu taky nešla, pro mne naprosto zásadní věc, první bezproblémové těhotenství, naprosto perfektní porod přesně ve 40+0tt, apgar 9-10-10, vše ukázkové, perfektní, JIP byl potřeba do hodiny. Druhé stejné, porod 40+0tt, naprosto pohodový, rychlý, že než jsem se nadála, malá byla venku, apgar 10-10-10, naprosto vše v pohodě, na JIPu byla do 24 hodin, tam to nebylo tak tragické, nicméně by ji vezli z jiné nemocnice na ten JIP a já bych byla bez ní, takhle jsem za ni co tři hodiny mohla, starla se o ni, kojila, přebalila, sestry na JIPu naprosto skvělé, perfektní, všechny do jedné, jsou obrovskou oporou. Prostě Vary, ať jsou jakékoliv, mají JIP. Sokolv ani skvělý Ostrov jim proto nemůže konkurovat. A fakt nejsou špatné, jsou dobré, i na Lochotíně mámy brečí a stěžují si na péči na šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
2.3.12 21:48

Díky moc holky, na Dr. Zejdovou jsem připravená a nemám z ní strach, vím, že je odborník a své práci rozumí a to je pro mě nejdůležitější.
Sokolov u mě nepřipadá v úvahu, jsem z Ostrova a chtěla jsem rodit tam, ale vzhledem k tomu, že jsem riziková, tak mi byli doporučeny Vary (právě kvůli novorozenecké JIPce).
Plenky mám koupené, ale 1, takže ještě seženu ty nulky.
A ještě jeden dotaz. Oblečení na malého musím mít svoje nebo tam mají erár a jak látkové pleny, ty tam také jsou?
A jakou mají dětskou kosmetiku? Jestli mi napíšete Johnson, tak si beru svojí, snad to nebude problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
2.3.12 21:54

To je fakt nebudeme tady Bibi strašit jsou tam dobré sestry a dá se to zvládnout i s paní doktorkou.A o sestrách na JIPu jsem taky slyšela jen samou chválu a to je dobře.
Jo a ještě si vezmi sebou na porodní sál teplé ponožky,teda já je tam využila,byla mi hrozná zima na nohy,ale jinak je tam všude strašný teplo.
Přeji rychlý bezproblémový porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková