Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malé je 1 měs. Zatím jen zavinuji+dudlík, občas „ssss“. V noci spí 3-3,5hod. Ale přes den nevydrží bez dudlíku, to pak brečí. Hračky asi moc ještě nevidí, tak nevím jak zabavit?? Nechce se mi zavinovat i přes den, aby nebyla furt svázaná.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli když zavinete, tak pak nějak uspáváte nebo jen položíte do postýlky a toť vše?? Zavinuté mimi dáváte na bok? Někdo dává na bok, ale to pak má ručičku skoro pod sebou…
@CokeLady píše:
Prosím o zkušenost, zda u Vás zabrala doporučovaná obrácená psychologie ohledně dudlíku? Ten můj malej kochňa chce moc dudlat, ale neumí si ho moc držet a pak se rozčilujeU nás to teda zatím moc nefunguje
Prosím o info co to je? Malá furt dudlík pouští a řve…
@CokeLady píše:
no vcelku logika… píše to v nejšťastnějším miminku… jde o to, že když si dudlá v klidu (ne když se dudláním tiší řev), tak mu za dudlík jemně tahat )ne až tak moc aby vypadl) a on ho začne více sát… takto několikrát denně, jakoby hrou ho naučit ho víc sát a tak si ho držet. Prý za týden by měl být schopen si udržet dudlík i při pláči.
Aha:-) tak to aplikuji a ani jsem nevěděla, že se o tom píše:-)) díky
@CokeLady píše:
@HanullTak pak napiš, jak Ti to jde a zda to má účinek.
ok. Zatím účinek žádný. Běhám po 5 min dávat dudlík zpět do pusy. Je to mazec.
@Hanull ahojka, my teda dudluk nemame vubec, maly kdyz breci a nemuze usnout tak mam hedvabnou salu, dam ji kolem tvare a dost cas to si sam nazmoula cast do pusy a spokojene usne… mozna by to taky stalo za zkousku… klidne chvile Ji
@CokeLady To mluvíš o tom našem Šmudlovi? Mám doma úplně to samé, akorát mu jsou 4 měsíce ![]()
Pako?
velkej 3 měsíce? To je malé mimino!!
Protahuje se, protože roste!!!
Moje malá byla naprosto stejná jen s tím rozdílem, že ani zavinutí nepomáhalo-to řvala ještě víc a že vydržela řvát dlouho
,teď jí bude půl roku a je z ní úplně jiná holčička, přes den usíná sama ve velké posteli, sice si chvilku pořve, ale pak hned usne a chrní třeba i tři hodiny, tak snad se to u vás taky časem zlepší ![]()
Nase mala od narozeni nesnasela zavinuti, od prichodi do u ji je prikryvam. Takze karpova metoda na nas neplatila. Bilej sum fungoval jen prvni mesic a pak se ji nelibil.
Ahojka Holky… ![]()
no nemam takove kricici mimino…jsem rada…
zavinovat bych zavinovala, ani netusita jak dobre „napodobeni“ delohy dela i dospelim…
na kricici a hazejici se miminko dobre zabira Bachova kbetinova esence zkuste pohledat ve vasem okolinekoho kdo se tim zabiva… mam nekolik kamaradek, co stim vyresili dodne potizi… homeopatie taky funguje, ale zase to chce mit dobreho homeopata, to se kdyztak poptejte v diskusy o homeopatii…
![]()
jinak nas maly mel kricici obdobi, to jsem jej vzdy sklidnila v satku a nebo polozenim ba bricho… mela jsem strach, ze snad budu spavet v sede v posteli hodne dlouho, ale pak se to samo uklidnilo… preji brzke sklidneni miminek ku prosechu vsech jak maminek tak jich samotnych
![]()
Tak malé jsou 2 měs. a bez zavinutí teda fakt neusne. Jak už tady bylo napsáno, tak sebou šije, kroutí se a nakonec vyplivne dudlík a řve. Přes den málo spí, je protivná, ale snažím se aby přes den byla bez zavinutí a aspoň občas spala rozcapená:-) Usne v kočárku nebo v autě, ale jinak je to bída. Spokojená je nahatá bez plínky při přebalování nebo v kyblíku při koupání, jinak často brečí a vzteká se. U kojení se taky vzteká a to trvá už měsíc. Takže zavidím maminkám co mají spací miminka.
@Sazkarka náš malý řve tak, že to pro sousedy musí být hlasitější než vysavač
vysavač používáme a funguje i kuchyňský robot; je pravda, že to nezabere vždy, ale hodně často; taky rád poslouchá hudbu a k tomu hlazení po tvářičce nebo hlavičce - ale je už mu 8 neděl, musela jsem to vychytat… držím palce